Κυριακή, 18 Νοέμβριος 2018 09:56

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τοπικό ντέρμπι με φαβορί και αουτσάιντερ

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τοπικό ντέρμπι με φαβορί και αουτσάιντερ

Εφτασε η ώρα για την πρώτη αναμέτρηση των δύο εκπροσώπων της Μεσσηνίας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.

Σήμερα Κυριακή στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης ο Πάμισος θα υποδεχθεί την Καλαμάτα στο πλαίσιο του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής, σε ένα ματς που αναμένεται να προσελκύσει αρκετούς φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο.
Με βάση την εικόνα και τα αποτελέσματα των δύο ομάδων έως τώρα, ο αγώνας σίγουρα έχει φαβορί και αουτσάιντερ, μιας και ο Πάμισος έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα της χρονιάς και ισοβαθμεί με τον ΑΟ Εικοσιμίας στην τελευταία θέση, έχοντας μόνο ένα βαθμό, την ώρα που η Καλαμάτα μετρά μόνο νίκες και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι “πράσινοι” θα διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να τους δώσει ψυχολογία, αλλά και βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια,  ενώ η Καλαμάτα θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί και να μείνει μόνη στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Το πιο δύσκολο τεστ

Το πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν είναι για τον Πάμισο το σημερινό, μιας και θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο “Μαύρη Θύελλα”, η οποία έχει κερδίσει όλα τα ματς που έχει δώσει, κρατώντας και το μηδέν στην άμυνα.  Αντίθετα οι Νησιώτες έχουν ηττηθεί σε όλους τους αγώνες, με εξαίρεση την εντός έδρας ισοπαλία με την Ερμιονίδα.  
Την περασμένη Κυριακή γνώρισαν μάλιστα την πιο ευρεία σε έκταση σκορ ήττα στη σεζόν με 6-0 από τον Ασπρόπυργο σ’ ένα ματς που ο Πάμισος πήγε με 13 παίκτες, εκ των οποίων οι 3 τερματοφύλακες.  Κάτι που δείχνει τη λειψανδρία που υπάρχει στο ρόστερ, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά και το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει διοίκηση. Οι εναπομείναντες παίκτες είναι αυτοί που κρατούν “ζωντανό” το σύλλογο, βγαίνοντας οι ίδιοι να κόψουν εισιτήρια για να βγουν τα έξοδα της διαιτησίας!  Παρ’ όλα αυτά ο Πάμισος θα προσπαθήσει να φανεί αύριο ανταγωνιστικός κόντρα στην Καλαμάτα. Σε σχέση με το προηγούμενο ματς επιστρέφουν οι Μωράκης, Ηλιόπουλος που εξέτισαν την ποινή τους, αλλά δύσκολα θα παίξει ο τραυματίας Δημητρακόπουλος και είναι ακόμα αμφίβολη η συμμετοχή του Αριστομενόπουλου.

Αλλη ομάδα σε σχέση με το Σεπτέμβριο

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά εννέα παίκτες από αυτούς που έπαιξαν για τον Πάμισο στο παιχνίδι κυπέλλου με την Καλαμάτα το Σεπτέμβριο έχουν αποχωρήσει πλέον από τη Μεσσήνη, μετά τη φυγή και των επενδυτών. Ο λόγος για τους Τρακάκη, Σαραντόπουλο, Μπριλάκη, Δοδοντσάκη, Ντεμόλ, Σέγκμπια που ήταν στην αρχική 11άδα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, καθώς και στους Πορή, Κωστάκη και Οδ. Δημητρακόπουλο που πέρασαν ως αλλαγή. Οι υπόλοιποι έξι που έπαιξαν και συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα του Παμίσου είναι οι Σ. Δημητρακόπουλος, Μωράκης, Βλάχος, Αριστομενόπουλος, Νινιός, και Ηλιόπουλος. Ακόμα έχει αποχωρήσει ως γνωστόν και ο προπονητής Νίκος Κακαλέτρης, με το γυμναστή Ευτύχη Τασιόπουλο και στον πάγκο βρίσκεται σήμερα ο Μιχάλης Φασουλής.


Να διευρύνει το σερί

Η Καλαμάτα μετρά 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής, τρεις βαθμούς μπροστά από Παναργειακό και Ασπρόπυργο που μοιράζονται την 2η θέση. Παράλληλα, είναι η μοναδική ομάδα σε όλη τη Γ’ εθνική που κρατά ακόμη ανέπαφη την εστία της.
Την περασμένη αγωνιστική νίκησε 2-0 τον Μανδραϊκό εντός σε ένα ματς όπου πήραν για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής οι ξένοι Μάρκοβιτς, Μαρτίνες και Χίλγκεν.
Την περασμένη Τετάρτη ωστόσο η “Μαύρη Θύελλα” γνώρισε ήττα – σοκ από την ΑΕ Μάνης με 1-0 στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Στο αυριανό ματς με τον Πάμισο θα προσπαθήσει λοιπόν να αφήσει πίσω το ματς του Κυπέλλου και να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί στο πρωτάθλημα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο.
Σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος, ο τεχνικός των “μελανόλευκων” Γιάννης Χριστόπουλος θα έχει στην διάθεση του τους Μίνγκα και Πινδώνη που εξέτισαν τις ποινές τους. Εκτός μάχης είναι σίγουρα οι τραυματίες Βούρας, Αντωνιάδης ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γιόνδη, Αθανασόπουλου και Κάρλος λόγω τραυματισμών.