Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 18:05

Βασιλειάδης: «Τα Βαλκάνια αλλάζουν, θέλουμε έναν φάκελο υποψηφιότητας που δεν θα θυμίζει άλλες εποχές»!

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των βαλκανικών χωρών για την υποψηφιότητα του Μουντιάλ του 2030, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στο gazzetta.gr.

Επίκειται μία συνάντηση - κλειδί. Μία επαφή μεταξύ των Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας για τον φάκελο της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ του 2030. Ο Γιώργος Βασιλειάδης θα εκπροσωπήσει την χώρα μας σε επίπεδο Υφυπουργών Αθλητισμού ενώ παρόντες θα είναι εκπρόσωποι των τεσσάρων Ομοσπονδιών.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για το Βελιγράδι - όπου θα γίνει η συνάντηση της Παρασκευής - ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο gazzetta.gr για αυτήν την προσπάθεια που γίνεται. «Το πιο σημαντικό σε αυτήν την συνάντηση είναι να δούμε τα δεδομένα και να διεκδικήσουμε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια την διοργάνωση. Να κάνουμε έναν φάκελο με αξιοπρέπεια και που δεν θα θυμίζει άλλες εποχές. Που δεν θα έχει βάρη και θα έχει προοπτική», μας μετέφερε αρχικά για να προσθέσει:

«Ένα σημαντικό σκέλος είναι ​πως θέλουμε να δείξουμε πως τούτη εδώ η γειτονιά των Βαλκανίων αλλάζει. Πως στα Βαλκάνια είμαστε ικανοί να βγάλουμε θετικά μηνύματα και όχι να λειτουργούμε ως αρνητικοί πρωταγωνιστές και φυσικά με την Ελλάδα σε κυρίαρχο ρόλο»​.

Ερωτηθείς για το κομμάτι των υποδομών και των γηπέδων και που εστιάζονται τα όποια προβλήματα ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι «​η δική μας χώρα δεν έχει πρόβλημα υποδομών. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τις άλλες χώρες όμως θα το συζητήσουμε και θα είμαστε καλά.
Το γηπεδικό είναι ένα ζήτημα αλλά ήδη έχουμε σκεφτεί τα γήπεδα του ΟΑΚΑ, το Καραϊσκάκη, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια και την Τούμπα για αυτήν την διοργάνωση. Υπάρχουν και έργα που είναι να γίνουν στις άλλες βαλκανικές χώρες και που θα έχουν σχέση και με την Ελλάδα. Έχουμε τις γενικές λεπτομέρειες και δεν θα βιαστούμε. Έχουμε τον χρόνο έως το 2030. Υπάρχει και η πολιτική βούληση».

Τέλος αναφορικά με την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων χωρών υπογράμμισε πως «​το μοντέλο των υποψηφιοτήτων αλλάζει. Όπως μπορείτε να δείτε όλες οι προτάσεις έχουν πλέον συνδιοργάνωση και το μοίρασμα των βαρών. Εμείς χωρίς να φωνάζουμε πολύ και δίχως να βγάζουμε χαρά, ενθουσιασμό ή απογοήτευση πάμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό και να πάμε όλη αυτήν την συνεργασία σε ένα νέο επίπεδο».