Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2018 18:56

Μέλος ΔΕΑΒ: «Ευθύνες και του Υπουργείου για το ναζιστικό μανιφέστο στο ΟΑΚΑ»!

Γράφτηκε από τον
Μέλος ΔΕΑΒ: «Ευθύνες και του Υπουργείου για το ναζιστικό μανιφέστο στο ΟΑΚΑ»!

Παραίτηση από μέλος της ΔΕΑΒ υπέβαλλε ο Λουκάς Αναστασιάδης με... βολές ακόμα και κατά του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας για τα ναζιστικά σύμβολα στο ματς της Εθνικής μας ομάδας στο ΟΑΚΑ!

Αναλυτικά η επιστολή:

κ. Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την παραίτησή μου από την Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας. Όχι για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, αλλά διότι, μετά και από τα τελευταία γεγονότα στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας έφτασα στα προσωπικά όρια ευθιξίας σχετικά με τις ευθύνες (και) της Επιτροπής μας για τις πρόσφατες ανησυχητικές εικόνες με τους ναζιστικούς συμβολισμούς κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Ένα νεοναζιστικό μανιφέστο την εκδήλωση του οποίου επέτρεψε η μέχρι σήμερα πολιτική και η στρατηγική του Υπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η παντελής αδιαφορία της Επιτροπής μας, η γραφειοκρατική της λειτουργία, ο εξαρτημένος από την υπουργική πολιτική χαρακτήρας είναι στρεβλώσεις που υπογράμμισα και επανειλημμένα προσπάθησα να βελτιώσω. Η προσπάθεια αυτή είχε νόημα όσο οι συνέπειες της έλλειψης δράσης και της υπολειτουργία της Επιτροπής μας και της έλλειψης διαφάνειας στον προγραμματισμό και στον σχεδιασμό του Υπουργείου Αθλητισμού περιορίζονταν εγχώρια (πχ τελικοί κυπέλλου μπάσκετ-ποδοσφαίρου, αναβολές αγώνων, αιματηρές και μη συμπλοκές κλπ).

Όταν όμως τα αποτελέσματα της ανεξήγητης επιμονής του Υπουργείου και της Επιτροπής μας στη διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού στον αθλητισμό και στην διάβρωση του οπαδικού κινήματος γίνονται ορατά σε διεθνές επίπεδο, μέσω της Εθνικής Ελλάδος, οφείλω να είμαι ειλικρινής και να αποδεχθώ το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Αποχωρώ θεωρώντας πως έκανα κάθε τι δυνατόν για να υπηρετήσω, εθελοντικά, τη θέση που μου ζητήθηκε να καλύψω.

Παραμένω πάντοτε στη διάθεση της Επιτροπής, του Υπουργείου και οποιουδήποτε θεσμικού ή μη φορέα, έτοιμος να συνδράμω με κάθε τρόπο στην κατάρτιση και υλοποίηση θετικών και ρεαλιστικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση σχετιζόμενων με τον αθλητισμό παραβατικών συμπεριφορών. Προφανώς ο αγώνας για την αναγνώριση της σημασίας ύπαρξης οργανωμένου οπαδικού κινήματος και συλλογικοτήτων που θίγουν ζητήματα διακυβέρνησης και διοίκησης του αθλητισμού δεν σταματάει εδώ. Η λύση θα αναζητηθεί στη βάση και η έμφαση θα δοθεί στην ενδυνάμωσή αυτής και την καλύτερη κατανόηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει. Κλείνοντας θέλω να υπογραμμίσω, όπως έκανα στην πρώτη μας συνεδρίαση, ότι σέβομαι απεριόριστα την προσωπικότητα, επαγγελματική σταδιοδρομία και το ακαδημαϊκό υπόβαθρο κάθε μέλους της Επιτροπής μας ατομικά και ξεχωριστά. Δυστυχώς όμως, συλλογικά, έχουμε αποτύχει.

Με εκτίμηση, Λουκάς Αναστασιάδης.

Πηγή: gazzetta.gr