Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 13:31

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 1-0: Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές!

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 1-0: Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές!

 

“Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές”, φώναζαν οι περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, στο φινάλε ενός ακόμη νικηφόρου αγώνα της “Μαύρης Θύελλας”.

Η τοπική μας ομάδα ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ασπρόπυργου τον οποίο νίκησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Μάρκοβιτς στο 11’. Εκανε έτσι το 11 στα 11 στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής και στο τέλος αποθεώθηκε από τον κόσμο της, που βλέπει τη φετινή ομάδα να μη σταματά πουθενά!

Η Καλαμάτα μετρά πλέον 11 νίκες σε ισάριθμα ματς έχοντας πετύχει 20 γκολ, ενώ δεν έχει παραβιαστεί ακόμη η εστία της στο πρωτάθλημα!

Στη βαθμολογία, πλέον είναι στο +10 από Ασπρόπυργο και Παναργειακό (η ομάδα του Αργους έχει ένα ματς λιγότερο) και δείχνει ότι η υπόθεση τίτλος και η απευθείας άνοδος είναι πλέον αποκλειστικά στα πόδια των παικτών του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο τελευταίος χθες ήταν τιμωρημένος και έδινε οδηγίες στους συνεργάτες του από το τηλέφωνο, καθώς βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η εικόνα του αγώνα και

το φινάλε με τις δύο αποβολές

Στο χθεσινό ντέρμπι η Καλαμάτα μπήκε με ορμή στο γήπεδο, έψαξε τον αιφνιδιασμό και τον πέτυχε στο 11’ με το γκολ του Μάρκοβιτς, ο οποίος σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική το γκολ της νίκης (είχε προηγηθεί αυτό στο 0-1 με ΑΟ Υπάτου).

Μέχρι το 25’ η μεσσηνιακή ομάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Αυτό ήταν και το διάστημα που, όπως αποδείχθηκε, της χάρισε τη νίκη. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζαν μόνο άμυνα, άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα και να ισορροπούν σιγά σιγά το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν από μια σημαντική στιγμή πριν το 40’, λεπτό στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν την ισοφάριση όσο ποτέ στο ματς, καθώς είχαν δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ασπρόπυργος μπήκε πιο δυνατά, μέχρι το 60’ είχε την υπεροχή, ωστόσο στη συνέχεια η Καλαμάτα ισορρόπησε και διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμά της. Το ματς πήρε φωτιά στα τελευταία λεπτά, όταν η Καλαμάτα είχε δύο αποβολές: Αρχικά αποβλήθηκε ο Βοσκόπουλος με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’ και στη συνέχεια ο Πινδώνης στο 94’ με απευθείας κόκκινη. Οι τελευταίες προσπάθειες των φιλοξενούμενων δεν είχαν αποτέλεσμα, και η “Μαύρη Θύελλα” πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που την καθιστά πλέον ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το γκολ και οι καλύτερες φάσεις

Η “Μαύρη Θύελλα” μπήκε δυνατά στο ματς και στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της άνοιξε το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ. Ηταν το 11’ όταν ο Μίνγκας έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Φουάση που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον επερχόμενο Μάρκοβιτς που με άπιαστο σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0 για την Καλαμάτα.

Στο 26' ο Ασπρόπυργος απείλησε με ένα πολύ καλό σουτ του Σταύρου έξω από την περιοχή αλλά ο Κασωτάκης έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 33' είχαμε μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα με σουτ του Μίνγκα από δεξιά, αλλά πάνω στη γραμμή ο Κατσούλης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν τη διώξει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ο Ασπρόπυργος είχε δοκάρι στο 40' με τον Μέντες. Μετά από μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή ο Μέντες απέφυγε τον Τσόπελα (πιθανόν κάνοντας επιθετικό φάουλ), έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 46' ο Ασπρόπυργος απείλησε με τον Μέντες που έκανε ένα επικίνδυνο γωνιακό σουτ, αλλά ο Κασωτάκης απέκρουσε.

Στο 64’ η Καλαμάτα είχε μια καλή ευκαιρία όταν συνδυάστηκαν οι Μάρκοβιτς και Ψάνης, ο τελευταίος γύρισε από αριστερά στον Φουάση που έκανε το σουτ, αλλά ο Βασιλείου κόντραρε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 89’ ο Βοσκόπουλος αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Καλαμάτα έμεινε με δέκα παίκτες.

Στο 92’ η Καλαμάτα έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όταν ο Μάρκοβιτς με ωραία πάσα έβγαλε τον Μαστραντωνάκη τετ-α-τετ με τον Κατσούλη, αλλά το πλασέ το μεσοεπιθετικού της Καλαμάτας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 94’ ο Πινδώνης δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Βασιλείου, και για 1-2 λεπτά υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Στα δύο λεπτά που παίχτηκαν στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η Καλαμάτα πανηγύρισε τη νίκη.

Διαιτητής ήταν ο Δραγάτης από την Αν. Αττική και βοηθοί ο Βεργέτης από την Αρκαδία κα ιο Μπουρτζοβίτης από την Κορινθία.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Κατσούλης, Τσουκαλάς, Σταγάκης, Βασιλείου,Ζώνας, Νικολάου, Δουκάκης (80’ Χαικάλης), Σταύρου, Μίλιτς, Μπέλης, Μέντες (62’ Ζωγράφος)

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης (67’ Χίλγκεν), Φουάσης (89’ Γκελγκέρια), Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μίνγκας (75’ Καρλος), Μαρτίνες (78’ Μαστραντωνάκης).

Γ. Χριστόπουλος: “Τρομερό αυτό που έχουμε πετύχει”

Μετά το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος σε δήλωση του δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: “Είναι τρομερό αυτό που έχουμε πετύχει. Είναι απίστευτο ρεκόρ το 11 στα 11. Ευχαριστούμε τον κόσμο που αρχίζει να έρχεται στο γήπεδο. Προχωράμε με προβλήματα αλλά βρίσκουμε τις λύσεις. Κυριαρχήσαμε στο α’ ημίχρονο ενώ στο β’ ημίχρονο είχαμε άγχος για τη νίκη. Συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι με σοβαρότητα και κοιτάζουμε το επόμενο ματς”.

Γεωργιτζίκης: “Λιοντάρια οι παίκτες μας”

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς μίλησε ο συνεργάτης του τιμωρημένου Γιάννη Χριστόπουλου, ο Γιάννης Γεωργιτζίκης που χαρακτήρισε λιοντάρια τους παίκτες της ομάδας: “Συγχαρητήρια στους παίκτες, είναι μαχητές, είναι λιοντάρια. Δεν είναι τυχαίο το επίτευγμα μας. Με χίλια προβλήματα συνεχίζουμε δυνατά. Εχουμε ποιότητα και έγιναν άριστες επιλογές το καλοκαίρι από το Γιάννη Χριστόπουλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη.

Ο Αντώνης Φουάσης, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο χθεσινό ματς, έδωσε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του και τόνισε: “Είμαστε όλοι δεμένοι σαν γροθιά, προπονητές, παίκτες, διοίκηση και κόσμος. Ενα τεράστιο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που ήταν εκπληκτικοί”.

Παντέλης: “Τυχερή η Καλαμάτα”

Από πλευράς Ασπρόπυργου, μίλησε ο συνεργάτης του Γιώργου Βαζάκα Παναγιώτης Παντέλης που μεταξύ άλλων τόνισε: “Ηταν τυχερή η Καλαμάτα, με μια ευκαιρία έβαλε ένα γκολ. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Με απογοητεύει η διαιτησία. Ολα γίνονται καθώς υπάρχουν πολλά ματς ακόμη.

Ο Ζώνας (αρχηγός του Ασπρόπυργου) σημείωσε: “Δεν τα παρατάμε, μπορεί στο β’ γύρο να κάνουμε και εμείς μια αντίστοιχη πορεία με αυτή της Καλαμάτας στον α’ γύρο. Το προβάδισμα της Καλαμάτας πάντως είναι σημαντικό”.