Κυριακή, 23 Δεκέμβριος 2018 19:22

Βασιλειάδης για Euro 2028 και Μουντιάλ 2030: "Νομίζω ότι έχουμε καλές ελπίδες"

Γράφτηκε από τον

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας για την κοινή υποψηφιότητα του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030, είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης και θεωρεί πως έχουμε καλές ελπίδες.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Τετραμερούς Συνόδου Συνεργασίας Βουλγαρίας-Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας, για την κοινή υποψηφιότητα του Euro 2028 και του Μουντιάλ 2030, είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μία μέρα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες (22/12) στο Βελιγράδι μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία είναι ήδη επιτυχημένη, καθώς "απέδειξαν" ότι και οι τέσσερις χώρες "ενωμένες γύρισαν σελίδα".

Ο Γιώργος Βασιλειάδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχουν καλές ελπίδες για να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι και το γεγονός ότι η συνυποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή στη συνεργασία των τεσσάρων χωρών.

"Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Ο βασικός στόχος της κοινής υποψηφιότητας είναι να έρθουν οι χώρες μας κοντά. Εχουμε κοινό όραμα και στόχο και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι οι περιοχές αυτές, που έχουν πληγεί με ακραίες καταστάσεις, ενωμένες γύρισαν σελίδα. Επομένως, μέχρι στιγμής ο στόχος μας έχει επιτευχθεί, γι' αυτό και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος", τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

"Εχουν μπει οι βάσεις να ξεκινήσουμε με σοβαρότητα την υποψηφιότητα. Νομίζω ότι έχουμε καλές ελπίδες. Έχουν γίνει αναλύσεις για τις ανάγκες κάθε χώρας και υπολείπεται να φτιαχτεί ένας σοβαρός φάκελος".

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες: "Το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι. Να έχουμε σε όλη αυτή την πορεία κοινό βηματισμό. Εχω την αίσθηση ότι αν δουλέψουμε σκληρά θα έχουμε αρκετές ελπίδες, να διεξαχθεί για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στα Βαλκάνια".

Τέλος, παραδέχτηκε ότι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, ο στόχος της κοινής υποψηφιότητας, που ήταν η συνεργασία των τεσσάρων χωρών, έχει επιτευχθεί: "Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Επιθυμούμε να είμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων και να είμαστε ο κινητήριος μοχλός στις συνεργασίες με τους γείτονές μας. Η κοινή υποψηφιότητα είναι μόνο η αρχή, στη συνεργασία μεταξύ των χωρών. Είναι η πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να ξημερώσει νέα μέρα για τον αθλητισμό μας".

Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ