Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 22:35

Ξύλο, αποβολές και διακοπή στο Ασπρόχωμα - Αρφαρά

Γράφτηκε από τον
Ξύλο, αποβολές και διακοπή στο Ασπρόχωμα - Αρφαρά

Σε αρένα μετατράπηκε το γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία το Σάββατο το βράδυ, λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα Ασπρόχωμα - Αστέρας Αρφαρών.
Το παιχνίδι όμως δεν έληξε ποτέ, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο διαιτητής Χρήστος Κυριακόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι, λίγη ώρα πριν την προσωρινή διακοπή του. Ολα ξεκίνησαν όταν στο 91' ο παίκτης του Αστέρα Κ. Καπόγλης έφυγε από τον πάγκο της ομάδας του και πήγε μπροστά στον πάγκο του Ασπροχώματος ζητώντας επανειλημμένα από τον προπονητή των γηπεδούχων Αγγελο Σπάλλα, να καθίσει στον πάγκο και το ίδιο είπε δευτερόλεπτα μετά και στον πρόεδρο Γιάννη Ηλιόπουλο, ενώ ταυτόχρονα, κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώτο. Δευτερόλεπτα μετά Καπόγλης και Σπάλλας πιάστηκαν στα χέρια, ενώ το σκηνικό παρακολουθούσαν τόσο ο παρατηρητής του αγώνα Παναγιώτης Μανωλόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει, αλλά και ο α' βοηθός διαιτητή Φώτης Κασκάνης. Το παραπάνω περιστατικό έφτανε για να ανάψει την ένταση και αμέσως οι παίκτες των δύο ομάδων έτρεξαν στο σημείο της συμπλοκής, ενώ το ίδιο συνέβη και με φιλάθλους που πήδηξαν από την κερκίδα. Μέσα σε δευτερόλεπτα το γήπεδο είχε γίνει αρένα και οι πιο ψύχραιμοι από τις δύο ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν άμεσα οι συρράξεις που είχαν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία του αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουτίβας συνεργάτης του προπονητή του Αστέρα Παναγιώτη Βούτσα, που προσπάθησε να αποτρέψει τη γενίκευση των επεισοδίων, δέχτηκε κτύπημα πάνω στο αριστερό μάτι (στο φρύδι) από φίλαθλο. Από εκείνο το σημείο άρχισε να εκτονώνεται η κατάσταση, αφού οι περισσότεροι τρόμαξαν βλέποντας τον Π. Κουτίβα στο έδαφος. Παράγοντες και άνθρωποι των δύο ομάδων, αλλά και κάποιοι φίλαθλοι κατάφεραν να σταματήσουν τα επεισόδια και επικεντρώθηκαν στο να μεταφερθεί ο Π. Κουτίβας στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ενώ ειδοποιήθηκε από τους διαιτητές η αστυνομία ώστε να επιβάλει την τάξη.
Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής κ. Κυριακόπουλος, πέρα των παραπάνω γεγονότων σημείωσε ότι τη στιγμή που πήγε στον πάγκο του Ασπροχώματος να αποβάλει τον ποδοσφαιριστή και να απομακρύνει τον κ. Σπάλλα από τον αγωνιστικό χώρο, δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Από τη γηπεδούχο ομάδα διέκρινε τους ποδοσφαιριστές Ε. Μουράτι, Ε. Κονταξή, Π. Θεοδωρόπουλο, Σ. Φουρναράκο, Α. Καραχάλιο και Β.-Ν. Κόκκαλη (που είχε γίνει αλλαγή) και από τη φιλοξενούμενη ομάδα τους Γ. Μπούρα, Γ. Κάρτσωνα, Α. Ματθαίο, Γ. Γιαννακούτζο. Στη διάρκεια της σύρραξης δέχτηκε φραστική επίθεση από το παίκτη του Αστέρα Κ. Λυμπερόπουλο.
Στη συνέχεια για την απόφασή του να διακόψει οριστικά το παιχνίδι αναφέρει στο φ.α. ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. ο ομάδες έμειναν με λιγότερους από 7 παίκτες στο λεπτό της διακοπής (90'+1').

Το παιχνίδι

Στο αγωνιστικό μέρος, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια του 90λεπτου έως και τη στιγμή της οριστικής διακοπής, το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ισάριθμες ευκαιρίες καλές ευκαιρίες για γκολ. Μία παραπάνω είχε το Ασπρόχωμα και αυτή ήταν το γκολ. Ηταν στο 51' όταν ο Π. Ηλιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο σημείο του πέναλτι, εκεί που πετάχτηκε ο Εκμετζίδης πιο ψηλά απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε αρχικά να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να αναπαυθεί στα δίχτυα της εστίας του Λυμπερόπουλου.
Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για γκολ με τους Τσορώνη (13', 58'), Στ. Φέστα (23', 26'), Κόκκαλη (25'), Λάγιο (30'), Π. Ηλιόπουλο (39'), Γ. Μπούρα (57', 64') και Αρ. Ηλιόπουλο (88').
Ο δεύτερος βοηθός διαιτητής ήταν ο Γιαννέας.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Κονταξής, Μουράτι, Καραχάλιος, Σ. Φουρναράκος, Θεοδωρόπουλος, Κόκκαλης (85' Ν. Δημητρίου), Τσορώνης, Εκμετζίδης, Β. Δημητρίου, Π. Ηλιόπουλος, Η. Ηλιόπουλος.
ΑΡΦΑΡΑ: Λυμπερόπουλος, Κ. Φέστας, Γ. Μπούρας, Α. Ματθαίος, Τσιλίκος, Στ. Φέστας, Αντωναίος (80' Γιαννακούτζος), Λάγιος (65' Κάρτσωνας), Γεωργόπουλος (77' Ψωμάρας).