Δευτέρα, 24 Δεκέμβριος 2018 17:15

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 2-1: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και πρώτη στον αγωνιστικό χώρο (είχε και το τρίποντο στα χαρτιά με ΑΟ Φαραί) σημείωσε χθες ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, που επικράτησε στο “Γ. Λουκαρέας” του Ολυμπιακού Ανάληψης με 2-1.

Η καλαματιανή ομάδα είχε πάρει την πρώτη της νίκη στα χαρτιά την 9η αγωνιστική, στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Φαραί που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να βελτιώνει το αγωνιστικό της πρόσωπο, προσπαθεί να είναι σε κάθε παιχνίδι όλο και πιο ανταγωνιστική, ώστε να μπορέσει να πετύχει την παραμονή της στην κατηγορία. Ετσι μετά την ισοπαλία που απέσπασε στη Ανδρούσα από την τοπική ομάδα την προηγούμενη αγωνιστική, χθες κατάφερε με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο να κερδίσει το συνονόματο Ουμπιακό της Ανάληψης και να κάνει άλλο ένα βήμα στο δρόμο για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης συνεχίζει να έχει προβλήματα λόγω έλλειψης παικτών, όμως σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί για το καλύτερο έτσι ώστε να μπορέσει, όπως και ο χθεσινός αντίπαλος να παραμείνει στην Α’ τοπική. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο χρησιμοποιήθηκε στη βασική 11άδα ο Βλαχάκης. Στο παραπάνω ματς, παρότι προηγήθηκε στο σκορ δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την Καλαμάτα, αφού κάποιες ευκαιρίες που είχε κυρίως από στημένες φάσεις στο τελευταίο 15λεπτο δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Τα γκολ και το πέναλτι

Στο 30’ 0-1 ο Γεωργιόπουλος με ατομική ενέργεια και πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ του φιλοξενούμενους. Στο 39’ ο Αλεξανδρόπουλος εκμεταλλεύθηκε τη λάθος κίνηση του Καλογερόπουλου να γυρίσει την μπάλα στο Δουρούμη αντί να την διώξει και πρόλαβε ο επιθετικός των γηπεδούχων την πήρε και με πλασέ μέσα από την περιοχή “έγραψε” το 1-1. Την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους “ερυθρόλευκους” της Καλαμάτας, έχασε ο Κολιός, όταν η ομάδα του κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκότση από τον Γιαννόπουλο, όμως ο Τσούλος κατάφερε να αποκρούσει το σουτ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους σημείωσε στο 81’ ο Γιαννουκάκης με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.: Αντωνόπουλος, Μπαζάνης (15’ λ.τρ. Κουπούζος), Γαβράς, Σκιάς, Κολιός (89’ Τσαναλίας), Ζέππος, Μπέρμπερη, Κ. Μάλαμας, Ν. Μάλαμας (77’ Γιαννουκάκης), Αλεξανδρόπουλος, Βέλμαχος (60’ Γκότση).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛ.: Τσούλος, Καλογερόπουλος, Ζερβάκος, Δουρούμης, Παπανικολόπουλος, Παπαβασιλόπουλος, Παναγιωτόπουλος (85’ Δαβέρος), Μυστριώτης (70’ Δημητρόπουλος), Γιαννόπουλος, Γεωργιόπουλος, Βλαχάκης (60’ Πράττης).