Σάββατο, 19 Ιανουάριος 2019 12:35

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Να διευρύνουν το σερί θέλουν οι πρωτοπόροι

Γράφτηκε από τον

 

Οπως τελείωσαν το 2018, έτσι ξεκίνησαν το 2019 οι τρεις πρώτες ομάδες της Α’ τοπικής και η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα παρέμεινε αμετάβλητη.

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου οδηγεί την κούρσα με 34 βαθμούς, ακολουθεί ο Απόλλωνας Καλαμάτας με 30 βαθμούς και η Εράνη με 29, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο Τσικλητήρας Πύλου (26β.). Το ζητούμενο για τους πρωτοπόρους είναι να διευρύνουν το νικηφόρο σερί στην 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο ΑΟΔ και ο Απόλλωνας αγωνίζονται εντός έδρας, με Ομόνοια και ΑΕ. Αβίας, αντίστοιχα, ενώ οι Φιλιατρινοί θα αναμετρηθούν στην Καλαμάτα με την Α.Ε. Μάνης. Ο δε Τσικλητήρας θα φιλοξενήσει στην Πύλο τον Ολυμπιακό Ανάληψης.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά, Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλλος Αγρας και Ανδρούσα – Σπερχογεία. Η Κυπαρισσία θα πάρει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Σήμερα θα γίνουν τρία παιχνίδια σε Ασπρόχωμα, Δυτική Παραλία και Σπερχογεία. Στο Ασπρόχωμα ο Απόλλωνας καλείται να ξεπεράσει το σοκ από το σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης – περόνης στο ματς με την Ομόνοια και να νικήσει την Α.Ε. Αβίας, που πήρε χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς με το Φαραί. Ο Απόλλωνας προέρχεται από δύο σερί νίκες με Σπερχογεία, Ομόνοια και θεωρητικά έχει τον πρώτο λόγο για το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Την ίδια ώρα η Εράνη θέλει να πανηγυρίσει την τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία, κόντρα στην Α.Ε. Μάνης, που πήρε βαθμολογική ανάσα με το διπλό στη Μεσσήνη.

Η Εράνη μετρά εννέα νίκες στις τελευταίες ισάριθμες επισκέψεις στην Καλαμάτα, όντας μία από τις καλύτερες εκτός έδρας ομάδες του πρωταθλήματος. Από την άλλη η Μάνη προσπαθεί σε κάθε ματς να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και τούτο προμηνύει όμορφο ματς στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας.

Στο τρίτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο, ο Πανθουριακός θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από τις ήττες με Εράνη και Τέλλο Αγρα, αλλά ο Εθνικός Μελιγαλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση (νίκησε διαδοχικά Αγρα, Κυπαρισσία) και έχει αναρριχηθεί στην 5η θέση. Η ομάδα της Θουρίας έχει υποχωρήσει στην 11η θέση.

Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θα αγωνιστεί την Κυριακή, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα Απόλλωνα και Εράνη.

Οι πρωτοπόροι με το διπλό στη Σπερχογεία κατέκτησαν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και θέλουν το έκτο σερί τρίποντο ώστε να διατηρήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους ή και να την αυξήσουν, αν ο Απόλλωνας ή η Εράνη στραβοπατήσουν. Η Ομόνοια με τον αέρα του αουτσάιντερ θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον ΑΟΔ. Η καλαματιανή ομάδα παρά την ήττα από τον Απόλλωνα την περασμένη αγωνιστική, παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν επίσης δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αύριο, μιας και θα αναμετρηθούν με τον Τσικλητήρα. Ο φιλόδοξος σύλλογος λύγισε την αντίσταση της Ανδρούσας και θέλει να κάνει το ίδιο και με τους νεοφώτιστους ώστε να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα.

Η Ανδρούσα χωρίς πλέον τον πρώτο της σκόρερ Γιάννη Καλογερόπουλο, θα φιλοξενήσει τη Σπερχογεία με σκοπό το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι είναι στην 6η θέση και οι “ταύροι” στην 9η (μαζί με τη Μάνη).

Τέλος στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” ο 12ος Ολυμπιακός Καλαμάτας θα ανταμώσει με τον 8ο Τέλλο Αγρα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα στα Φιλιατρά και ο Αγρας από την εντός έδρας νίκη με τον Πανθουριακό.

Σάββατο

Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Ηλ. Νικολόπουλος, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

Απόλλωνας Καλαμάτας – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Ασπροχώματος

Κουτσαναστάσης, Ρουμελιώτης, Βανικιώτης

ΑΕ Μάνης – Εράνη

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Καρβούνης, Παναγιωτόπουλος, Κασκάνης

 

Κυριακή

 

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλλος Άγρας

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Η. Νικολόπουλος, Γαλακούτης, Κυριόπουλος

Διαβολίτσι – Ομόνοια

Γήπεδο Διαβολιτσίου ‘’Καπετάν Βασίλης’’

Ρέκκας, Αντωνόπουλος, Μπουρίκας

Ανδρούσα – Σπερχογεία

Γήπεδο Ανδρούσας

Ζαρακοβίτης, Τσοπανάκης, Τσίρμπας

Τσικλητήρας Πύλου – Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Πύλου

Κουτσαναστάσης, Τζιαμουράνης, Τζεμαλάι

Κυπαρισσία - Α.Ο. Φαραί 3-0 (α.α.)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 14 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 28-7 34

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 23-8 30

3. Εράνη 23-12 29

4. Τσικλητήρας Πύλου 17-9 26

5. Εθνικός Μελιγαλά 23-12 25

6. Ανδρούσα 21-18 22

7. Κυπαρισσία 18-23 21

8. Τέλλος Αγρας 17-16 20

9. Σπερχογεία 17-22 18

-. Α.Ε. Μάνης 10-15 18

11. Πανθουριακός 18-19 17

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 12-18 14

13. Ομόνοια 11-23 13

14. Α.Ε Αβίας 12-27 11

15. Ολυμπιακός Ανάληψης 8-28 10

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.