Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 18:29

Μαζί στο ίδιο τραπέζι οι τέσσερις μεγάλοι για το μοντέλο του νέου πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον

Στο Δ.Σ. της Λίγκας αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης. Παρουσίασε το πλάνο της η ΑΕΚ.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός στο ίδιο τραπέζι…

Όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής (25/1) θα συσταθεί επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκτός από τους τέσσερις μεγάλους, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Απόλλων Σμύρνης για να εξεταστεί το μοντέλο του νέου πρωταθλήματος.

Της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 δηλαδή, για την οποία υπάρχει απόφαση να διεξαχθεί με 14 ομάδες (και δεν τίθεται θέμα να μην ισχύσει, επί του παρόντος τουλάχιστον). Αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί σίγουρα, είναι play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΕΚ παρουσίασε το πλάνο της για τη νέα περίοδο. Αυτό μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δύο γύρους με τη διεξαγωγή 13+13 αγωνιστικών. Η πρωτοτυπία του είναι ένα bonus round, τύπου play offs, ο οποίος όμως, είναι ανάμεσα στους δύο γύρους και όχι στο φινάλε του πρωταθλήματος..

Ανέβηκαν οι τόνοι για το AEL FC Arena

Στο συμβούλιο συζητήθηκε η κάκιστη κατάσταση των αγωνιστικών χώρων ορισμένων γηπέδων όπως του AEL FC Arena. Δεν έλειψαν μάλιστα, και οι εντάσεις ανάμεσα στο αφεντικό της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και του Ατρόμητου Γιώργο Σπανό.

Αποφασίστηκε να ανατεθεί στον οίκο «STRI» ο έλεγχος των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων.

Μπάλα με Molten

Όπως αποφασίστηκε επίσης, εκτός από τη φετινή περίοδο, και για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους, το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με μπάλα Molten, που είναι η επίσημη μπάλα του Europam League.

Πηγή: sdna.gr