Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 18:46

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον

 

Με γκολ που σημείωσε στο πρώτο 45λεπτο, ο Εθνικός Μελιγαλά κέρδισε χθες εντός έδρας τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με 2-1.

Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων στη διάρκεια της εβδομάδας, ήταν δύσκολο να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποδώσουν τα αναμενόμενα, έτσι το ματς όπως εξελίχθηκε θα κρινόταν στη δύναμη και ο πιο δυνατός και αυτός που θα αξιοποιούσε τις φάσεις που θα δημιουργούσε, θα έφτανε και στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι

Οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση τα πρώτα 20 λεπτά στο ματς, που δεν έδειξαν κάτι το αξιόλογο, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση του και βρήκαν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Στην επανάληψη, αν και είχαν καλύτερη παρουσία και ευκαιρίες για γκολ κυρίως με τον Κουρούπη, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Τα δύο τέρματα στο α’ μέρος αποδείχθηκαν αρκετά ώστε να πάρουν τη νίκη, αφού ο Ολυμπιακός παρότι δημιούργησε φάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης, με εξαίρεση το πέναλτι που κέρδισε και αξιοποίησε ο Αλεξανδρόπουλος δεν μπόρεσε να φτάσει στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Σίγουρα είναι δύσκολη η θέση του, καθώς βρίσκεται δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά όλοι στην ομάδα, παρά την ήττα στο παραπάνω ματς, συνεχίζουν την προσπάθεια για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού και να πετύχουν την άνετη παραμονή στην κατηγορία.

Πρώτη συμμετοχή ο Θεοδώρου

Την πρώτη συμμετοχή με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε στο χθεσινό ματς ο νεοαποκτηθείς Π. Θεοδώρου. Ο 31χρονος αμυντικός (στόπερ) από την Κόρινθο, υπήρξε συμπαίκτης με τον προπονητή του Γιώργο Γρηγορόπουλο στον Μιλτιάδη, στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής! Στο χθεσινό ματς είχε καλή παρουσία, ενώ με λίγη τύχη θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 75’ όμως η μπάλα από το φάουλ που εκτέλεσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Φάσεις - γκολ

Στο 20’ μπαλιά του Μπέρμπερη για τον Μπαζάνη, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Σπάλα και με σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 24’ από κόρνερ του Κουρούπη, ο Καρατζούλιας με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο 30’ σουτ του Αλεξανδρόπουλου από καλή θέση απέκρουσε ο Σπάλλας. Στο 35’ από κόρνερ του Κουρούπη, ο Χαρλέπας εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-0. Στο 70’ σουτ του Μπέρμεπη από πολεονεκτική θέση άουτ η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 75’ ο Θεοδώρου με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ ο Αλεξανδρόπουλος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Χαραλαμπόπουλο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ζήτησε πέναλτι ο Εθνικός

Στο 70’ ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Καρατζούλια μέσα στην περιοχή από αμυντικό, όμως ο διαιτητής Νικολόπουλος δεν είδε παράβαση.

Ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού

Στο 90’ ο Μπέρμπεη σκόραρε μετά από κόρνερ του Αλεξανδρόπουλου ο Μπέρμπερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Νικολόπουλος με την υπόδειξη του βοηθού του Τσοπανάκη, το ακύρωσε υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ.ς

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Σπάλλας, Μακρής, Θανόπουλος, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Καρατζούλιας, Ξυδιάς (80’ Ν. Ρουμελιώτης), Κουρούπης, Λάγιος (88’ Καλογερόπουλος), Χαρλέπας (60’ Αθ. Σαραντόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπαζάνης (65’ λ.τρ. Κορομηλάς), Γαβράς (55’ Τσαναλίας), Θεοδώρου, Σκιάς, Ζέππος, Μάλαμας, Μπέρμπερη, Αλεξανδρόπουλος, Τσούνι (46’ Γιαννουκάκης), Σαραντόπουλος.