Δευτέρα, 28 Ιανουάριος 2019 19:51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-2: Δεύτερο συνεχόμενο διπλό για τους “ταύρους”

Γράφτηκε από τον

 

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου η Σπερχογεία, που επικράτησε στο δημοτικό στάδιο Μεσσήνης του Ολυμπιακού Ανάληψης με 2-0.

Οι “ταύροι” σημείωσαν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του, όπως και την περασμένη Τετάρτη, που κέρδισαν στην Ανδρούσα της τοπικής ομάδας με 2-1. Μια νίκη που τους δίνει σημαντική βαθμολογική ανάσα και τους ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Επίσης με αυτό το αποτέλεσμα μεγάλωσαν τη διαφορά που τους χωρίζει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με λίγη τύχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλο γκολ σε κάποια από τις φάσεις που είχαν στην συνέχεια του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός άξιζε καλύτερη τύχη στο παιχνίδι σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποίησε, ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ, αλλά είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στην εκπνοή σε πέναλτι που κέρδισε, όμως ο Γεωργιόπουλος δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες επιδίωξαν να βρουν δίχτυα ώστε να πετύχουν το στόχο τους, όμως αυτοί που το κατάφεραν ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον νεαρό Κουτσουρόπουλο, ο οποίος στο 60’ σημείωσε το 0-2, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και η διπλή απόκρουση του Καλλιντέρη, στο 44’ που γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση, καθώς απέκρουσε το πέναλτι και στη συνέχεια το σουτ του Γεωργιόπουλου, καθώς και στο 85’ σε προσπάθεια του Παπανικολόπουλου. Ακόμη το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε κάποια από τις επιθετικές προσπάθειες που δημιούργησαν. Αν δεν αποχωρούσε λόγω τραυματισμού ο Παπαβασιλόπουλος στο ημίχρονο και ήταν παρών στο ματς ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Μαυροειδάκος (απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων) ίσως ο Ολυμπιακός να έφτανε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν υπήρξε κάτι θετικό ήταν η συμμετοχή μετά από δύο μήνες του Πολίτη.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση μετά τις βροχοπτώσεις στη διάρκεια της εβδομάδας και ήταν δύσκολο να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Φάσεις – γκολ

Στο 27’ ο Παπαγιαννόπουλος με σουτ προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Τσούλος εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια. Στο 30’ ο Ηρ. Καραχάλιου έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Κατσίποδας που επιχείρησε να διώξει την μπάλα με το πόδι την έστειλε άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του και έγινε έτσι το 0-1. Στο 44’ ο διαιτητής Αλεξέας σφύριξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεωργιόπουλου από τον Γκραντινάρου. Το εκτέλεσε ο Γεωργιόπουλος για να αποκρούσει ο Καλλιντέρης και στην επαναφορά και πάλι ο Γεωργιόπουλος προσπάθησε με σουτ να σκοράρει, όμως ο έμπειρος τερματοφύλακας των “ταύρων” απέκρουσε σωτήρια και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα από την περιοχή. Στο 57’ από κόρνερ του Κωστόπουλου ο Λαγωνικάκος με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Κουτσουρόπουλος με προβολή “έσπρωξε” την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 0-2. Στο 64’ ο Τσούλος με φοβερή απόκρουση πάνω σχεδόν στη γραμμή του τέρματος γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση σε κεφαλιά του Κουτσουρόπουλου. Στο 64’ ο Κωστόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 72’ ο Παπαβασιλόπουλος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 81’ ο Γεωργιόπουλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι σχεδόν έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 85’ ο Παπανικολόπουλος μπήκε περιοχή έκανε το διαγώνιο πλασέ για να αποκρούσει σωτήρια ο Καλλιντέρης διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Ανδρέαδης, Δουρούμης, Κατσίποδας (65’ Κ. Παναγιωτόπουλός), Παπαβασιλόπουλος (46’ Μ. Παναγιωτόπουλος), Γιαννόπουλος, Μυστριώτης (80’ Βλαχόπουλος), Πολίτης (70’ Πατσιώτης), Αντωνίου, Γεωργιόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Γκραντινάρου (65’ Οικονομόπουλος), Δικαίος, Λαγωνικάκος, Ηρ. Καραχάλιος, Ζακόλι (38’ lλ.τρ. Γ. Δωδέκατος), Παπαγιαννόπουλος, Πανταζής (88’ Κουμπανάκης), Κουτσουρόπουλος (75’ Ι. Καραχάλιος), Κωστόπουλος.

Πήρε Σκαφιδά η Ανάληψη

Μια ακόμη λύση στην μεσοεπιθετική γραμμή θα έχει για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν ο Ολυμπιακός, καθώς απέκτησε τον Δημήτρη Σκαφιδά. Ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Αναγέννηση Παραλίας και θα ξεκινήσει προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.