Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2019 12:05

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Μονομαχία τίτλου στο Ασπρόχωμα μεταξύ Απόλλωνα και Διαβολιτσίου

Γράφτηκε από τον

 

Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Α’ τοπική έφθασε, καθώς σήμερα στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο του Ασπροχώματος ο δεύτερος της βαθμολογίας Απόλλωνας θα υποδεχτεί τον πρώτο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Μια μονομαχία τίτλου που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες φιλάθλους, μιας και αγωνίζονται οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες, αλλά και αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλωνας μετρά 11 νίκες και 6 ισοπαλίες και το Διαβολίτσι 13 νίκες και 4 ισοπαλίες με αποτέλεσμα να έχει αποσπαστεί 4 βαθμούς από τη μόνη ομάδα που μπορεί να του στερήσει φέτος το πρωτάθλημα.

Στον Απόλλωνα κάνουν λόγο για ματς της χρονιάς, ενώ στο στρατόπεδο των πρωτοπόρων υποστηρίζουν ότι δεν κρίνεται σήμερα ο τίτλος.

Η αλήθεια όμως είναι ότι με διπλό, το Διαβολίτσι θα αγκαλιάσει το πρωτάθλημα έχοντας 7 βαθμούς διαφορά και το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Με ισοπαλία ο ΑΟΔ θα έχει επίσης προβάδισμα, ενώ με νίκη του Απόλλωνα η διαφορά θα μειωθεί στο ελάχιστο και θα απομένουν 12 αγωνιστικές για το φινάλε.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0, ενώ στο κύπελλο ο Απόλλωνας, που έχει προκριθεί στον τελικό, είχε επικρατήσει με 3-1 στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Το εν λόγω ματς είχε διεξαχθεί πριν από περίπου 5 μήνες και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο μονομάχων είναι βέβαια το αήττητο στο πρωτάθλημα έπειτα από 17 αγωνιστικές. Κάτι που δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία στους παίκτες του Απόλλωνα και του Διαβολιτσίου.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν σ’ ένα ακόμα ματς χωρίς τους τραυματίες Σπανό και Μανωλόπουλο. Αντίθετα το Διαβολίτσι είναι “πάνοπλο” και ξεκούραστο, μιας και την περασμένη αγωνιστική πήρε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Στα αξιοσημείωτα του ντέρμπι ότι στους πάγκους κάθονται δύο παλαίμαχοι αμυντικοί που έχουν φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας”. Ο Τάκης Σακελλαρόππυλος και ο Κώστας Παλαμάρας, αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί και ένα ακόμα ντέρμπι, αλλά για την παραμονή. Η Α.Ε. Αβθας θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό Ανάληψης, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από νίκες ουσίας και ψυχολογίας.

Η Αβία επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Ανδρούσας και οι “ερυθρόλευκοι” στη Μεσσήνη με το ίδιο σκορ της Ομόνοιας.

Η ομάδα του Κάμπου παρά το διπλό παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και ο Ολυμπιακός Ανάληψης είναι στο +2 από τη ζώνη.

Σήμερα επίσης αγωνίζονται και ο Πανθουριακός με την Α.Ε. Μάνης. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν την περασμένη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό και οι φιλοξενούμενοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τον Εθνικό. Μετά το ματς όμως , παραιτήθηκε ο προπονητής Φραγκίσκος Κεράνης και η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον Τάκη Δρούγα, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο σήμερα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Την Κυριακή το μενού περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Η τρίτη της βαθμολογίας Εράνη θα υποδεχτεί στα Φιλιατρά την Ομόνοια, που ισοβαθμεί με την Αβία στην τελευταία θέση και “καίγεται” για βαθμούς. Η Εράνη όμως θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα στη Σπερχογεία.

Την τέταρτη θέση μοιράζονται ο Τσικλητήρας Πύλου με τον Εθνικό, που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στο Μελιγαλά.

Ο Εθνικός προέρχεται από την ισοπαλία όπως προαναφέραμε με τη Μάνη και ο Τσικλητήρας από τη νίκη επί του Τέλλου Αγρα.

Ο Τέλλος Αγρας θα παίξει στους Γαργαλιάνους με τη ανεβασμένη βαθμολογικά (τρεις σερί νίκες), αλλά και ψυχολογικά Σπερχογεία.

Ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα δώσει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, με αντίπαλο την Κυπαρισσία, η οποία ηττήθηκε από τον Απόλλωνα. Αντίθετα οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν με τη Θουρία την πρώτη νίκη μέσα στο 2019. Τέλος χωρίς κόπο θα πάρει τη νίκη με τον Α.Ο. Φαραί η ομάδα της Ανδρούσας.

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας – Διαβολίτσι

Γήπεδο Ασπροχώματος

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Τσοπανάκης

Πανθουριακός – ΑΕ Μάνης

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Κουτσαναστάσης, Βανικιώτης, Η. Μπουρίκας

Α.Ε Αβίας – Ολυμπιακός Ανάληψης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Καρβούνης, Κυριόπουλος, Γαλακούτης

 

Κυριακή

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Κυπαρισσία

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Ψηλοπαναγιώτης, Μιχαλόπουλος, Κασκανης

Εθνικός Μελιγαλά – Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Μελιγαλά

Κουτσαναστάσης, Αδαμόπουλος, Τσοπανάκης

Τέλλος Άγρας – Σπερχογεία

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Πλακογιάννης, Ρουμελιώτης, Παναγιωτόπουλος

Εράνη – Ομόνοια

Γήπεδο Φιλιατρών

Καρβούνης, Τσίρμπας, Βανικιώτης

Φαραί – Ανδρούσα 0-3 (α.α).

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3:30 μ.μ, εκτός από το ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Ανάληψης (6:30 μ.μ).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 17 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 39-8 43

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 28-9 39

3. Εράνη 27-16 33

4. Τσικλητήρας Πύλου 20-12 29

-. Εθνικός Μελιγαλά 26-16 29

6. Σπερχογεία 22-23 27

7. Κυπαρισσία 18-25 24

-. Τέλλος Αγρας 19-19 24

9. Ανδρούσα 23-22 23

-. Πανθουριακός 23-22 23

11. Α.Ε. Μάνης 12-18 20

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 16-22 18

13. Ολυμπιακός Ανάληψης 10-30 16

14. Ομόνοια 12-32 14

-. Α.Ε Αβίας 15-35 14

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.