Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2019 22:19

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1: Πάρτι τίτλου για τον Δικέφαλο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1: Πάρτι τίτλου για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έπιασε με το ένα χέρι το τρόπαιο του πρωταθλητή. Ανήμποροι αμυντικά οι ερυθρόλευκοι, έκανε πάρτι με την μπάλα ο Δικέφαλος.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το ντέρμπι τίτλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε 2-0 στο 19' με γκολ των Βιεϊρίνια-Μπίσεσβαρ, για να βάλει το κερασάκι στο 83' ο Άκπομ. Μείωσε στο 87' ο Ποντένσε.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ στην ουσία δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Έμοιαζαν να παίζουν χωρίς αντίπαλο οι παίκτες της επιθετικής τετράδας του ΠΑΟΚ, αφού Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ελ Καντούρι και Άκπομ έκαναν ό,τι ήθελαν με την μπάλα στα πόδια. Δεν βγήκε τίποτα στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, το ντέρμπι πήγε ακριβώς όπως το ήθελε ο ΠΑΟΚ, που βρήκε γρήγορο προβάδισμα και απειλούσε διαρκώς στους τεράστιους χώρους που άφηναν οι ερυθρόλευκοι.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ντέρμπι της Τούμπας.

1. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΚΗΡΟΖΙΝΗ
Το ματς ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό. Συνήθως τα ντέρμπι ξεκινούν αργά ή έχουν μόνο τον γηπεδούχο να μπαίνει με το πόδι στο γκάζι. Αυτή τη φορά Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπήκαν μαζί με επιθετικούς ρυθμούς. Σ'αυτήν τη φλόγα πέταξε κηροζίνη ο Βιεϊρίνια. Στο 3' ο ΠΑΟΚ βγήκε με θάρρος μπροστά, με την μπάλα στα πόδια του αρχηγού του.


Ο Πορτογάλος πλησίασε την περιοχή με την μπάλα στο δεξί και φάνηκε πως θέλει να απειλήσει απ'έξω. Νάτχο και Τοροσίδης πήγαν στην κόντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ισραηλινού, πήγε με λόμπα προς την εστία και νίκησε τον Σα.

2. ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να τα βάλει με την τύχη του για την κόντρα στο γρήγορο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Όμως, σύντομα φάνηκε πως οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν άτυχοι, αλλά ήταν ανήμποροι αμυντικά. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κάνει σχεδόν ο,τι θέλει με την μπάλα στα πόδια.

Ο Δικέφαλος έπαιζε αρκετά από τα άκρα. Είτε με μπαλιές που βρίσκουν ψηλά στο γήπεδο τον Τοροσίδη από εκεί που παίζει ο Ελ Καντουρί, είτε στο ένας μ'έναν του Ζαμπά με τον Κούτρη. Εκεί το αβαντάζ του ΠΑΟΚ ήταν μεγάλο. Ο Κούτρης δεν είχε απαντήσεις ούτε και βοήθεια από συμπαίκτες του και ο Βραζιλιάνος τον είχε. Στο 17' η σέντρα του Μπίσεσβαρ βρήκε τον Ελ Καντουρί στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η άμεση εκτέλεση έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 19' η ίδια φάση βγήκε με καλύτερο τρόπο. Ο Ζαμπά τρομοκράτησε ξανά, η σέντρα του βρήκε το κεφάλι του Άκπομ, η μπάλα ήρθε παράλληλα με την εστία στο αριστερό δοκάρι εκεί που ο Μπίσεσβαρ απλώς ήρθε για να τη σπρώξει στα δίχτυα για να κάνει το 2-0.
Ο Ολυμπιακός είχε τεράστιο πρόβλημα στα άκρα και ο Μαρτίνς έφερε τον Ποντένσε μπροστά από τον Κούτρη, για να πάει τον Λάζαρο δεξιά. Όμως, ούτε στο κέντρο είχε απαντήσεις ο Ολυμπιακός. Ο Νάτχο στο έξι φαινόταν μόνο με την μπάλα, γιατί χωρίς αυτήν άφηνε στρέμματα χώρου σε Μπίσεσβαρ, αλλά και Ελ Καντουρί, όταν ο Μαροκινός ερχόταν κεντρικά. Στο 29' ο Σάκχοφ ήρθε άνετος έξώ από το ημικύκλιο για να σουτάρει, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Στο 34' από λάθος κοντρόλ του Γκιλιέρμε, ο ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα, ο Ζαμπά γύρισε από δεξιά, αλλά ο Σα έβγαλε το πλασέ του Μπίσεσβαρ.

3. Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο Μαρτίνς διάλεξε τον Νάτχο στο δίλημμα για τον παρτενέρ του Γκιλιέρμε στο κέντρο. Είναι βέβαιο πως αυτή η επιλογή δεν του βγήκε, αφού ο Νάτχο ήταν μόνος του σε έναν χώρο που δεν μπορούσε να καλύψει, με τον Γκλιλιέρμε να βρίσκεται πιο ψηλά στο γήπεδο. Ο Μαρτίνς δεν είχε άλλη επιλογή από το να βάλει τον Καμαρά στη θέση του Νάτχο στο 46', ενώ ταυτόχρονα έβαλε τον Ζιλ Ντίας στη θέση του Χριστοδουλόπουλου, που έφυγε άγραφος από το ντέρμπι.

Μόλις στο 48' ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να απειλήσει στην κόντρα. Ο Φορτούνης ξέφυγε από χαμηλά, έτρεξε όλο το γήπεδο και άνοιξε στον Ντίας στα δεξιά, αλλά ο Γκερέρο δεν πρόλαβε την μπάλα στο γύρισμα του Πορτογάλου.

Στο 52' ο Ολιβέιρα ήταν η πρώτη αλλαγή του Λουτσέσκου, με τον Πορτογάλο να μπαίνει για το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στη θέση του Σάκχοφ που είχε κίτρινη. Όπως ήταν λογικό, ο ΠΑΟΚ άφησε την μπάλα στον Ολυμπιακό και περίμενε οργανωμένος πίσω από αυτήν. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύκολο να δημιουργήσει σε σετ παιχνίδι, την ώρα που ο Δικέφαλος έψαχνε την κόντρα.

4. ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΑΚΠΟΜ
Στο 61' εντυπωσιακή κούρσα του Άκπομ από χαμηλά έδωσε στον Ελ Καντουρί την ευκαιρία για τετ-α-τετ, αλλά το κοντρόλ του Μαροκινού ήταν ανοιχτό και τον πρόλαβε στα πόδια του ο Σα. Οκτώ λεπτά αργότερα λάθος του Σισέ σε πίεση ψηλά, έδωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μπίσεσβαρ άργησε να πασάρει κάθετα στον Άκπομ κι έτσι το γκολ του Άγγλου με το αριστερό ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 76' ο Ολυμπιακός έκλεισε αναγκαστικά τις αλλαγές του, με τον Χασάν να παίρνει τη θέση του Φορτούνη, που αποχώρησε χωλαίνοντας. Αναγκαστικά αποχώρησε και στο 80' ο Βιεϊρίνια για να δώσει τη θέση του στον Γιαννούλη. Στο 81' ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο του απειλητικό σουτ εντός περιοχής, όταν ο Χασάν κατέβασε με το στήθος και εκτέλεσε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να χάσει κι άλλη ευκαιρία στην κόντρα. Στο 82' ο Άκπομ έκλεψε από τον Σισέ, βγήκε φάτσα με τον Σα και εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη μεγάλη γωνία και την Τούμπα στα ουράνια με το 3-0. Ο Ζιλ Ντίας δεν ήθελε να το αφήσει έτσι μέχρι τέλους κι από δική του ενέργεια και κακή αντίδραση του Πασχαλάκη ο Ποντένσε σε κενή εστία έκανε το τελικό 3-1.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (80' Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (52' Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (84' Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ.
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο (46' Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

Πηγή: sport24.gr