Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 13:40

Η Μεσσηνία γνωρίζει το γκόλμπολ

Γράφτηκε από τον

 

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μαγευτικό παραολυμπιακό άθλημα. θα έχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Μεσσηνίας, αλλά και ενήλικες.

Ο λόγος για το γκόλμπολ που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2001 και σταδιακά αναπτύσσεται. Οι αθλητές του γκόλμπολ είναι άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά με μεγαλείο ψυχής και παράδειγμα για τη νεολαία, όπως είπε χθες ο Παύλος Μπουζιάνης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας υποδέχτηκε την εθνική ομάδα ανδρών του γκόλμπολ στο παλιό δημαρχείο και συνεχάρη τα εκπαιδευτήρια Μπουγά για την πρωτοβουλία να τους φιλοξενήσουν στην Καλαμάτα.

Τριήμερο παρουσιάσεων από την εθνική ομάδα

“Είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας στους παγκόσμιους παραολυμπιακούς αγώνες. Είναι ένα άγνωστο άθλημα για τους περισσότερους, τόσο πρωτότυπο για τα παιδιά. Είστε παράδειγμα για τη νεολαία, ώστε να παίρνουν δύναμη και να καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες, όπως εσείς”, τόνισε ο κ. Μπουζιάνης, σημειώνοντας ακόμα ότι “ Σε όλα τα έργα ανάπλασης πρώτη προτεραιότητα μας είναι οι οι πλάκες όδευσης των τυφλών”.

Ο κ. Μπουζιάνης κάλεσε ακόμα “Ολους τους δημότες το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας για έναν αγώνα γκόλμπολ ανοιχτό για το κοινό”. Ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς ευχαρίστησε το “Δήμο για τη βοήθεια, την ομοσπονδία που δέχτηκε αμέσως την πρόσκλησή μας, αλλά και την περιφερειακή Ενωση Νότιας Πελοποννήσου ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Η κάθοδος της εθνικής ομάδας, που ήταν συγκινητική στο Ρίο. είναι ένα μάθημα παιδείας. Εχουμε κάνει προσπάθεια να ενημερώσουμε τα παιδιά με βίντεο. Το γκόλμπολ παίζεται σ’ ένα μικρό γήπεδο βόλεϊ και πρέπει ο κόσμος μόνο να ανασαίνει για να ακούγεται ο θόρυβος από την μπάλα”.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Ανάστος, αφού ευχαρίστησε την πόλη, το δήμο και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, σημείωσε ότι: “Θα διαδώσουμε σε πολλά μικρά παιδιά την αγωγή του πολίτη στα άτομα με αναπηρία. Είναι ένα παραολυμπιακό άθλημα που έχει σχεδιαστεί από το 1946 και στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2001 και σταδιακά αναπτύσσεται. Εχουμε καλή διεθνή παρουσία. Είμαστε στην 17η θέση σε 96 χώρες στους άνδρες και στην 11η σε 53 στις γυναίκες. Θα παλέψουμε για μια θέση στο Τόκιο”. Ο κ. Ανάστος πήρε εκ μέρους της αποστολής και μια τσάντα με παραδοσιακά προϊόντα.

Την εθνική ομάδα καλωσόρισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών στη Νότια Πελοπόννησο και αθλητής στίβου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος , ο οποίος ευχήθηκε να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα

Οι παρουσιάσεις γνωριμίας με το άθλημα του γκόλμπολ ξεκινούν σήμερα στο κλειστό της Παραλίας στην Καλαμάτας και απευθύνονται αποκλειστικά σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι (το ίδιο και την Παρασκευή), ενώ το Σάββατο η εθνική ομάδα γκόλμπολ θα δώσει αγώνα επίδειξης στις 6 μ.μ. στο κλειστό της Παραλίας, που θα είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο.