Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 11:22

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Για νέο διπλό στην Κυπαρισσία το Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Με τον... αέρα των 7 βαθμών πλέον από το δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας θα μεταβεί την Κυριακή στην Κυπαρισσία ο Α.Ο. Διαβολιτσίου για να αντιμετωπίσει τον ΑΟΚ.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος στην Α’ τοπική ΑΟΔ, θέλει να πανηγυρίσει τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη μετά το 1-0 στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και την 10η διαδοχική στο πρωτάθλημα, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον τίτλο.

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 10η θέση της βαθμολογίας και θα αγωνιστούν με πάρα πολλές απουσίες (Χρονόπουλος, Σπυρόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Μιτρόφ, Αριδάς, Δασκαλόπουλος), ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Μικελόπουλου, Αστερή και έχει αποχωρήσει και ο πρώτος σκόρερ Αντωνόπουλος.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Τάκης Παναγόπουλος θα εμπιστευτεί πολλούς παίκτες από την παιδική ομάδα για να συγκροτήσει 11άδα.

Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Απόλλωνας, με αντίπαλο την Ανδρούσα στο μοναδικό παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής που θα γίνει σήμερα. Οι καλαματιανοί μετά την ήττα από το Διαβολίτσι έχουν ουσιαστικά μόνο μαθηματικές ελπίδες για το πρωτάθλημα, αφού υστερούν και στην ισοβαθμία με τους πρωτοπόρους. Η Ανδρούσα πήρε στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί και θα είναι ξεκούραστη, έχοντας στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα.

Η τρίτη της βαθμολογίας Εράνη θα δώσει το δεύτερο συνεχόμενο ματς στα Φιλιατρά με αντίπαλο την Α.Ε. Αβίας. Την περασμένη Κυριακή νίκησε με 2-0 την Ομόνοια και ευελπιστεί να πανηγυρίσει και πάλι απέναντι σε μια ομάδα, που όπως και οι καλαματιανοί, στοχεύει στην παραμονή στην Α’ τοπική.

Η Αβία προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες (Ανδρούσα, Ολυμπιακό Ανάληψης) που την έβγαλαν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο τέταρτος Τσικλητήρας Πύλου θα υποδεχτεί τον Πανθουριακό, που έχει 6 βαθμούς λιγότερους. Αμφότερες οι ομάδες νίκησαν στην 18η αγωνιστική. Ο Τσικλητήρας με γκολ στο φινάλε 1-0 εκτός τον Εθνικό Μελιγαλά και ο Πανθουριακός με 3-2 την Α.Ε. Μάνης στο γήπεδο της Σπερχογείας.

Η ομάδα της Πύλου είχε νικήσει και τον Τέλλο Αγρα και δείχνει ότι βρίσκει ξανά το δρόμο της.

Στη μάχη της παραμονής, η ουραγός Ομόνοια “καίγεται” για τους τρεις βαθμούς στο εντός έδρας ματς με τον άνετο βαθμολογικά Τέλλο Αγρα, που θέλει όμως να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της Σπερχογείας.

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας, ανάμεσα στην Α.Ε. Μάνης και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι τυπικά γηπεδούχοι με 20 βαθμούς είναι στην 11η θέση και οι “ερυθρόλευκοι” με 19 στην 12η. Καμία όμως από τις δύο δεν αισθάνεται σίγουρη για τη σωτηρία, με δεδομένο ότι η ζώνη είναι στους 16 βαθμούς και ο Ολυμπιακός Ανάληψης που βρίσκεται σε αυτήν, θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί.

Τέλος, η Σπερχογεία θα υποδεχτεί τον Εθνικό Μελιγαλά σ’ ένα αμφίρροπο ματς, καθώς θα αναμετρηθούν δύο από τις πιο καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ανδρούσα – Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Ανδρούσας

Καυκάς, Ρουμελιώτης, Ρηγόπουλος

Κυριακή

Κυπαρισσία – Διαβολίτσι

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ρέκκας, Τσουκάλη, Ρηγόπουλος

ΑΕ Μάνης – Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας

Γιαννόπουλος, Αδαμόπουλος, Γεωργαντάς

Τσικλητήρας Πύλου – Πανθουριακός

Γήπεδο Πύλου

Κουτσαναστάσης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Σπερχογεία – Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Σπερχογείας ‘’Πέτρος Γεωργανάς’’

Πλακογιάννης, Γαλακούτης, Μπασιλάρης

Εράνη – ΑΕ Αβίας

Γήπεδο Φιλιατρών

Σκόρδος, Σωτηρόπουλος, Κασκάνης

Ομόνοια – Τέλλος Άγρας

Γήπεδο ‘’Γ. Λουκαρέας’’

Η. Νικολόπουλος, Μιχαλόπουλος, Ταβουλαρέας

Ολυμπιακός Ανάληψης – Φαραί 3-0 (α.α)

* Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3:30 μ.μ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 18 αγώνες)

1. Διαβολίτσι 40-8 46

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 28-10 39

3. Εράνη 29-16 36

4. Τσικλητήρας Πύλου 21-12 32

5. Εθνικός Μελιγαλά 26-17 29

6. Τέλλος Αγρας 20-19 27

-. Σπερχογεία 22-24 27

8. Ανδρούσα 23-22 26

-. Πανθουριακός 26-24 26

10. Κυπαρισσία 18-25 25

11. Α.Ε. Μάνης 14-21 20

12. Ολυμπιακός Καλαμάτας 16-22 19

13. Α.Ε Αβίας 16-35 17

14. Ολυμπιακός Ανάληψης 10-31 16

15. Ομόνοια 12-34 14

* Ο Α.Ο. Φαραί έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.