Πέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 12:30

Μεγάλο “όπλο” της Εράνης η έδρα

Γράφτηκε από τον

 

Μετά την Ομόνοια, η Εράνη νίκησε την Κυριακή και την Α.Ε. Αβίας και με την 9η εντός έδρας νίκη σε 11 αναμετρήσεις έφθασε τους 39 βαθμούς και φιγουράρει στην 3η θέση της Α’ τοπικής, έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους από το δεύτερο Απόλλωνα Καλαμάτας και 10 από τον πρωτοπόρο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Η Εράνη έδωσε τα δύο διαδοχικά εντός έδρας ματς στο νέο γήπεδο των Φιλιατρών, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου τους παίκτες του Κώστα Λυμπερόπουλου που εκμεταλλεύονται φέτος την έδρα τους.

Μόνο ο Απόλλωνας έχει περάσει από τα Φιλιατρά

Ενδεικτικό ότι μόνο ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει καταφέρει να φύγει νικητής από τα Φιλιατρά.

Η τριφυλιακή ομάδα έχει πάρει τους 28 από τους 39 βαθμούς εντός έδρας (με 7 σερί νίκες), ενώ αντίθετα πέρυσι είχε καλύτερη παρουσία μακριά από τα Φιλιατρά.

Συγκεκριμένα συγκέντρωσε 29 βαθμούς εκτός και 24 εντός, που μεταφράζονται σε 9 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, αντίστοιχα.

Φέτος μετά από 19 αγωνιστικές, έχει εντός 9 νίκες (η μία στα χαρτιά με το Φαραί) 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Οι βαθμολογικές απώλειες είναι κόντρα στους δύο μνηστήρες του τίτλου Απόλλωνα και Διαβολίτσι.

Εκτός έδρας μετρά 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Την προσεχή αγωνιστική θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Α.Ο. Φαραί και έτσι θα φθάσει τους 42 βαθμούς, έχοντας εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα.

Να σημειωθεί πως μετά το ξεκούραστο τρίποντο, ακολουθούν τα διαδοχικά εκτός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας και το Διαβολίτσι. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Γκρέτσα και έτσι δεν υπάρχουν απουσίες.

Τα φετινά εντός έδρας ματς της Εράνης

Εράνη – Σπερχογεία 2-0

Εράνη – Φαραί 3-0 (α.α.)

Εράνη – Απόλλωνας 0-1

Εράνη – Διαβολίτσι 1-1

Εράνη – Ολυμπιακός Ανάληψης 5-1

Εράνη – Κυπαρισσία 3-0

Εράνη - Εθνικός Μελιγαλά 2-1

Εράνη – Ολυμπιακός Καλαμάτας 1-0

Εράνη – Τσικλητήρας Πύλου 2-1

Εράνη – Ομόνοια 2-0

Εράνη – Α.Ε. Αβίας 3-0