Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 11:04

Απάντηση Χονδρού σε Κουτραφούρη: “Απόλυτα ψευδές και αβάσιμο το έγγραφο, να ανακαλέσετε”

Γράφτηκε από τον

 

Ο Γιάννης Κουτραφούρης με επιστολή του επιτέθηκε την Πέμπτη στο Δήμο Μεσσήνης για την απόφαση του να παραχωρήσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο που έχει οριστεί και χθες ήταν η σειρά του Νίκου Χονδρού να απαντήσει στον πρώην πρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού τονίζει ότι το έγγραφο που επικαλείται ο κ. Κουτραφούρης είναι απόλυτα ψευδές, αβάσιμο και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Ζητά από τον κ. Κουτραφούρη να ανακαλέσει, διότι όσα αναφέρονται σε αυτό, προσβάλλουν, όπως λέει την τιμή και την υπόληψη, τόσο των αιρετών αυτοδιοικητικών όσο και των αρμοδίων υπαλλήλων.

Ο κ. Χονδρός επισημαίνει μάλιστα ότι ο κ. Κουτραφούρης γνώριζε για την επιβολή τέλους χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου της Μεσσήνης και είχε ισχυριστεί ότι θα αναλάβει ο ίδιος την καταβολή των χρημάτων. Θεωρεί έτσι υπαίτιο για την αναβολή των αγώνων τον κ. Κουτραφούρη και σημειώνει ότι τα τέλη χρήσης για τον αγώνα που έχει ήδη γίνει, θα βεβαιωθούν και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Χονδρού

“Κύριε Κουτραφούρη, αρχικά, δεν θα ακολουθήσουμε το ύφος σας που καταδεικνύει και το ήθος σας.

Με το υπ’ αρ. πρωτ. 2174/13-2-2019 έγγραφο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π ( δεν υπογράφετε εσείς κύριε Κουτραφούρη, υπογράφουν ο πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας ) ζητήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης η παραχώρηση του Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης για τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα πρωταθλήματος κορασίδων, μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ Αρις – ΑΣ Λακωνικός Κρόνος το Σάββατο 16-2-2019, ώρα 18:00.

Στη συνέχεια με το υπ’ αρ. πρωτ. 2175/13-2-2019 έγγραφο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π ( δεν υπογράφετε εσείς κύριε Κουτραφούρη, υπογράφουν ο πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας) ζητήθηκε από το Δήμο Μεσσήνης, η παραχώρηση του Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης για τη διεξαγωγή των αναλυτικά αναφερομένων στο έγγραφο αυτό αγώνων καλαθοσφαίρισης Γ’ Εθνικής ανδρών Α1 και Α2 κατηγορίας ανδρών.

Με την υπ’αρ. 55/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ω0Ε6ΩΚ4-ΚΛ9) αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσεως του Κ.Δ.Γ Μεσσήνης για τη διεξαγωγή των ως άνω αγώνων. Σε εκτέλεση της ανωτέρω αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεσσήνης, η οποία έλαβε υπόψιν της την με αρ. 315/2016 ομόφωνη απόφαση του ιδίου οργάνου περί εγκρίσεως του Κανονισμού λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Μεσσήνης εξεδόθη η με αρ. πρωτ. 2583/19-2-2019 απόφαση του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Νικολάου Χονδρού χορήγησης άδειας χρήσης αθλητικού χώρου (ΑΔΑ: ΨΠΑΜΩΚ4-ΩΒΤ) για τους προαναφερθέντες αγώνες.

Το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Μεσσήνης έχει αποστείλει στην ΈΚΑΣΚΕΝΟΠ το αρ. πρωτ:5356/15-03-2017 έγγραφο, όπου σας ενημερώνει για την επιβολή τέλους χρήσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης και σας παρακαλεί να ενημερώσετε όλα τα σωματεία της Ένωσής σας σχετικά με την ανωτέρω απόφαση.

Μετά ταύτα και ενώ έχετε και προφορικά ενημερωθεί αρμοδίως από την υπηρεσία για το ύψος των τελών χρήσης του Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης, όπως έχει νόμιμα καθοριστεί και ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους φορείς που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων αυτών με απόφαση του Δ.Σ του Δήμου Μεσσήνης, χωρίς να αντιτάξετε (και μάλιστα ισχυριζόμενος ότι θα αναλάβετε εσείς ως μέλος του Δ.Σ της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π την καταβολή των αναλογούντων τελών χρήσης του Κ.Δ.Γ. Μεσσήνης), αποστέλλετε το σχετικό (1) έγγραφό σας το οποίο είναι απόλυτα ψευδές, αβάσιμο και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια των ως άνω πεπραγμένων τα οποία αποδεικνύονται από έγγραφα και μάρτυρες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καλούμε να ανακαλέσετε πάραυτα το σχετικό (1) έγγραφο το οποίο δημοσιοποιήσατε και στον τοπικό τύπο, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη τόσο των αιρετών αυτοδιοικητικών όσο και των αρμοδίων υπαλλήλων. Η άδεια παραχώρησης μετά και την ανάρτησή της στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ παράγει έννομες συνέπειες δηλ. βεβαίωση του αναλογούντος ποσού σχετικά με τα τέλη χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεσσήνης.

Ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν οι αγώνες και αναβληθούν με προσωπική σας πρωτοβουλία, τα τέλη χρήσης για τον αγώνα που έχει πραγματοποιηθεί, θα βεβαιωθούν και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την αναβολή των αγώνων, που αναβλήθηκαν με δική σας υπαιτιότητα, αφού προτάξατε την έπαρσή σας και τη προσωπική σας προβολή, βλέψεις και ότι άλλο έχετε στο νου σας, αγνοώντας αθλούμενους και οικογένειες αυτών.

Αποδεικνύεται ότι λειτουργείτε με παρεμβάσεις μέσω «τρίτων» σε διαδικασίες που αφορούν την τήρηση της νομιμότητας, που η μη τήρηση τους οδηγεί σε αδικήματα όπως απιστία, παράβαση καθήκοντος για αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Είχαμε και έχουμε όλη την καλή διάθεση να διευκολύνουμε τους ανθρώπους του αθλητισμού, αυτή είναι η αυτονόητη υποχρέωσή μας. Να σας θυμίσουμε ότι το ευ αγωνίζεσθαι απαιτεί σεβασμό στην αθλητική διαδικασία. Απαιτούμε την αποκατάσταση της αλήθειας από τους επίσημους εκπροσώπους της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου”.