Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2019 13:16

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Εχασε τη νίκη αλλά απέφυγε τα χειρότερα...

Γράφτηκε από τον

 

 

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής έχασε προχθές στην Μάνδρα η Καλαμάτα που έφερε 1-1 με τον τοπικό Μανδραϊκό.

Μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία για την Μεσσηνιακή ομάδα καθώς είχε προηγηθεί το 0-0 με τον ΑΟ Κατασταρίου την προηγούμενη αγωνιστική. Ετσι το +6 που είχε πριν δύο εβδομάδες από τον Ασπρόπυργο έγινε πολύ γρήγορα +2, ενώ απομένουν έξι αγωνιστικές για την ολοκλήρωηση του πρωταθλήματος.

Για την Καλαμάτα ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πάμισο ενώ θυμίζουμε πως την 24η αγωνιστική θα φιλοξενηθεί στο ντέρμπι κορυφής με τον Ασπρόπυργο, που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ενδέχεται να κρίνει και τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειωθεί πως τουλάχιστον η Μεσσηνιακή ομάδα δεν κινδυνεύει να χάσει κάτι άλλο από το προχθεσινό ματς...

Συγκεκριμένα, στο φινάλε του αγώνα έγινε αντιληπτό ένα μπέρδεμα με τους αριθμούς στις φανέλες των αναπληρωματικών παικτών της Καλαμάτας: Ο Λαθύρης ενώ ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα με τον αριθμό 18, στο 56’ πέρασε στο ματς ως αλλαγή φορώντας τη φανέλα με το 17.

Αντίστοιχα, με το 17 ήταν δηλωμένος στο φύλλο αγώνα ο Μπίζος, ο οποίος τελικά δεν αγωνίστηκε.

Το γεγονός πυροδότησε σενάρια για ένσταση από πλευράς Μανδραϊκού προκειμένου να πάρει το ματς στα χαρτιά. Ωστόσο, ακόμη και αν τελικά κάνει ένσταση ο Μανδραϊκός, η Καλαμάτα δεν κινδυνεύει σε καμιά περίπτωση να χάσει το ματς στα χαρτιά και να έχει αφαίρεση βαθμών παρά μόνο με χρηματικό πρόστιμο από 50 εώς 300 ευρώ.

Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) για τη σεζόν 2018-2019 είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένα στο άρθρο 15 παράγραφος γ’ αναφέρει σχετικά: “Τυχόν συμμετοχή ποδοσφαιριστή (δικαιούμενου να αγωνιστεί) με άλλον αριθμό φανέλας από αυτόν που είχε δηλωθεί ή ακόμη και με φανέλα άλλου ποδοσφαιριστή, δεν συνιστά αντικανονική συμμετοχή του στον αγώνα, όμως η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή από χίλια (1.000,00) έως πέντε χιλιάδες (5.000,00) Ευρώ και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από 50,00 έως 300,00 Ευρώ”.

Η Καλαμάτα λοιπόν, από τη στιγμή που ο Λαθύρης είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να χάσει το ματς στα χαρτιά.