Κυριακή, 03 Μάρτιος 2019 11:21

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ: Τοπικό ντέρμπι στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Το τρίτο και τελευταίο φετινό τους ραντεβού έχουν σήμερα Κυριακή (3 μ.μ.) στο γήπεδο του Μεσσηνιακού η Καλαμάτα και ο Πάμισος.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της Γ’ εθνικής, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που καίγονται για τη νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Πάμισος από την πλευρά του είναι ήδη καταδικασμένος σε υποβιβασμό και θα παίξει για το γόητρο στο σημερινό ματς.

Οι δύο ομάδες της Μεσσηνίας έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές αντιμέτωπες φέτος. Αρχικά στον προημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όταν η Καλαμάτα είχε πάρει την πρόκριση κερδίζοντας 2-1 στην παράταση και στην συνέχεια στο ματς του α’ γύρου στο πρωτάθλημα στη Μεσσήνη, όταν η Καλαμάτα είχε επικρατήσει και πάλι με 2-0.

Το σημερινό ματς έχει φαβορί και αουτσάιντερ μιας και η Καλαμάτα παρουσιάζεται πιο δυνατή, κάτι που φαίνεται και από το βαθμολογικό πίνακα.

Να επιστρέψει στις νίκες

Η Καλαμάτα προέρχεται από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, με Καταστάρι εντός και Μανδραϊκό εκτός. Ετσι ο Ασπρόπυργος την πλησίασε στους δύο βαθμούς και έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής. Η “Μαύρη Θύελλα” λοιπόν δεν έχει κανένα περιθώριο για νέα απώλεια και στοχεύει μόνο σε νίκη σήμερα ώστε να παραμείνει στην κορυφή και να κάνει ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο.

Ο τεχνικός των “μελανόλευκων” Γιάννης Χριστόπουλος θα καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες Μαστραντωνάκη και Ζαχαρόπουλο.

Πέρα από τον Πάμισο, η Καλαμάτα έχει να παίξει ακόμη διαδοχικά στο πρωτάθλημα με Αμβρυσσέα εκτός, ΑΠ Υπάτου εντός, Ασπρόπυργο εκτός, Ερμιονίδα εκτός και Παναρκαδικό εντός.

Χωρίς άγχος οι Νησιώτες

Τα δύσκολα συνεχίζονται για τον Πάμισο, καθώς μετά τον δεύτερο Ασπρόπυργο θα αντιμετωπίσει σήμερα και την πρωτοπόρο στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής Μαύρη Θύελλα”. Η ομάδα της Μεσσήνης μετρά πέντε σερί ήττες, χωρίς να έχει σκοράρει και έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά στην Α’ τοπική.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί αδιάφορη στις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Πάμισος θα παίξει για το γόητρο και την ιστορία του στο τοπικό ντέρμπι με την Καλαμάτα, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά έχει την πίεση για τη νίκη ώστε να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Νησιώτες θα πρέπει όμως να ξεχάσουν την τελευταία εμφάνιση με τον Ασπρόπυργο, που στοίχισε τη πιο βαριά εντός έδρας ήττα (0-5). Ο Μιχάλης Φασουλής που επιστρέφει στον πάγκο, αφού έληξε η τιμωρία του, προσμένει μεγαλύτερη συγκέντρωση και λιγότερα λάθη στην άμυνα. Εκτός πλάνων είναι οι Γεωργιόπουλος, Μαραντος που έχουν τεθεί εκτός ομάδας και ο τραυματίας Κατσιβαρδέας.

Αντίθετα επιστρέφει ο Μωράκης που εξέτισε την ποινή του.