Κυριακή, 02 Φεβρουάριος 2014 22:08

Η εικόνα των αγώνων του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής - φωνάζουν για την διαιτησία με ΑΕ Καραϊσκάκης στο Ναύπλιο

Γράφτηκε από τον

ΑΕ Καραϊσκάκης και Ερμιονίδα νίκησαν στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ 'εθνικής και παρέμειναν στην κορυφή. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε σήμερα στα έξι παιχνίδια - πλην των Μεσσηνιακών ομάδων - του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ 0-1

Επέστρεψε στις νίκες με Γραβάνη, φωνάζουν οι γηπεδούχοι για τη φάση του 94'

Μια απόφαση του διαιτητή Κοσικίδη στο 94’ τίναξε το παιχνίδι στον αέρα κι επέτρεψε στην ομάδα της Αρτας να φύγει με τη νίκη από το Ναύπλιο, αφου αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε σουτ του Καραμάνου. Στο σημείο αυτό, από γέμισμα στη περιοχή των φιλοξενούμενων και διώξιμο, λίγο έξω από τη περιοχή ο Καραμάνος έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε καθαρά απλωμένο χέρι αντιπάλου που βρισκόταν στο σημείο του πέναλτι και προς γενική κατάπληξη ο διαιτητής έδειξε κόρνερ. Η εξήγησή του στο τέλος ήταν ότι δεν κινήθηκε το χέρι προς τη μπάλα. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες δεν φάνηκε στο γήπεδο. Βαρύς ο αγωνιστικός χώρος, υπο συνεχή βροχή το παιχνίδι, δυσκολία στην κυκλοφορία, λίγες φάσεις. Και όπως συνήθως συμβαίνει, όποιος σκοράρει- κι αν είναι και καλύτερη ομάδα- συνήθως κερδίζει. Στο 13’ κάθετη μπαλιά από αριστερά όπως επιτίθονταν οι φιλοξενούμενοι  στην καρδιά της άμυνας, ο Γραβάνης πρόλαβε τους αμυντικούς και πλάσαρε στη κίνηση τον Κομπόση ανοίγοντας το σκορ. Στη φάση αυτή τραυματίσθηκε ο σκόρερ κι αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα. Στο 46’ φάουλ του Ευθυμίου από αριστερά, δίπλα στο κόρνερ για το πίσω δοκάρι, ασθενές διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα στον Καραμάνο που λίγο μέσα από τη περιοχή σούταρε, πάνω στη γραμμή όμως απέκρουσε δίκην τερματοφύλακα με το πόδι ο Πέτσας κι έσωσε την εστία του , καθώς ο Καραγκούνης ήταν εκτός θέσης. Στο 55’ σέντρα από δεξιά του Σκερλετίδη, η μπάλα πήρε πολύ ύψος και προσγειώθηκε στη πίσω συμβολή των δοκαριών του Κομπόση και στη συνέχεια την απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 89’ σουτ του Τσουρδίνη λίγο έξω από τη περιοχή, μπλόκαρε ο Καραγκούνης. Για άλλη μια φορά ο Καραμάνος έτρεξε περισσότερο από όσους παίκτες βρέθηκαν στο γήπεδο, ενώ ο Μουσταφά είναι ο μόνος που προσπαθούσε να δημιουργήσει.

ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ (Γ.Χορμής): Κομπόσης- Κάπλατζης, Ευθυμίου, Θ.Γκολέμης, Κομνηνός- Καραμάνος, Διαμαντής, Μουσταφά- Μπέλεσης (54’ Τσουρδίνης), Δριμούρας, Η.Γκολέμης. ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Η.Μαγκάκης): Καραγκούνης- Κίτσος, Μπαλάφας, Πέτσας, Παναγιώτου- Κόλλινς, Χούσος, Γεωργόπουλος- Κυριάκης (74’ Μαργαρίτης), Σκερλετίδης, Γραβάνης (20’ λόγω τρ. Χήρας).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 0-2
Στην επανάληψη πήρε το διπλό

Ο Εθνικός Σαγείκων για ένα ημίχρονο κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα του, αλλά στο β΄ μέρος παραδόθηκε στις ορέξεις των επιθετικών της Ερμιονίδας, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με σκορ 2-0. Στο 47  ο Βλαχόπουλος με τον Στάικο συνδυάστηκαν υπέροχα με τον τελευταίο να πλασάρει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων Κανελλόπουλο και να ανοίγει το σκορ. Στο 65 ο Βλαχόπουλος μετά από ωραίο συνδυασμό Συμελίδη-Στάικου με πλασέ μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης.Εθνικός Σαγείκων (Α. Κωνσταντινόπουλος): Κανελλόπουλος, Μπινιέρης, Σωτηρόπουλος (46΄ Παναγόπουλος), Νικολόπουλος, Αυγερινός, Τζίφας, Αγγελάτος (59΄ Δαλιάνης), Βουρλούμης, Ντεμάι (72΄ Σπαθής), Φωτόπουλος, Αθανασόπουλος.
Ερμιονίδα (Ρομπέρτο Μπολάνο): Πονηρός, Παπανικολάουυ, Σαμαράς, Ιασωνίδης, Τσώνης, Κιοσσές Δήμας, Σααβέντρα ( 64 Μαυρόπουλος), Στάικος, Συμελίδης ( 89 Μπούρας), Βλαχόπουλος ( 82 Σχοινάς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣΑ 1-3
Νίκησε ο καλύτερος

Εμφανής η διαφορά ποιότητας ήταν στο χθεσινό παιχνίδι, με τον Αστέρα να χάνει 3-1 από έναν Παναργειακό ο οποίος παραμένει «ζωντανός» ακόμα στο κυνήγι του τίτλου, κάνοντας ο νέος τεχνικός του Μπλέντι Κόλα, επιτυχημένο ντεμπούτο στον πάγκο των Λύκων.
Ο Αστέρας, προσπάθησε και προέβαλλε αντίσταση, έχοντας μάλιστα και τις ευκαιρίες να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό του, ο οποίος είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ, έχοντας δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Αγγελόπουλου στο 20΄και χάνοντας μια κεφαλιά από κοντά με τον Σπανό στο 23΄, αλλά και ένα τετ-α-τετ με τον ίδιο παίκτη, το οποίο πρόλαβε και εξουδετέρωσε με έξοδο ο Αντωνόπουλος. Ο Παναργειακός, άνοιξε το σκορ με τον Αγγελόπουλο στο 21΄, έπειτα από πλασέ, ενώ ο Αστέρας είχε ένα σουτ με τον Τζουμάκα,το οποίο εξουδετέρωσε ο Κατσαούνης. Στην επανάληψη, ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με δυο στημένες φάσεις, ωστόσο ο Παναργειακός σε μια αντεπίθεση, ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Στο 77΄, ο Αστέρας μείωσε σε 1-2. Φάουλ του Θανάση Αντωνόπουλο, καλοχτυπημένο για τον Παϊκόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, ο Παναργειακός έγραψε τον επίλογο σε αυτό το ματς, με τον Σπανό, ο οποίος απέφυγε τους δυο στόπερ Κουτελιέρη και Παϊκόπουλο και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στο 90’.
Αστέρας: Α. Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος, Τζουμάκας (74΄Σιούλας), Παϊκόπουλος, Κουτελιέρης, Καμαρινός, Παρασκευόπουλος (55΄Αλαϊμπέου), Οικονομόπουλος, Λυμπέρης, Θ. Αντωνόπουλος, Παπαθεοδώρου.
Παναργειακός: Κατσαούνης, Ζίου, Φλώρος, Μπόμπος, Φίλης, Ισούφι, Αγγελόπουλος (90΄Τριμπόνιας), Λουμπαρδέας (74΄ Ταμπάκης), Σπανός, Σιώκος, Καραγκούνης (64΄Καλαντζής).

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 0-1
«Πετάει» από νίκη σε νίκη

Νέα νίκη, πολύ μεγάλη σε βαθμολογική σημασία, σημείωσε η Δόξα μέσα στην Τρίπολη επί του Παναρκαδικού με 1-0. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Ανδρέας Σεϊτάι με σουτ έξω από την περιοχή στο 24΄. Ο Αετός, πέταξε πάνω και από την Τρίπολη, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός «μάχης» τον Παναρκαδικό, τον οποίο πλέον αφήνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, έχοντας μάλιστα και προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο ομάδων. Ο Πανακαδικός διαμαρτύρεται για ακυρωθέν γκολ στο 22΄του Σαλαπάτα. Για να φτάσει η Δόξα σε αυτή τη μεγάλη νίκη, χρειάστηκε να κάνει ένα μεστό από πλευράς απόδοσης παιχνίδι, να παίξει έξυπνα και οργανωμένα, αλλά φυσικά να έχει και την απαραίτητη βοήθεια της τύχης σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα στο 17΄, ο Σταθουλόπουλος είχε την ευκαιρία σε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάκωνα, ο οποίος έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Ο τερματοφύλακας τη Δόξας, πραγματοποίησε στο 91΄μεγάλη επέμβαση, όταν κατάφερε και εξουδετέρωσε κεφαλιά του Σαλαπάτα, φάση στην οποία ίσως να υπήρχε και οφσάιντ. Η Δόξα πάντως είχε τι ευκαιρίες να σημειώσει και δεύτερο γκολ στους ανοιχτούς χώρους που βρήκε, ωστόσο έδειξε επιπολαιότητα στην τελική προσπάθεια.
Παναρκαδικός: Μανέλης, Ειρ. Πετρόπουλος, Μπούτας, Χατζόπουλος, Μπεντεβής (53' Νάνος), Κωστάκης, Σταθουλόπουλος, Αρδάμης, Σαλαπάτας, Καδάς, Βλάχος (46' Ευγ. Πετρόπουλος).
Δόξα: Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Μπίζος, Νικολακόπουλος (65΄Μιχαηλίδης(, Σανδραβέλλης, Δαβουρλής, Σεϊτάι (60΄), Κυριαζόπουλος, Κωστής (85΄Σωτηρόπουλος), Μικελάτος, Γούρμος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΙΑΣ - ΑΧΑΙΚΗ 1-1
Μοιρασιά στο τοπικό ντέρμπι

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Ατρόμητος Αχαΐας και Αχαϊκή που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο γήπεδο της Παναχαϊκής για την 16η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ” Εθνικής. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 28′ με τον Βαγγέλη Λαθύρη, ενώ η Αχαϊκή ισοφάρισε στο 79′ με τον Αυγερινό Δημητρακόπουλο.
Ατρόμητος Αχαΐας (Θοδωρής Πατρώνης):Τζουραμάνης, Λιβάνης (76′ Ν. Γραμματικόπουλος), Α. Τρίγκας, Θ. Βέρρας, Παπαδόπουλος, Θωνιάτης, Ν. Τρίγκας. Ντόμας, Γκάτσης, Λαθύρης, Βαβάτσικος.
Aχαϊκή (Χρήστος Καραπίτσος):Δρακόπουλος, Ρέλλας (91′ Διακάτος), Νίκας (68′ Μελέκος), Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Τόγιας, Καζαντζής (74′ Αγγελόπουλος), Μπουρδανιώτης, Σπανός, Δημητρακόπουλος, Αποσκίτης.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1-1
Τους - Χ - άλασε και τους δύο...

Αρης Αιτωλικού και ΠΑΣ Κορίνθου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1. Στο 31΄, ο Κολοβάκης θα ανατραπεί μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Σπυρόπουλο με τον κ. Τάση να καταλογίζει το πέναλτι, την εκτέλεση θα αναλάβει ο Καβαλιέρης και θα κάνει το 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεκινήσει με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα στο 61΄να έχουμε την ισοφάριση, σέντρα του Φίλη η μπάλα θα βρει στο πόδι του Σωτηρόπουλου και θα έχουμε το αυτογκόλ 1-1.
Άρης Αιτωλικού: (Λάκης Παπαχρήστος) Ρόκκος, Γρηγοριάδης, Σωτηρόπουλος, Καλοκαίρης, Μπερερής, Καβαλιέρης (88΄Παλιάτσας), Τουρλίδας (72΄Βαλμάς), Μακρής, Κολοβάκης, Λαδάς (44΄Γαβρίνας).
ΠΑΣ Κορίνθου: (Θύμιος Γεωργούλης) Αρχοντάκης, Κουλός, Φίλης, Τσάτσος, Τζωρμπατζίδης, Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος (61΄Αμπαδιωτάκης), Λούβρης (46΄ Γκεοργκίεφ), Καφαντάρης, Κερμανίδης, Χαρίτος (84΄Μπούκης).