Σάββατο, 09 Μάρτιος 2019 10:02

Παραδίνεται και επίσημα το προπονητήριο στα Παλιάμπελα από το Δήμο στη "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

 

 

Σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί θα παραδοθεί και επίσημα από το Δήμο Καλαμάτα στον ΠΣ «Η Καλαμάτα» το προπονητήριο στα Παλιάμπελα της δυτικής πόλης.

Στην “Μαύρη Θύελλα” παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση αυτής της αθλητικής εγκατάστασης - που έφτιαξε ο Δήμος Καλαμάτας - συνολικής επιφανείας 8.232,07 τετρ. μέτρων, με φυσικό χόρτο, για 15 χρόνια, καθώς και εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, χώροι υγιεινής, χώρος φυσικοθεραπείας και γραφείο προπονητών σε λυόμενα που διαμορφώθηκαν εσωτερικά από το Δήμο.

Ο δήμαρχος Π. Νίκας επεσήμανε ότι «Θα κάνουμε και μόνιμες εγκαταστάσεις υποστήριξης» του αθλητικού αυτού χώρου και πως «ακολουθεί άλλο ένα μεγάλο έργο, εκεί στην περιοχή Παλιάμπελα, καθώς τα 10 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται ανατολικά του γηπέδου που φτιάξαμε, θα διαμορφωθούν με άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ κ.λπ.».

Γήπεδο Απόλλωνα και

Αθλητικό Κέντρο στα Λέικα

Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη πως «μέχρι το Πάσχα θα έχουμε παραδώσει και το αθλητικό κέντρο Λαιΐκων», τονίζοντας ότι «όλα αυτά κατασκευάζονται με πόρους του Δήμου, δηλαδή των Καλαματιανών».

Τέλος, για το γήπεδο του Απόλλωνα τόνισε πως έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου ανήκει ο χώρος, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει εξασφαλίσει και τα χρήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι, σε ένα χρόνο από τώρα, θα έχει παραδοθεί και το γήπεδο του Απόλλωνα αυτής της ιστορικής ομάδας, η οποία είναι δεμένη με πολλούς Καλαματιανούς».

Τέλος, ανέφερε πως και τα δύο έργα για τα οποία διατέθηκε κρατική χρηματοδότηση, η αναβάθμιση των WC και εκείνη του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, έχουν δημοπρατηθεί και το ταρτάν θα είναι έτοιμο πριν τα Παπαφλέσσεια 2019.