Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 12:43

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Χρυσό διπλό με Πινδώνη στο 93’!

Γράφτηκε από τον

 

Δεν πέφτει με τίποτα από την κορυφή! Παρά τα εσωτερικά προβλήματα της προηγούμενης εβδομάδας και την τουλάχιστον μέτρια εμφάνισή της στο χθεσινό ματς στο Δίστομο, η “Μαύρη Θύελλα” κατάφερε να πάρει στην εκπνοή μια πολύ μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 1-0 του τοπικού Αμβρυσσέα και διατηρώντας έτσι το +2 από τον Ασπρόπυργο... ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Λυτρωτής ήταν ο αρχηγός της Καλαμάτας Θανάσης Πινδώνης, ο οποίος με γκολ στο 93’ χάρισε το τρίποντο στη μεσσηνιακή ομάδα, σε μια φάση που δημιούργησε ο Βαγγέλης Λαθύρης, κλέβοντας την μπάλα από την αντίπαλη άμυνα και κάνοντας ένα εξαιρετικό γύρισμα στην περιοχή.

Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους 100 περίπου φίλους της Καλαμάτας που έδωσαν δυναμικό "παρών" και στο Δίστομο. Ηταν μια νίκη που κρατά την ομάδα στην κορυφή και παράλληλα της δίνει ψυχολογία για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά την εικόνα του αγώνα, η μεσσηνιακή ομάδα δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον παθιασμένο Αμβρυσσέα. Οι μεσοεπιθετικοί της δεν ήταν σε καλή μέρα και οι ευκαιρίες της ήταν ελάχιστες. Η είσοδος των Λαθύρη και Γιόνδη έδωσε μια πιο επιθετική πνοή στους Μεσσήνιους, που κατάφεραν τελικά έστω και στο φινάλε να πάρουν τη μεγάλη νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στα πρώτα λεπτά και την Καλαμάτα να ισορροπεί αμέσως μετά το πρώτο 5λεπτο. Ενα επικίνδυνο σουτ του Παλαιοπάνου μόλις στο 1' ήταν ό,τι αξιόλογο είχε να επιδείξει το πρώτο 20λεπτο, ενώ στο 21' οι γηπεδούχοι είχαν ένα ακόμη καλό σουτ του Κυριακόπουλου που έστειλε την μπάλα άουτ. Η Καλαμάτα προσπαθούσε κυρίως με τους Φουάση και Μίνγκα από τα άκρα, χωρίς όμως να φτάνει η μπάλα στον Μάρκοβιτς που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Στο 25' από πάσα του Πινδώνη ο Μίνγκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά είχε υποδειχθεί έγκαιρα σε θέση οφσάιντ, στην πρώτη καλή στιγμή της Καλαμάτας στο ματς.

Από το σημείο αυτό και μετά η Καλαμάτα άρχισε να ανεβαίνει και είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 38' όταν μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ, ο Μάρκοβιτς τροφοδότησε με κεφαλιά τον Φουάση αλλά τον πρόλαβε ο γκολκίπερ του Αμβρυσσέα. Το πρώτο ημίχρονο λοιπόν τελείωσε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στο 56' από επικίνδυνη σέντρα του Κυριακόπουλου, ο Βοσκόπουλος έδιωξε σωτήρια βγαίνοντας μπροστά από τον Φωτόπουλο, στην πρώτη καλή στιγμή του β' ημιχρόνου. Ο Γιάννης Χριστόπουλος βλέποντας την Καλαμάτα ακίνδυνη επιθετικά πέρασε στο ματς τους Λαθύρη και Γιόνδη και οι Μεσσήνιοι έγιναν πιο απειλητικοί.

Στο 65΄από σέντρα του Κυριακόπουλου η κεφαλιά του Βας έστειλε την μπάλα ένα μέτρο άουτ. Στο 67' ο Λαθύρης βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά σούταρε άσχημα, στέλνοντας την μπάλα άουτ, στην πρώτη καλή ευκαιρία της Καλαμάτας στο β ημίχρονο. Στο 72' η Καλαμάτα φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Γιόνδη στην περιοχή.

Ο Αμβρυσσέας είχε μεγάλη ευκαιρία στο 89' όταν εκτέλεσε φάουλ ο Κυριακόπουλος, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά ο Κασωτάκης απομάκρυνε σωτήρια.

Ετσι φτάσαμε στο 93' όταν ο Λαθύρης με πολύ ωραία προσπάθεια έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς, έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Πινδώνης από κοντά πέτυχε το χρυσό γκολ γράφοντας το 0-1 και προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα των φίλων της μεσσηνιακής ομάδας.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ιωαννίδης, Σένγκα (74' Αντωνίου), Κυριακόπουλος, Φωτόπουλος (80’ Βλάχος), Δήμου, Παλαιοπάνος, Καραλής (75' Ζαφειρίου), Βας, Βήχος, Στάρις. Ζυγογιάννης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης (86' Χίλγκεν), Πινδώνης, Μίνγκας (61' Γιόνδης), Φουάσης (55' Λαθύρης), Πέριτς, Μάρκοβιτς (74' Κάρλος).