Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 18:09

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ 1-1: Πήρε βαθμό με το σπαθί του! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Την όγδοη ισοπαλία σε 22 αγώνες έφερε το Σάββατο ο Απόλλωνας Καλαμάτας που έμεινε στο 1-1 με τον Τέλλο Αγρα στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Ετσι η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου έμεινε ακόμη πιο πίσω από την πρώτη θέση και το Διαβολίτσι που αποσπάστηκε 11 βαθμούς στην κορυφή.

Ο Απόλλωνας πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση στο ματς του Σαββάτου, φάνηκε να έχει “αδειάσει” μετά το χαμένο τελικό από τη “Μαύρη Θύελλα” και την υπερπροσπάθεια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και το 1-1 ήρθε φυσιολογικά.

Αποδεκατισμένοι οι “ασπρόμαυροι”,

έξυπνη τακτική οι “ερυθρόλευκοι”

Φυσικά ρόλο έπαιξαν και οι πολλές απουσίες που είχαν οι “ασπρόμαυροι”, που είχαν μόλις δύο παίκτες στον πάγκο και έκαναν μόλις μια αλλαγή.

Από την άλλη τα εύσημα πρέπει να απονείμουμε και στον Τέλλο Αγρα που με σωστή τακτική, κατόρθωσε να μην χάσει από τον Απόλλωνα.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς και παρέμεινε στην 5η θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, με τον Κώστα Στυλιανόπουλο να διαχειρίζεται άψογα ένα κράμα έμπειρων και κυρίως νεαρών παικτών.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο πρώτο εικοσάλεπτο με τον Απόλλωνα να μην βρίσκει εύκολα διαδρόμους προς την περιοχή του Αγρα.

Οι Γαργαλιανιώτες έκλειναν καλά όλους τους χώρους, κρατούσαν μπάλα και έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Γεωργιόπουλο και Βέλλη.

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 19’ με τον Βασιλόπουλο να δίνει κάθετα στον Αλεξόπουλο που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο γκολκίπερ Αλεξόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολ με Καραχάλιο,

δοκάρι με Βασιλόπουλο

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί στο 32’ όταν σε μια ωραία αντεπίθεση από αριστερά, ο Γεωργιόπουλος έδωσε στον Βέλλη, αυτός στον Αλεξανδρόπουλο που με τη μια βρήκε τον νεαρό Αναστασόπουλο και εκείνος σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι από καλή θέση.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ στο 39’ από μια στημένη φάση... Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα για τον Κακαλή που σέντραρε με τον Καραχάλιο να παίρνει την κοντινή κεφαλιά και τον Αλεξόπουλο να αποκρούει... Ο Καραχάλιος όμως πήρε το... ριμπάουντ και με πλασέ από τα 2 μέτρα έκανε το 1-0.

Αρχικά ο β’ βοηθός Ρουμελιώτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ, όμως ύστερα από συνεννόηση με τον διαιτητή Ρέκκα κατακύρωσαν σωστά το γκολ.

Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, μιας και στο 43’ ο Αλεξόπουλος μοίρασε δεξιά στον Βασιλόπουλο που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι και να έχουν τον έλεγχο, χωρίς όμως να κυριαρχούν απόλυτα του καλοστημένου Τέλλου Αγρα.

Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί όταν ο Δασκαλάκης από αριστερά έκανε τη σέντρα σουτ με τον Βέλλη να μην προλαβαίνει για λίγο να κάνει την προβολή.

Γεωργιόπουλος - Βέλλης

και 1-1 στο 74’

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν μια καλή στιγμή στο 69’ με τον Τσουλάκο να πιάνει ένα σουτ εκτός περιοχής και τον Αλεξόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 74’ ο Αγρας που έβγαινε επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, ύστερα από συνεργασία των δύο πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών του... Ο Γεωργιόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Βέλλη, που αφού κοντρόλαρε αποφεύγοντας έναν αμυντικό, με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί “Γ” για το 1-1.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα στο 76’ ο Αγρας λίγο έλλειψε να κάνει την ανατροπή όμως το διαγώνιο σουτ του Βέλλη έβγαλε σε κόρνερ ο Γιακουμής.

Ο Απόλλωνας πίεσε μέχρι το φινάλε για το γκολ της νίκης, όμως δεν δημιούργησε καθαρή ευκαιρία και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία.

Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Ρέκκα και των βοηθών του Ρηγόπουλου και Ρουμελιώτη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Μπαρδόσι, Τσουλάκος, Βασιλόπουλος (70’ Μπάκας), Στραβάκος, Καραχάλιος, Κουντάνης, Αλεξόπουλος, Κακαλής, Παπαγιαννόπουλος, Τσούκλερης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Αλεξόπουλος, Κάππος, Σταθόπουλος, Γεωργόπουλος, Δασκαλάκης, Μπολούν, Αναστασόπουλος, Γεωργιόπουλος, Βέλλης, Αλεξανδρόπουλος (58’ Κανελλόπουλος 90’ Μαρκόπουλος), Λακριντής (67’ Τάρλεβ).