Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 18:48

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 1-0: Το γρήγορο γκολ έκρινε το παιχνίδι

Γράφτηκε από τον

Το γρήγορο γκολ που σημείωσε ο Μάριος Μπιτσάνης δύο λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ήταν αυτό που έδωσε τελικά τη νίκη στον Πανθουριακό με 1-0 επί της Α.Ε. Αβίας, το απόγευμα του Σαββάτου στο “Π. Γεωργανάς”.

Ενα παιχνίδι με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τους γηπεδούχους να παίρνουν τους τρεις πόντους, χάρις στο γκολ - όπως προαναφέραμε του Μ. Μπιτσάνη - και τους φιλοξενούμενους να έχουν αρκετά παράπονα από τον διαιτητή Κουτσαναστάση, υποστηρίζοντας ότι με τις αποφάσεις του, δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια για παραμονή στην Α’ τοπική. Οπως λένε χαρακτηριστικά, το γκολ του Πανθουριακού δεν έπρεπε να μετρήσει, γιατί ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 10ό λεπτό δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Κ. Κορμπή από αμυντικό. Επίσης ότι ήταν αυστηρή η απόφαση του να δείξει κόκκινη κάρτα στο τερματοφύλακα Φ. Μάρη (2η κίτρινη), επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα που δέχεται η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Ακόμη έχουν παράπονα γιατί δεν σφύριζε φάουλ υπέρ της ομάδας τους, ενώ ορίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να διευθύνει την ομάδας, το προηγούμενο ήταν με τον Εθνικό Μελιγαλά, όπου και σε αυτό είχε υποπέσει σε πολλά λάθη εις βάρος της Α.Ε. Αβίας.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι μόλις στο 2ό λεπτό, ο Μερκούρης με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μπιτσάνη και αυτός με σουτ πέτυχε το 1-0. Στο 20’ μετά από κόρνερ ο Λυκουρέζος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι. Στο 40’ ο Μερκούρης βγήκε τετ-α-τετ με τον Μάρη και απέκρουσαν οι αμυντικοί. Στο 65’ ο Πολυμενέας με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 83’ ο Μερκούρης προσπάθησε να σκοράρει με σουτ, όμως πάνω στη γραμμή σχεδόν απομάκρυναν την μπάλα οι αμυντικοί.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 78’ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για έντονη διαμαρτυρία ο Μάρης (είχε δει την πρώτη κίτρινη δευτερόλεπτα νωρίτερα για τον ίδιο λόγο) και στο 85’ ο Μερκούρης επίσης για έντονη διαμαρτυρία (είχε δει την πρώτη δευτερόλεπτα νωρίτερα για επικίνδυνο παίξιμο).

Ο κ. Κουτσαναστάσης όπως αναφέρει - σύμφωνα με πληροφορίες - στο φ.α. απέβαλε από τον πάγκο της Α.Ε. Αβίας τον Ψαρρέα γιατί κλώτσησε την μπάλα στα αποδυτήρια των διαιτητών στο 78’ και ενώ είχε κάνει προσωρινή διακοπή του αγώνα για να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ίδιας ομάδας ο εκπρόσωπος της, Χ. Κλείδωνας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Μωραγιάννης (39’ λ.τρ. Δημόπουλος), Οικονομέας, Παναγιωτόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Κοστρίβας, Αντωνίου (56’ Κάϊας), Μπιτσάνης, Μερκούρης, Ρουμελιώτης (89’ Τσακαλάκος)

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μάρης, Βαβαρούτσος, Αλντέσκου (46’ Αθ. Καρδάσης), Λυκουρέζος, Αποστολίδης, Γ. Καρδάσης, Κ. Κορμπής, Κωνσταντόπουλος (58’ Γεωργαντάς), Γεωργουλέας, Γιαννέας (46’ Πολυμενέας), Γεωργίκος.