Τρίτη, 19 Μάρτιος 2019 11:43

Ωρα αποφάσεων και ευθυνών στη “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Με τον αρχηγό της Θανάση Πινδώνη να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Βαγγέλη Λαθύρη και να σκοράρει στο 93’, η Καλαμάτα πέρασε την Κυριακή το απόγευμα από το Δίστομο κερδίζοντας με 1-0 τον τοπικό Αμβρυσσέα.

Οπως φαίνεται και από το λεπτό που σημειώθηκε το γκολ, ήταν μια νίκη που ήρθε πολύ δύσκολα απέναντι σε ένα παθιασμένο αντίπαλο που έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή. Στο μικρό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Διστόμου η Καλαμάτα εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να κάνει καλή εμφάνιση, ωστόσο κυνήγησε το γκολ μέχρι το τέλος και δικαιώθηκε έστω και την τελευταία στιγμή. Ετσι διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ασπρόπυργο ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. Ηταν η 18η νίκη της Μεσσηνιακής ομάδας σε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος (έχει ακόμη 2 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Την επόμενη αγωνιστική η Καλαμάτα θα παίξει εντός με ΑΟ Υπάτου και ο Ασπρόπυργος εκτός με Ερμιονίδα. Θα ακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι Ασπρόπυργος – Καλαμάτα όπου φαίνεται πως είναι πλέον πολύ πιθανό να κριθεί ο τίτλος. Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές η Καλαμάτα θα παίξει με Ερμιονίδα εκτός και Παναρκαδικό εντός και ο Ασπρόπυργος με Παναρκαδικό εκτός και Λέρνα εντός.

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά βέβαια μένει να ξεκαθαρίσει το διοικητικό πρόβλημα που έχει προκύψει το οποίο ενδέχεται να τινάξει στον αέρα την όλη προσπάθεια των “μελανόλευκων”.

Θυμίζουμε ότι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας Αγαθοκλής Χριστόπουλος ζήτησε τις παραιτήσεις των Αποστόλη Κουκούτση και Στέλιου Κουτίβα από τις θέσεις τους (πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα) και από μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρώτος παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή μόνο από πρόεδρος ενώ ο Κουτίβας δεν έχει παραιτηθεί.

Ακολούθησε η δήλωση του Αγ. Χριστόπουλου σύμφωνα με την οποία αν δεν παραιτηθούν και οι δύο μέχρι αύριο Τετάρτη, τότε δεν θα συνεχίσει ο ίδιος και θα σταματήσει την χρηματοδότηση της ομάδας. Τα επόμενα 24ώρα λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Μεσσηνιακή ομάδα.

Ποιος θα τελειώσει τη... δουλειά;

Τι θα γίνει δεν μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα. Μπορούμε να πούμε όμως τι θα έπρεπε να γίνει. Το σχήμα αυτό (με τον Χριστόπουλο χρηματοδότη και τους Κουκούτση, Κουτίβα στην διοίκηση) βαδίζει έτσι από τον Αύγουστο. Ομαλά μέχρι τα Χριστούγεννα και με... το ζόρι τους τελευταίους τρεις μήνες. Μένει ένας μήνας καθώς το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 15 Απριλίου. Το ιδανικό στα μάτια μας λοιπόν θα ήταν, μετά από τόσους μήνες συνύπαρξης, να γίνει ένας μήνας υπομονή ακόμη ώστε να... τελειώσει η δουλειά. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε θα πρέπει όποιος τραβήξει τα άκρα να μπορεί να... τελειώσει αυτός τη δουλειά. Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν επιμείνουν στην απόφαση τους οι Κουτίβας, Κουκούτσης και αποχωρήσει ο Χριστόπουλος, μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα μέχρι το τέλος ή θα πάμε σε διάλυση; Οι δύο παράγοντες, ανεξάρτητα με το αν έχουν δίκιο ή όχι, πρέπει να σκεφτούν ότι το σημείο είναι πολύ κρίσιμο.

Από την άλλη ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, αν αποχωρήσει θα αφήσει στη μέση κάτι που ξεκίνησε ο ίδιος. Γιατί η Καλαμάτα σχεδιάστηκε φέτος με το συγκεκριμένο μπάτζετ και με το συγκεκριμένο φιλόδοξο πλάνο, επειδή υπήρχε ο Χριστόπουλος που εγγυόταν το οικονομικό και όχι επειδή υπήρχαν τα μέλη της διοίκησης. Ασφαλώς όλοι όσοι εμπλέκονται στην ομάδα έχουν μικρή ή μεγάλη συμβολή στην εως τώρα πορεία ενώ τυπικά το διοικητικό συμβούλιο είναι αυτό που έχει τον πρώτο λόγο για όλα. Ουσιαστικά όμως, είπαμε, η Καλαμάτα ξεκίνησε έτσι επειδή υπήρχε ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος. Αυτός είναι άλλωστε και ο άνθρωπος που στα μάτια του κόσμου θα χρεωθεί πρώτος είτε την επιτυχία είτε την αποτυχία της “Μαύρης Θύελλας” στο τέλος. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβει υπ όψιν του και ο ίδιος πολύ σοβαρά...

Οι άνθρωποι που έχουν φέρει λοιπόν την Καλαμάτα να διεκδικεί την επιστροφή της στην Football League μετά από 9 χρόνια, πρέπει αυτή τη στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την ομάδα.