Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 18:48

Super League: 11 ΠΑΕ στήριξαν Γκαγκάτση κόντρα στον Ολυμπιακό

Γράφτηκε από τον

Διευθύνων σύμβουλος της Λίγκας συνεχίζει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, καθώς με ψήφους 11-2 απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Δ.Σ. του συνεταιρισμού για έκπτωσή του. Ποια ήταν η μοναδική ΠΑΕ που ταυτίστηκε με τους "ερυθρόλευκους".

Κανονικά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League παραμένει ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Το αίτημα του Ολυμπιακού για έκπτωση από το αξίωμά του μετά την καταδίκη του για την υπόθεση της "κάρτας υγείας" καταψηφίστηκε από το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Οι "ερυθρόλευκοι" ζητούσαν την αποπομπή του του μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων για καταδίκη (απιστία σε βαθμό κακουργήματος) σε πενταετή κάθειρξη με αναστολή μέχρι την έφεση, για την "κάρτα υγείας", επικαλούμενοι κώλυμα λόγω του αθλητικού νόμου.

Το συμβούλιο ψήφισε και μόνο η ΠΑΕ ΑΕΛ τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Λευκό ψήφισαν η ΕΠΟ και η ΠΑΕ Πανιώνιος, ενώ "απών" δήλωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για λόγους δεοντολογίας, καθώς ο αντιπρόεδρός του Δικεφάλου, Μάκης Γκαγκάτσης, είναι γιος του.

H ανακοίνωση της Super League:

"Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

2/ Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα αιτηθεί θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Bασιλειάδη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Ο αγώνας Λαμία-Πανιώνιος, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00) και ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:00)".

Πηγή: sport24.gr