Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2019 20:04

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-1: Ισοφάριση με πέναλτι του Μπακλαβά στο 97’! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ενα πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων στο ματς του Ηρακλή Καλαμάτας με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας άλλαξε άρδην το σκηνικό όσον αφορά την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 τοπική που οδηγεί στην άνοδο...

Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Α. Κωνσταντόπουλο και ο Μπακλαβάς ευστοχώντας ισοφάρισε σε 1-1, μια ισοπαλία που πανηγυρίστηκε σαν νίκη από την καλαματιανή ομάδα!

Κερδισμένη η... Κορώνη

Πλέον ο Ηρακλής Καλαμάτας ισοβαθμεί με την Κορώνη στην 3η θέση, όμως υστερεί στην ισοβαθμία δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Από την άλλη ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που στο β’ γύρο κάνει πορεία πρωταθλητισμού, έχασε στο 96’ τη νίκη μέσα από τα χέρια του και μαζί την ευκαιρία να... διαφεντεύει την τύχη του όσον αφορά την κατάκτηση της 3ης θέσης. Κι αυτό γιατί αν έπαιρνε το διπλό θα έφτανε τον Ηρακλή Καλαμάτας στους 42 βαθμούς (θα υπερτερούσε και στην ισοβαθμία) και με νίκη την προσεχή εβδομάδα επί της Κορώνης εντός έδρας θα ανέβαινε στην 3η θέση.

Για να επιστρέψουμε στο σαββατιάτικο ματς που διεξήχθη στο “Π. Μπαχράμης” μπροστά σε αρκετό κόσμο, το σκορ διαμορφώθηκε με δύο πέναλτι... Οι φορμαρισμένοι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Ζάγουρα και οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα στις καθυστερήσεις με τον Μπακλαβά. Ηταν ένα ματς με πολλά νεύρα και ένταση, κάτι που δικαιολογείται σε ένα βαθμό λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης.

Προηγήθηκε στο 22’

με πέναλτι του Ζάγουρα

Η ομάδα της Κυπαρισσίας μπήκε κάπως καλύτερα στο ματς και στο 22’ κέρδισε πέναλτι...

Μετά από σέντρα ου Γκίνο ο Ντιόπ πήρε την κεφαλιά προς τον Σταματόπουλο που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει το χέρι του Βλαχάκη και ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία...

Το καθαρό πέναλτι το έδωσε ο ρέφερι Νικολόπουλος και ο έμπειρος Ζάγουρας δεν λάθεψε από τα 11 βήματα γράφοντας το 0-1.

Η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 25’ ο

Β. Κωνσταντόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Βαϊτσης με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 38’ σημειώθηκε η νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κατσαρό να εκτελεί ένα φάουλ και τον Μάρη να πιάνει την κεφαλιά ψαράκι, όμως η μπάλα χτύπησε πάνω στον συμπαίκτη του Βαϊτση. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έγινε στο 45’ με τον Παπαδέα να εκτελεί ένα κόρνερ και τον Μπακλαβά να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Πίεσαν ασφυκτικά οι γηπεδούχοι

Ο Ηρακλής Καλαμάτας μπήκε με επιθετική διάθεση και στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας ασφυκτικά την εστία του Λινάρδου.

Στο 48’ ο Μπρακούλιας σέντραρε από δεξιά, με τον Βαϊτση να σουτάρει από κοντά και τον Λινάρδο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Η ομάδα του Κώστα Δεσποτόπουλου απείλησε στο 57’ με το μακρινό φάουλ του Κίτο να χτυπά στο τείχος και να υποχρεώνει τον Μητσέα σε δύσκολη απόκρουση.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσαν τα λεπτά φορτώνονταν με πολύ άγχος και δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στο 71’ η Τριφυλιακή ομάδα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Ντιόπ (από εκτέλεση φάουλ του Γιάννη) ακυρώθηκε ως οφσάιντ (υπόδειξη του β’ βοηθού Μιχαλόπουλου).

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα και βγήκαν μαζικά στην επίθεση.

Δοκάρι στο 91’ με Κατσαρό

Στο 91’ ο Παναγόπουλος έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Φίλαϊ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα, με τον Κατσαρό να σουτάρει και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι, αφού την ακούμπησε λίγο με το πόδι και ο Λινάρδος!

Και φτάνουμε στο 96’ όταν μετά από γέμισμα του Βλαχάκη, ο Λινάρδος φάνηκε να μπλοκάρει, όμως έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ανέτρεψε τον Α. Κωνσταντόπουλο που είχε γίνει αποδέκτης της!

Ο κ. Νικολόπουλος έδωσε σωστά το πέναλτι και μετά από ένα λεπτό, στο 97’, ο Μπακλαβάς νίκησε τον Λινάρδο από τα 11 βήματα γράφοντας το τελικό 1-1.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Νικολόπουλου σε ένα ματς με πολλά νεύρα από τις δύο ομάδες, με τον έμπειρο ρέφερι να παίρνει σωστές αποφάσεις στα δύο πέναλτι. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Αδαμόπουλος και Μιχαλόπουλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μητσέας, Μπρακούλιας (53’ Ψωρομύτης), Μπακλαβάς, Φίλαϊ, Α. Κωνσταντόπουλος, Β. Κωνσταντόπουλος, Μάρης (79’ Σκαρπαλέζος), Βλαχάκης, Βαϊτσης (65’ Τσίνα), Παπαδέας (83’ Παναγόπουλος), Κατσαρός.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Λινάρδος, Κονόμη, Τζαβάλας, Κίτος, Ντιόπ, Ζάγουρας, Μανδραπήλιας (88’ Καραχάλιος), Ντέρκα, Σταματόπουλος (89’ Μπαλτζής), Γιάννης, Γκίνο (90’ Φλορίν).