Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 12:10

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Η τρίτη θέση περνά από... Δώριο και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Η τρίτη θέση περνά από... Δώριο και Κυπαρισσία

Η ώρα της κρίσης έφθασε, καθώς σήμερα θα γίνει γνωστή η τρίτη ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α' τοπική μετά το Καλό Νερό και τη Μεθώνη.

Ο Ακρίτας Κορώνης, ο Ηρακλής Καλαμάτας και ο Ηρακλής Κυπαρισσίας διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου, με την Κορώνη να κρατά την τύχη στα χέρια της και τον Ηρακλή Κυπαρισσίας να έχει τις λιγότερες πιθανότητες.

Και αυτό γιατί δεν του αρκεί το 2 στα 2, αλλά θέλει και ήττα των καλαματιανών στο Δώριο, καθώς βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω τόσο από το συνονόματό του, όσο και από την Κορώνη, την οποία θα υποδεχτεί σήμερα.

Ολα τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής - προτελευταίας στην Α1 τοπική γίνονται το Σάββατο και θα ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα.

Τα βλέμματα όσον αφορά την άνοδο στρέφονται στο Δώριο και στη Κυπαρισσία και στα ματς Δώριο - Ηρακλής Καλαμάτας και Ηρακλής Κυπαρισσίας - Κορώνη.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας με διπλό και μη νίκη της Κορώνης θα πανηγυρίσει την άνοδο, αφού την τελευταία αγωνιστική θα πάρει στα χαρτιά το τρίποντο με το Ασπρόχωμα.

Ο Ηρακλής έχει τους ίδιους βαθμούς με την Κορώνη, αλλά υστερεί στην ισοβαθμία. Η Κορώνη εφόσον φύγει με τους 3 βαθμούς από την Κυπαρισσία θα είναι μια... ανάσα από την Α' τοπική, αφού την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει το βαθμολογικά αδιάφορο Δώριο.

Από εκεί και πέρα η δεύτερη Μεθώνη θα παίξει με τον 6ο Απόλλωνα Πεταλιδίου, ενώ το Καλό Νερό που έχει κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο, θα πάρει χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς με το Ασπρόχωμα.

Τα σενάρια για την παραμονή

Στην ουρά ο Μιλτιάδης έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες (πρέπει να κερδίσει Χανδριναϊκό, Φυτειά, να κάνει 2 ήττες η Χώρα και να μη κάνει 2 νίκες η Αναγέννηση Παραλίας) για να τις βάλει από κάτω στο βαθμολογικό πίνακα, αφού είναι στο -6 από τις θέσεις της σωτηρίας. Ο Μιλτιάδης παίζει σήμερα στο Σουληνάρι με τον Χανδριναϊκό, η Αναγέννηση στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" με τον Α.Ο. Φυτειάς και η Χώρα στην Κορώνη με τη Θύελλα Χαρακοπιού, η οποία θέλει ένα βαθμό για την παραμονή (ευνοείται στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας Χώρα - Θύελλα - Αναγέννηση) που θα επιβεβαιωθεί αν η η Αναγέννηση (23 β.) κερδίσει και την τελευταία αγωνιστική τη Θύελλα (28 β.) και η Χώρα (28 β.) χάσει από το Καλό Νερό. Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται η Χώρα και γι' αυτό θα προσπαθήσει να τελειώσει από σήμερα την παραμονή. Με διπλό της Χώρας, η Θύελλα θα πρέπει να μην ηττηθεί στην Καλαμάτα για να μείνει στην κατηγορία. Αν βέβαια η Αναγέννηση δεν κερδίσει την ίδια ώρα τον Α.Ο. Φυτειάς, όλα θα έχουν κριθεί.

Η καλαματιανή ομάδα, όπως και ο Μιλτιάδης ψάχνουν πάντως ένα μικρό.. θαύμα με συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Μεθώνη – Απόλλωνας Πεταλιδίου

Γήπεδο Μεθώνης

Κουτσαναστάσης, Γιαννέτσος, Γάκης

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Αλεξέας, Αράπης, Μπαρδής

Χανδριναϊκός – Μιλτιάδης

Γήπεδο Σουληναριου

Η. Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Δώριο – Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Δωρίου

Καυκάς, Αντωνόπουλος, Ρουμελιώτης

ΑΟ Φυτειάς – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο ‘’Π. Μπαχράμης’’

Πλακογιάννης, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Θύελλα Χαρακοπιού – Παπαφλέσσας Χώρας

Γήπεδο Κορώνης

Καρβούνης, Γαλακούτης, Τσίρμπας

Ασπρόχωμα – Καλό Νερό 0-3 (α.α)

* Όλες οι αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 5 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 24 αγώνες)

1. Καλό Νερό 59-14 61

2. Μεθώνη 42-24 54

3. Ακρίτας Κορώνης 47-27 43

-. Ηρακλής Καλαμάτας 32-24 43

5. Ηρακλής Κυπαρισσίας 33-32 40

6. Απόλλωνας Πεταλιδίου 33-29 38

7. Χανδριναϊκός 42-42 33

-. Α.Ο. Φυτειάς 38-45 33

-. Δώριο 28-37 33

10. Θύελλα Χαρακοπιού 27-40 28

-. Παπαφλέσσας Χώρας 18-31 28

12. Αναγέννηση Παραλίας 26-49 23

13. Μιλτιάδης 16-49 22

* Το Ασπρόχωμα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.