Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 14:01

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Οι προβιβασμοί, οι υποβιβασμοί και τα μπαράζ στους 8 ομίλους

Γράφτηκε από τον
Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Οι προβιβασμοί, οι υποβιβασμοί και τα μπαράζ στους 8 ομίλους

Η αυλαία στην κανονική διάρκεια της Γ’ εθνικής έπεσε και πλέον έχουμε απόλυτη εικόνα για τις ομάδες που παίρνουν την άνοδο, αυτές που θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου, αλλά και αυτές που υποβιβάζονται.

Πρωταθλητές αναδείχτηκαν οι Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας, Ιάλυσος, Αιγάλεω και Ασπρόπυργος.

Στον 1ο όμιλο, η Καβάλα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, επικρατώντας 3-0 της Ασπίδας στην Ξάνθη. Ο Νέστος Χρυσούπολης νίκησε 3-1 τον Αετό Ορφανού και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Τον δρόμο για τα τοπικά πρωταθλήματα πήραν οι ΑΕ Καλαμπακίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ασπίδα, Ξάνθης, Εθνικός Σιδηροκάστρου και ΠΑΟ Κοσμίου.

Στον 2ο όμιλο, η Βέροια νίκησε 2-0 στον Εύοσμο τον Αγροτικό Αστέρα και πήρε τον τίτλο. Παράταση αγωνίας για τη δεύτερη θέση, καθώς το Μακεδονικός-Τρίγλια διακόπηκε στο 48’ κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και θα συνεχιστεί σήμερα. Ο Άρης Παλαιοχωρίου έμεινε στο 1-1 με τον Εδεσσαϊκό. Στα τοπικά πρωταθλήματα επιστρέφουν οι ΠΑΟ Κουφαλίων, Ολυμπιακός Κυμίνων, Μελιτέας Μελίτης, ΑΠΕ Λαγκαδά και Ερμής Αμυνταίου.

Στον 3ο όμιλο, ο Κρόνος Αργυράδων επικράτησε 1-0 του Τηλυκράτη και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, με τον Θεσπρωτό που επικράτησε 3-0 του Θρίαμβου Σερβιανών να τερματίζει δεύτερος. Υποβιβάστηκαν στα τοπικά οι Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας, Θρίαμβος Σερβιανών, Μακεδονικός Σιάτιστας, Γρεβενά Αεράτα και Φλωριάδα.

Στον 4ο όμιλο, ο Ολυμπιακός Βόλου πανηγύρισε σβηστά την άνοδο, καθώς έμεινε στο 0-0 με τον ΓΣ Αλμυρού, ενώ η Νίκη Βόλου επικράτησε 2-1 του Πιερικού και είναι δεύτερη. Τον δρόμο για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πήραν οι Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, Απόλλων Μακρυχωρίου, ΑΟ Στυλίδας, Φωκικός και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Στον 5ο όμιλο, ο ΟΦ Ιεράπετρας ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι με τον Εθνικό, επικρατώντας 2-0, αποτέλεσμα που της έδωσε την πρωτιά και την άνοδο. Ο Ιωνικός νίκησε 2-1 τον Ατσαλένιο και τερμάτισε δεύτερος. Στα τοπικά υποβιβάστηκαν οι Προοδευτική, Αμπελακιακός, ΑΟ Παλαιόχωρας, Ατρόμητος Πειραιά και ΑΕ Νεάπολης.

Στον 6ο όμιλο, ο Ιάλυσος είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και επιβλήθηκε 5-0 του Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ ο δεύτερος Διαγόρας είχε ρεπό. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υποβιβάστηκαν οι Παναιγιάλειος, Νίκη Τραγανού, Πανομβριακός, Φοίβος Κρεμαστής και Αστέρας Αμαλιάδας.

Στον 7ο όμιλο, Αιγάλεω και Αιολικός είχαν εξασφαλίσει την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον ήταν στην ουρά, όπου ο Χαραυγιακός έχασε 2-0 από το Σίτι και υποβιβάστηκε, όπως και οι Χαλκίδα, Κόρινθος και Απόλλων Ερέτριας.

Τέλος, στον 8ο όμιλο, ο Ασπρόπυργος επιβλήθηκε 5-0 της Ενωσης Λέρνας και πανηγύρισε την άνοδο, ενώ η δεύτερη Καλαμάτα έμεινε στο 2-2 με τον Παναρκαδικό. Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υποβιβάστηκαν οι Αμβρυσσέας Διστόμου, Μανδραϊκός, Ενωση Λέρνας, Πάμισος και ΑΟ Εικοσιμίας.