Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2019 14:58

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-0: Ανοιξαν σαμπάνιες για τον τίτλο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 3-0: Ανοιξαν σαμπάνιες για τον τίτλο! (φωτό)

Ημέρα... γιορτής ήταν η χθεσινή στο Διαβολίτσι μιας και ο τοπικός ΑΟΔ στέφθηκε πρωταθλητής Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, σημειώνοντας την 21η νίκη του σε 26 αγώνες και κατέκτησε και... μαθηματικά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Κι αυτό διότι διατήρησε το +14 από τη δεύτερη θέση που βρίσκονται ο Απόλλωνας, ο Τσικλητήρας Πύλου και η Εράνη.

Ετσι μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Ηλ. Νικολόπουλο, όλοι οι παίκτες μαζί με το τεχνικό επιτελείο έγιναν ένα... κουβάρι και με σαμπάνιες πανηγύρισαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί

και τραπέζι της διοίκησης

Οι πανηγυρισμοί ήταν ξέφρενοι μιας και ο ΑΟΔ διατήρησε και το αήττητο μετά από 26 αγωνιστικές και συνεχίστηκαν με τραπέζι που παρέθεσε η διοίκηση σε ταβέρνα του χωριού.

Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος του ΑΟΔ Γιάννης Κωνσταντάρας, ο αντιπρόεδρος και ιστορικός παράγοντας της ομάδας και πρώην δήμαρχος Ανδανίας Θύμιος Ξηρόκωστας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας και μέλος του Α.Ο. Διαβολιτσίου Λεωνίδας Οικονομίδης και άλλοι παράγοντες της ομάδας.

Ο πρόεδρος του ΑΟΔ κ. Κωνσταντάρας έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έκανε ειδική μνεία στον προπονητή Κώστα Παλαμάρα γιατί εδώ και δύο χρόνια έφτιαξε βήμα βήμα αυτή την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Δοκάρι με Μπαστακό,

γκολ με Κάνιστρα

Στο αγωνιστικό σκέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανοίξουν από νωρίς το σκορ και στο 7’ ο Μπαστακός εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Αντωνόπουλος απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι.

Ο ΑΟΔ είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Κάνιστρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Αλεξανδρόπουλο και Μαγουλιανίτη.

Το σκορ άνοιξε στο 38’ με τον Ζάκκα να βγάζει τη σέντρα και τον Κάνιστρα με κεφαλιά να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και πέτυχαν δύο γκολ, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.

Αλλα δύο γκολ στο δεύτερο,

με Εμμανουήλ, Κάνιστρα

Στο 62’ το σουτ του Πιτσιλή σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στο 68’ έγινε το 2-0 με πλασέ του Εμμανουήλ ύστερα από σέντρα του Σταματελόπουλου.

Στο 75’ ο ΑΟΔ σημείωσε και τρίτο γκολ μετά από σέντρα του Σταματελόπουλου και πλασέ του Κάνιστρα στο πρώτο δοκάρι (3-0).

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το ματς σφύριξε ο Η. Νικολόπουλος, με βοηθούς τους Σταυρόπουλο και Τζιαμουράνη.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος (60’ Εμμανουήλ), Μπαστακός, Μπαλόπουλος, Λιόλιος, Τζανετέας, Πιτσιλής, Κάνιστρας (77’ Κανελλόπουλος), Κουλόπουλος, Ζάκκας (65’ Τσουκαλάς), Σταματελόπουλος (80’ Π. Σουλαντίκας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας (46’ λ. τρ. Τσούνι), Τσαναλίας, Σκιάς, Κορομηλάς, Μπαζάνης, Κ. Μάλαμας (62’ λ. τρ. Γαβράς), Μπέρμπερη, Μαγουλιανίτης, Αλεξανδρόπουλος, Κουπούζος (82’ λ. τρ. Μουσελίνος).