Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2019 12:02

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αιολικός, Διαγόρας Ρόδου ή Ιωνικός στα μπαράζ ανόδου;

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αιολικός, Διαγόρας Ρόδου ή Ιωνικός στα μπαράζ ανόδου;

Την Μ. Δευτέρα στη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ των ομάδων που πήραν τη 2η θέση στους 8 ομίλους της Γ’ εθνικής, εκεί όπου η “Μαύρη Θύελλα” θα μάθει τον αντίπαλο της.

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν εκ των Ιωνικού, Αιολικού και Διαγόρα Ρόδου, των τριών ομάδων δηλαδή που κατέκτησαν την 2η θέση σε 5ο, 6ο και 7ο όμιλο αντίστοιχα.

Θα γίνουν διπλοί αγώνες (εντός, εκτός) και οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για την Football League.

Πολλοί λένε ότι ο Αιολικός μοιάζει ως ο πιο βατός αντίπαλος, κάποιοι άλλοι ίσως προτιμούν το ταξίδι στη Ρόδο, ενώ ίσως υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν πρόβλημα να επισκεφθούν την καυτή έδρα του Ιωνικού. Αν θέλετε την άποψη μου, ο Αιολικός φαίνεται, για πολλούς λόγους, πως είναι ο πιο βατός αντίπαλος για την “Μαύρη Θύελλα”.

Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος βέβαια το σημαντικότερο είναι να βρει η Καλαμάτα το χαμένο καλό της αγωνιστικό πρόσωπο αλλά και να βρει τρόπο να βελτιώσει την άσχημη ψυχολογία που υπάρχει μετά το 5-0 στον Ασπρόπυργο. Εν όψει της κλήρωσης λοιπόν, αξίζει να δούμε κάποια πράγματα για τους πιθανούς αντιπάλους των “μελανόλευκων” αλλά και να θυμηθούμε κάποιες σημαντικές αναμετρήσεις τους.

Εχουν συναντηθεί στο παρελθόν

Πρόκειται για ομάδες τις οποίες έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν η Καλαμάτα σε όλες μάλιστα στις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ιωνικός μάλιστα ήταν η ομάδα που την σταμάτησε στην καλύτερη πορεία της ιστορίας της στο Κύπελλο Ελλάδας. Ηταν η σεζόν 1999-2000 όταν η Καλαμάτα για πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά έφτασε μέχρι τους 4 του Κυπέλλου, όμως γνώρισε δύο ήττες (2-4,0-2) από τον Ιωνικό ο οποίος πήρε και το εισιτήριο για τον τελικό όπου έχασε στο ΟΑΚΑ με 3-0 από την ΑΕΚ.

Στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής βρέθηκαν αντιμέτωποι τελευταία φορά τη σεζόν που υποβιβάστηκε η Καλαμάτα, το 2009-2010. Μάλιστα ο Ιωνικός ήταν αυτός που με την νίκη του με 3-1 σε ένα επεισοδιακό ματς στη Νίκαια σφράγισε τον υποβιβασμό της Καλαμάτας, η οποία στο ματς του πρώτου γύρου είχε κερδίσει με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο. Τη χρονιά εκείνη ήταν στην ίδια κατηγορία και ο Διαγόρας, ο οποίος είχε κερδίσει 2-0 στη Ρόδο την Καλαμάτα και είχε χάσει με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο.

Οι τρεις ομάδες ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο και την προηγούμενη σεζόν.

Η Καλαμάτα είχε κερδίσει εντός 3-1 τον Ιωνικό και είχε φέρει 2-2 με τον Διαγόρα ενώ εκτός είχε χάσε 1-0 από τον Ιωνικό και 3-0 από τον Διαγόρα.

Οσον αφορά τον Αιολικό, η Καλαμάτα τον είχε αντιμετωπίσει τελευταία φορά τη σεζόν 2015-2016 στο πλαίσιο της Γ’ εθνικής. Μάλιστα το ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών των γηπεδούχων που είχαν προηγηθεί με τον Αθανασόπουλο αλλά ο Αιολικός με αμφισβητούμενο πέναλτι και αποβολή είχε πάρει το 1-1. Στο β’ γύρο ο Αιολικός είχε κερδίσει 1-0 στην έδρα του.

Η φετινή πορεία τους στο πρωτάθλημα

Ο Ιωνικός τερμάτισε 2ος στον 5ο όμιλο. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ιεράπετρα ενώ τις δύο πρώτες θέσεις διεκδικούσε μέχρι το τέλος ο τρίτος τελικά Εθνικός. Εκανε εντυπωσιακό β’ γύρο, με σερί δύσκολων αγώνων που ίσως έχουν καταπονήσει την ομάδα ενώ μαζεύει πολύ κόσμο στο γήπεδο Ο Ιωνικός συγκέντρωσε 47 βαθμούς (3 πίσω από την κορυφή), είχε 13 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 24 ματς ενώ πέτυχε 32 γκολ και δέχτηκε 11.

Προπονητής είναι ο Δημήτρης Αρναούτης.

Ο Διαγόρας Ρόδου τερμάτισε 2ος στον 6ο όμιλο, πίσω από μια άλλη ομάδα της Ρόδου, τον Ιάλυσο.

Σε 24 αγώνες ο Διαγόρας είχε 16 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ πέτυχε 42 γκολ και δέχτηκε 9. Τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή και 14 μπροστά από τον τρίτο Παλληνιακό. Ξεκίνησε τη χρονιά με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο ενώ το τελευταίο διάστημα είχε την ευκαιρία να παίξει κάποια σχετικά αδιάφορα ματς και να πάρει ανάσες, μιας και είχε χάσει τον τίτλο αλλά ο τρίτος ήταν πολύ πίσω του. Την φετινή σεζόν επισκέφθηκε αρκετές φορές την Πελοπόννησο, μιας και ήταν στον όμιλο με τις ομάδες της Ηλείας και της Αχαίας.

Προπονητής είναι ο Πέτρος Ρουτζιέρης.

Ο Αιολικός τερμάτισε 2ος στον 7ο όμιλο, 16 βαθμούς πίσω από το Αιγάλεω που πήρε τον τίτλο και δύο βαθμούς μπροστά από τον τρίτο Ηλυσιακό. Σε 22 παιχνίδια είχε απολογισμό 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες ενώ πέτυχε 32 γκολ και δέχτηκε 18. Ο τίτλος χάθηκε γρήγορα λόγω της ξέφρενης πορείας του Αιγάλεω που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο Αιολικός απειλήθηκε όσον αφορά την 2η θέση από τον Ηλυσιακό αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Προπονητής είναι ο Απόστολος Στύλος.

Για την Καλαμάτα η εικόνα είναι γνωστή: Ηταν 2η στον 8ο όμιλο, τρεις βαθμούς πίσω από τον Ασπρόπυργο και έξι μπροστά από τον τρίτο Παναργειακό. Σε 26 παιχνίδια είχε 20 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ πέτυχε 45 γκολ και δέχτηκε 12. Ξεκίνησε με 11 νίκες στα 11 πρώτα ματς χωρίς να έχει δεχτεί ούτε γκολ, πήρε διαφορά ακόμη και 10 βαθμών από τον Ασπρόπυργο, αλλά η πτώση στο β’ γύρο και το 5-0 στο ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο την έριξαν από την κορυφή.

Προπονητής ο Γιάννης Χριστόπουλος.