Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2019 20:03

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1-0: Με νίκη επέστρεψε στην ανακαινισμένη έδρα της

Γράφτηκε από τον

 

Η Α.Ε. Αβίας ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των ουραγών της Α’ τοπικής, καθώς κέρδισε την Ομόνοια με 1-0.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο γήπεδο του Κάμπου, όπου πλέον έχει τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας και παρουσία περίπου 300 φιλάθλων (γεμάτη κερκίδα και αρκετοί στους γύρω χώρους). Η Α.Ε. Αβίας ευτύχησε στο πρώτο ματς που έδωσε στη φυσική της έδρα μετά από 4 χρόνια να φύγει με το πολύτιμο τρίποντο.

Με το παραπάνω αποτέλεσμα, η ομάδα του Κάμπου μπορεί να βρέθηκε έναν πόντο πάνω από την Ομόνοια, όμως και οι δύο παραμένουν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στα τρία παιχνίδια που απομένουν έως τη λήξη του πρωταθλήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται ώστε να έχουν ελπίδες για τη σωτηρία τους.

Η Ομόνοια, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ώστε να πάρει αυτή τη νίκη. Μπήκε δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να πάρει και προβάδισμα στο σκορ, καθώς είχε τρεις καλές φάσεις για να σκοράρει. Από εκεί και πέρα έχει παράπονα από τη διαιτησία, αφού σε τρεις περιπτώσεις, οι δύο για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρια αμυντικών και για μια φάση που η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος, αλλά ο Αλεξέας με υπόδειξη του βοηθού του έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Συγκεκριμένα στο 62’ σε μπαλιά στην περιοχή της Α.Ε. Αβίας, αμυντικός προσπαθεί να διώξει την μπάλα, η οποία βρίσκει στο απλωμένο χέρι του, αλλά ο διαιτητής Αλεξέας έδειξε παίζετε. Στο 73’ σουτ του Δημητρίου απέκρουσε ο Κολοκούβαρος, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά ο Αλέξεας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι ύστερα και από την υπόδειξη του β’ βοηθού Γεωργαντά. Στο 77’ σε σύγχυση μέσα στην περιοχή και μετά από κόντρες η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και πάλι οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, με τον Αλεξέα να δίνει συνέχεια στο ματς.

Φάσεις – γκολ

Στο 5’ ο Τάφα βγήκε μόνος απέναντι από τον Κολοκούβαρο και από τη μικρή περιοχή πλάσαρε, όχι όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του υψηλόσωμου τερματοφύλακα. Στο 16’ σέντρα από δεξιά του Τάφα στη μικρή περιοχή για τον Δημητρίου, αυτός δεν βρήκε την μπάλα, όπως θα επιθυμούσε και την έστειλε πάνω στον Κολοκούβαρο. Στο 24’ από κόρνερ του Δ. Κορμπή, ο Αποστολίδης με κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0. Στο 31’ κόρνερ του Δημητρίου, ο Φέστας με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35’ φάουλ του Γεωργίκου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Κατσαρέας. Στο 40’ σουτ του Δ. Πολυμενέα απέκρουσε την τελευταία στιγμή αμυντικός της Ομόνοιας.

Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η Α.Ε. Αβίας γιατί στο 82’ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι ο Δημήτρης Πολυμενέας (η πρώτη κίτρινη για διαμαρτυρία στο α’ ημίχρονο).

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Βαβαρούτσος (55’ λ.τρ. Αθ. Καρδάσης), Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Κ. Κορμπής, Δ. Κορμπής (80’ Γεωργαντάς), Γιαννέας (75’ Γεωργουλέας), Πολυμενέας, Αλντέσκου (46’ Γ. Καρδάσης).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος (75’ Κουρούσιας), Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας (55’ Τζανετάκος), Φέστας, Πεΐδης, Δ. Πολυμενέας (83’ Γουδέλης), Ροβολής, Τάφα, Δημητρίου.