Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 15:26

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 1-1: Πολύτιμος βαθμός για τους “ερυθρόλευκους” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο Ολυμπιακός Ανάληψης σε ότι αφορά την παραμονή του στην κατηγορία μετά τη χθεσινό 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση του με την Α.Ε. Μάνης.

Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν και με το βαθμό που απέσπασαν διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες για τη σωτηρία τους. Βέβαια την τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα, αφού βρίσκονται 2 βαθμούς μπροστά από Ομόνοια και Ολυμπιακό Καλαμάτας και 3 από την Α.Ε. Αβίας, όπου οι τρεις παραπάνω ομάδες διεκδικούν τον ίδιο στόχο, την παραμονή.

Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, η Α.Ε. Μάνης αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια στο ανακαινισμένο γήπεδο του Κάμπου και ήθελε να μπει με το δεξί, κατάφερε να προηγηθεί 1-0 στις αρχές του β’ ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ μέχρι το τέλος. Βαθμολογικά δεν είχε πρόβλημα αφού εδώ και καιρό έχει εξασφαλίσει την άνετη παραμονή της και έτσι ο προπονητής Παναγιώτης Δρούγας σε ένα ακόμη ματς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες για να πάρουν εμπειρίες. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν τα αδέρφια Πέτρος και Κλεάνθης Σπυρέας, Γιάννης Μιχαλέας και Γιάννης Σαούτης.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που καιγόταν για βαθμό ή βαθμούς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο μισάωρο είχε χάσει καλές ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στην πιο αξιόλογη από αυτές, στο 3ό λεπτό, ο Γεωργιόπουλος σούταρε για γκολ για να αποκρούσουν οι αμυντικοί και στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Αντωνίου, ο οποίος σούταρε αμέσως για να αποκρούσει με τα ακροδάχτυλα ο Λίβας, μετά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά την μπλόκαρε. Στο β’ ημίχρονο και πριν το γκολ της ισοφάρισης οι ερυθρόλευκοι είχαν άλλη μια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα, στο 68’ ο Πατσιώτης προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ όμως ο Λίβας εκτινάχθηκε και απέκρουσε γλιτώνοντας την εστία του από την παραβίαση.

Τα γκολ

Στο 47’ ο Ι. Χελάς με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 77’ ο Πατσιώτης με εύστοχο κτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στο 76’ ο Δουρούμης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παντσιώτης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Πετριτάι, η φάση συνεχίστηκε με τον Αντωνίου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο ψαλίδι. Το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Αλεξέας δευτερόλεπτα πιο πριν είχε σφυρίξει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Πετριτάι, στον Παντσιώτη. Στη συνέχεια ο διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη στον Πετριτάι και ο Πατσιώτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Χατζηπαναγιώτης, Π. Σπυρέας (90’ Σαούτης), Καμπανάρος, Πετριτάϊ, Ηλ. Δουρούμης, Φετάχου, Μουστάκας, Ι. Χελάς (63’ Μπεγέτης), Κλ. Σπυρέας (55’ Ασημακόπουλος), Κ. Πουλάκος (72’ Μιχαλέας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Τσούλος, Αντωνίου, Μαυροειδάκος, Β. Δουρούμης, Κατσίποδας, Γιαννόπουλος, Πατσιώτης (90’ Οικονόμου), Σκαφιδάς, Γεωργιόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μυστριώτης (70’ Βλαχάκης).