Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014 13:30

Oδυνηρή ήττα της Καλαμάτας (2-3) στο ντέρμπι με Ερμιονίδα

Γράφτηκε από τον

Περίπου 4.500 φίλαθλοι κατέκλυσαν το Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας για να πανηγυρίσουν μια μεγάλη νίκη που θα έφερνε την "Μαύρη Θύελλα" κοντά στην πολυπόθητη άνοδο στην Β' εθνική.
Και πραγματικά στο ξεκίνημα του αγώνα άρχισε να διαγράφεται ένας θρίαμβος καθώς η Μεσσηνιακή ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι επηρεάστηκαν από την έδρα και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και έτσι στο 20' το σκορ ήταν ήδη 2-0!
Ωστόσο ο διαγραφόμενος θρίαμβος μετατράπηκε τελικά σε δράμα…
Η Ερμιονίδα αντέδρασε άμεσα δείχνοντας ότι διαθέτει πραγματικά καλή ομάδα, ενώ η "Μαύρη Θύελλα" δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα της.
Η ομάδα της Αργολίδας εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της Καλαμάτας και ευτύχησε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα (στο 30').
Οι Μεσσήνιοι μετά το 2-2 δεν μπόρεσαν να ξαναβρούν ρυθμό αφού πολλοί παίκτες τους ήταν σε κακή μέρα ενώ δεν βοήθησαν και οι αλλαγές του Γκόφα. Στο 67' η Καλαμάτα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αυστηρής αποβολής του Καλογερόπουλου και τελικά στο 92' είχαμε την απόλυτη ανατροπή, με την Ερμιονίδα να πετυχαίνει το 2-3 και ουσιαστικά να ελαχιστοποιεί της ελπίδες των Μεσσηνίων να διεκδικήσουν την άνοδο φέτος. Καθώς, η Ερμιονίδα είναι πια έξι βαθμούς μπροστά και έχει και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ριγανάς, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (36' λ.τ. Τσόπελας), Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μαρτίνος, Καραχάλιος (72' Σκαρλάτος), Σκόνδρας (46' Πούτσης), Ηλιόπουλος, Καλαντζής.
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Κραβαρίτης, Παπανικολάου, Σαμαράς, Τσώνης, Ιασωνίδης, Κιοσές, Στάικος, Συμελίδης, Κάρλος (64' Μαυρόπουλος), Δήμας, Βλαχόπουλος (81' Σχοινάς).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1' Πριν τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου τερματοφύλακα Ντίνου Δημητρακόπουλου.

4' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Καλαντζή να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ μετά από σέντρα του Σκόνδρα.

16' ΓΚΟΛ. Ο Καραχάλιος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κωνσταντόπουλος έπιασε την κεφαλιά, απόκρουσε ο Κραβαρίτης αλλά με νέα κεφαλιά ο Κωνσταντόπουλος πέτυχε το 1-0

17' Μετά το γκολ αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος γιατί κάτι είπε στο βοηθό.

20' ΓΚΟΛ. Βαθιά μπαλιά από την άμυνα της Καλαμάτας στην περιοχή της Ερμιονίδας, λάθος του Κραβαρίτη και ο Ηλιόπουλος με πλασέ στην κενή εστία το 2-0.

24' ΓΚΟΛ. Λάθος απομάκρυνση του Καλογερόπουλου που έδωσε τη μπάλα στον Βλαχόπουλο, αυτός βρήκε γρήγορα τον Συμελίδη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-1.

30' ΓΚΟΛ. Νέο λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας και 2-2. Αδράνεια στην άμυνα και ο Βλαχόπουλος ισοφαρίζει σε 2-2.

37' Ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι σε μαρκάρισμα του Καντούτση στον Βλαχόπουλο.

47' Φοβερή απόκρουση του Κραβαρίτη σε δυνατή κεφαλιά του Καλαντζή! Είχε προηγηθει εκτέλεση κόρνερ του Καραχάλιου.

50' Αδικαιολόγητο λάθος του διαιτητή Σελίμου που δίνει κόρνερ σε μια φάση που η μπάλα ήταν καθαρά άουτ. Μετά την εκτέλεση, ο Δήμας από κοντά σούταρε άουτ χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 2-3!

53' Κόρνερ Καραχάλιου, πρώτη κεφαλιά ο Μαρτίνος, σουτ Ηλιόπουλου λίγο άουτ!

65' Κόκκινη στον Καλογερόπουλο από τον Σελίμο. Ο Λάκωνας διαιτητής απέβαλλε με τουλάχιστον αυστηρή β' κίτρινη τον παίκτη της Καλαμάτας.

70' Σέντρα Βλαχόπουλου, κεφαλιά Στάικου, φοβερή απόκρουση του Ριγανά σε κόρνερ.

90' Απίστευτη ευκαιρία ο Πούτσης! Από σέντρα Ηλιόπουλου, ο Καλαντζής έστρωσε στον Πούτση και αυτός μόνος του από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.

92' ΓΚΟΛ. Ο Συμελίδης το 2-3 με πλασέ μέσα από την περιοχή.