Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 14:22

ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-1: Υποβιβάστηκαν οι Καλαματιανοί, αήττητοι οι πρωταθλητές (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-1: Υποβιβάστηκαν οι Καλαματιανοί, αήττητοι οι πρωταθλητές (φωτό)

Στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής μέσα στην έδρα της η Ομόνοια μπορεί να απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον πρωταθλητή Α.Ο. Διαβολιτσίου, όμως δεν ήταν αρκετό για να σωθεί με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί στην Α1 τοπική.

Η Καλαματιανή ομάδα είχε αρκετά δύσκολο έργο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς ο σχεδιασμός για τη χρονιά που πέρασε, έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Δημάκη και του μεγαλύτερου μέρους των παικτών, από το έως τότε έμψυχο δυναμικό. Η νέα διοίκηση, με τη συνεργασία του Πάντου Τζανετάκου, ο οποίος είχε “κρεμάσει” τα παπούτσια του με το τέλος της προηγούμενης σεζόν, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει ώστε να βοηθήσει και αγωνιστικά, ώστε η ομάδα να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα, αλλά και να κερδίσει το στόχο της παραμονής. Η προσπάθεια απ’ όλους, διοίκηση, προπονητή και παίκτες ήταν τεράστια και έφτασαν μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς να αγωνίζονται για να υλοποιήσουν το στόχο της παραμονής. Ομως δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη, που ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού απέναντι τους είχαν την πρωταθλήτρια ομάδα.

Οι άνθρωποι της Ομόνοιας στέκονται στη φάση του 18’ όπου κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Μπάλλα, όμως ο διαιτητής Πλακογιάννης, δεν έδειξε σέντρα, καθώς σφύριξε επιθετικό φάουλ που έκανε ο σκόρερ σε αμυντικό. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν δύσκολη αποστολή απέναντι στον Α.Ο. Διαβολιτσίου, που ήταν καλύτερος και με διαφορά, όχι μόνο στο προχθεσινό ματς, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Μάλιστα οι πρωταθλητές θα μπορούσαν να έχουν φύγει νικητές, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του 90λεπτου.

Φάσεις - γκολ

Στο 1ό λεπτό ο Ζάκκας με σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18’ ο Φέστας εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μπαρσελό με κεφαλιά τροφοδότησε τον Μπάλλα, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε γιατί δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής Πλακογιάννης είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας. Στο 19’ ο Μπαρσελό προσπάθησε να σκοράρει με σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ, φεύγοντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 20’ κόρνερ του Φέστα στο πρώτο δοκάρι σχεδόν, πετάχτηκε ο Μπάλλας και με γυριστό σουτ προσπάθησε να σκοράρει αλλά πάνω στη γραμμή, πρόλαβε ο Πάλιας και έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Στο 26’ ο Τζανετάκος έφτασε στη γωνία την μεγάλης περιοχής και “έκοψε” την μπάλα για τον Μπαρσελό αυτός την άφησε να περάσει κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στον Πεΐδη, που έκανε αμέσως το φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 27’ σουτ του Πιτσιλή έξω από την περιοχή απέκρουσε αρχικά ο Κατσαρέας και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε προ του Τσουκαλά που ήταν έτοιμος να σουτάρει για γκολ. Στο 43’ ο Ζάκκας έκανε σέντρα σουτ και ο Κατσαρέας με τα άκρα των δακτύλων του βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν και την έστειλε κόρνερ. Στο 50’ ο Πάλιας εκτέλεσε κόρνερ συρτά, η μπάλα πέρασε από συμπαίκτες και αμυντικούς και κατάφερε ο Κατσαρέας και μπλόκαρε. Στο 58’ σε διώξιμο της μπάλας από τους αμυντικούς της Ομόνοιας αποδέκτης έγινε ο Πιτσιλής ο οποίος την κοντρόλαρε με το πόδι και σούταρε συρτά, στέλνοντας την στην αγκαλιά του Κατσαρέα. Στο 61’ σέντρα του Πάλια για τον Γεωργιόπουλο αυτός βρήκε την μπάλα όχι όμως γεμάτα όπως θα ήθελε και την έστειλε πλάγια χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει. Στο 77’ ο Ι. Τζανετέας σούταρε έξω από την περιοχή ο Κατσαρέας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουλόπουλος από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 89’ ο Τζανετάκος έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή, έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι σχεδόν, εκεί όπου ήταν ο Ροβολής και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στο 94’ ο Τσουκαλάς έφυγε στην πλάτη των αμυντικών όμως καθυστέρησε και τον πρόλαβαν, τον πίεσαν και έτσι η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, καθώς έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι γιατί στο 78’ (10 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς) αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα ο Γεωργιόπουλος για κλωτσιά σε αντίπαλο του.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Γαλακούτη και Μπουρίκα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Πεΐδης, Πολυμενέας, Μπαρσελό, Τζανετάκος, Τάφα (86’ Ροβολής).

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Μπαστακός, Ι. Τζανετέας, Μπαλόπουλος, Κουλόπουλος, Τσουκαλάς, Ζάκκας (68’ Γεωργιόπουλος), Πάλιας (72 Εμμανουήλ), Πιτσιλής.