Δευτέρα, 27 Μάιος 2019 14:51

Τότεναμ - Λίβερπουλ: Φόβος για τους Άγγλους χούλιγκανς από τους Ισπανούς μαγαζάτορες

Γράφτηκε από τον

Πέντε ημερες πριν από τον τελικό του Champions League, η "Marca" εκφραζει φόβους για επεισόδια μεταξύ οπαδών της Λίβερπουλ και της Τότεναμ μέσα από μαρτυρίες Ισπανών καταστηματαρχών.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περιμένει με αδημονία τον δεύτερο αγγλικό εμφύλιο στην ιστορία των τελικών του Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ (11 χρόνια μετά το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι), όμως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχει και το εξωαγωνιστικό το οποίο απασχολεί έντονα τα διεθνή ΜΜΕ.

Αυτό έχει να κάνει με την απειλή των επεισοδίων, με την μαδριλένικη "Marca" να κυκλοφορεί με τη λέξη "Φόβος" για να περιγράψει το πώς νιώθουν αρκετοί Ισπανοί εργαζόμενοι ενόψει της άφιξης δεκάδων χιλιάδων Άγγλων οπαδών -αρκετοί χωρίς εισιτήριο στα χέρια τους- στην ισπανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, εργαζόμενοι σε μπαρ της Μαδρίτης αναφέρουν πως φοβούνται επεισόδια και προετοιμάζονται να κλείσουν τις πόρτες των μαγαζιών τους ενόψει του τελικού στο "Wanda Metropolitano", με έναν ιδιοκτήτη μάλιστα μαγαζιού να επικαλείται τις πρόσφατες φασαρίες στην Μαδρίτη πριν από εντός έδρας αγώνα της μπασκετικής Ρεάλ στην Euroleague!

"Σκεφτόμαστε αν θα κλείσουμε την Σάββατο και κάποιοι συνάδελφοι έχουν ήδη αποφασίσει να μην ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Δεν μπορούμε να λάβουμε εγγυήσεις ότι θα υπάρχει επαρκή φύλαξη. Είχαμε ήδη προβλήματα με 50-100 Σέρβους που είχαν έρθει να δουν αγώνα της Ρεάλ στο μπάσκετ.

Μπορούμε να κλείσουμε τα μαγαζιά το Σάββατο και να τα ξανανοίξουμε τη Δευτέρα για να έχουμε την υγεία μας", τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που ο ιδιοκτήτης καφετέριας στην Plaza de Colon αποκάλυψε πως θα υπάρχουν έξτρα μέτρα ασφαλείας από τους ίδιους τους καταστηματάρχες.

"Εάν έχουμε συνήθως ένα άτομο για ιδιωτική ασφάλεια, από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο θα έχουμε οκτώ άτομα για φύλαξη. Φοβόμαστε πως θα συμβεί το ίδιο που συνέβη στον περυσινό ημιτελικό μεταξύ της Λίβερπουλ και της Ρόμα. Και για αυτό το λόγο έχουμε πάρει έξτρα μέτρα προστασίας".

Την ίδια ώρα, οι Ισπανοί καταστηματάρχες εκφράζουν φόβους πως οι Πλατείες Felipe II και Colon που αναμένεται να φιλοξενήσουν τους οπαδούς των δύο ομάδων είναι πολύ μικρές, ενώ από την πλευρά τους αρκετοί ιδιοκτήτες μπαρ σκέφτονται διαφορετικά και δηλώνουν πως θα είναι πάρα πολύ ενισχυμένοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των Άγγλων οπαδών για την κατανάλωση μπύρας και κρασιού!

Πηγή: sport24.gr