Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 11:05

Πέθανε ο Γιώργος Ξενίδης

Γράφτηκε από τον
Πέθανε ο Γιώργος Ξενίδης

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού, Γιώργος Ξενίδης, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (3/6) σε ηλικία 45 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Σε πένθος βυθίζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα (3/6) σε ηλικία 45 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιώργος Ξενίδης.

Ο πρώην αμυντικός των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού άφησε την τελευταία του αναπνοή από ανακοπή καρδιάς. Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1974 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή.

Στο Γηραιό έμεινε μέχρι το 2002. Αγωνίστηκε για έξι μήνες - το δεύτερο μισό της σεζόν 2001-2002 - στην ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κι επέστρεψε στους κυανόλευκους. Η δεύτερη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης διήρκησε δύο σεζόν.

Το 2004 πήγε στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006 για να φορέσει τη φανέλα του Ιωνικού. Στην ομάδα της Νίκαιας έκλεισε την καριέρα του το 2008, καθώς φόρεσε τη φανέλα της και στη δεύτερη κατηγορία.

Σε επαγγελματικό επίπεδο αγωνίστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο 226 φορές, πετυχαίνοντας 21 γκολ. Ο Γιώργος Ξενίδης δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ομάδα από την οποία αναδείχθηκε και στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, Ηρακλή, αλλά και την Ανόρθωση με την οποία είχε πανηγυρίσει την πρόκριση επί της Τράμπζονσπορ στο πλαίσιο του δευτέρου προκριματικού γύρου του Champions League.

H κηδεία του θα τελεστεί το απόγευμα της Δευτέρας.
Πηγή: sport24.gr