Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 14:40

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Σε πτωτική πορεία οι καλαματιανές ομάδες – Μόνο ο Απόλλωνας στο νέο πρωτάθλημα!

Γράφτηκε από τον

 

Κάτι πρωτόγνωρο θα συμβεί στο νέο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής που θα ξεκινήσει σε τρεισήμισι περίπου μήνες... Αναφερόμαστε στον αριθμό των ομάδων από την Καλαμάτα που θα συμμετάσχουν στο προσεχές πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του νομού μας. Η για να το γράψουμε καλύτερα στην μοναδική καλαματιανή ομάδα που θα συμμετάσχει και είναι ο Απόλλωνας.

Δεν πρέπει να έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ποδοσφαιρική ιστορία της Μεσσηνίας, η πρωτεύουσα του νομού να έχει μόνο μια εκπρόσωπο της στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθερία"!

Στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες υπήρχαν τέσσερις ομάδες από την Καλαμάτα και 12 από την περιφέρεια του νομού.

Ομως υποβιβάστηκαν οι τρεις από τις τέσσερις, ενώ στον αντίποδα ανέβηκαν από την Α1 τοπική κατηγορία τρεις μη καλαματιανές ομάδες.

Πάμε να δούμε πως ακριβώς συνέβη αυτό...

Επεσαν και οι τρεις!

Καταρχάς ο Α.Ο. Φαραί δεν συμμετείχε καν στο φετινό πρωτάθλημα και δήλωσε αδυναμία μετά την κλήρωση του περασμένου Αυγούστου και αρκετά πριν τη σέντρα.

Από εκεί και πέρα το... πικρό ποτήρι του υποβιβασμού ήπιαν την τελευταία αγωνιστική τόσο ο Ολυμπιακός Καλαμάτας όσο και η Ομόνοια. Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” υποβιβάστηκαν από την Α’ τοπική μετά από 11 ολόκληρα χρόνια!

Απεναντίας την 30η αγωνιστική χαμογέλασαν δύο ομάδες από την περιφέρεια... Ο Ολυμπιακός Ανάληψης που κρατούσε την τύχη στα χέρια του και έφερε ισοπαλία με τον Τσικλητήρα Πύλου, αλλά και η Αβία που νίκησε τον Απόλλωνα Καλαμάτας και ταυτόχρονα είδε τόσο την Ομόνοια όσο και τον Ολυμπιακό να μην παίρνουν το τρίποντο απέναντι σε Διαβολίτσι και Τέλλο Αγρα αντίστοιχα.

Ετσι η ομάδα του Κάμπου αν και πριν τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής ήταν στην προτελευταία θέση, έκανε την έκπληξη και έσωσε την παρτίδα, ρίχνοντας στο... καναβάτσο τις δύο καλαματιανές ομάδες.

Ανέβηκαν μόνο ομάδες

από την περιφέρεια

Οσον αφορά την Α1 τοπική εκεί το Καλό Νερό πραγματοποίησε μια ονειρική χρονιά, αν και νεοφώτιστο στην κατηγορία! Η ομάδα της Τριφυλίας συγκέντρωσε 64 βαθμούς, με μόλις δύο ήττες και κατέκτησε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στη δεύτερη θέση με 60 βαθμούς τερμάτισε η Μεθώνη που επέστρεψε έτσι στην πρώτη κατηγορία μετά από 5 χρόνια.

Για την τρίτη θέση έγινε πραγματική μάχη μεταξύ δύο ομάδων από την περιφέρεια (Ακρίτας Κορώνης και Ηρακλής Κυπαρισσίας) και μιας ομάδας από την Καλαμάτα (Ηρακλής).

Εν τέλει αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Ακρίτας Κορώνης που συγκέντρωσε 46 βαθμούς, όσο και ο Ηρακλής Καλαμάτας, όμως υπερτερούσε στην ισοβαθμία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η καλαματιανή ομάδα “αυτοκτόνησε” αφού μια αγωνιστική πριν το φινάλε έχασε στο Δώριο από τον αδιάφορο βαθμολογικά Δωριέα με 3-2! Αν είχε πάρει έστω την ισοπαλία τότε θα είχε κατακτήσει αυτή το τρίτο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία.

Εννέα καλαματιανές

ομάδες πριν 7 χρόνια!

Ετσι λοιπόν μόνο ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα εκπροσωπεί την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα τη σεζόν 2019-20 στην Α’ τοπική, μιας και η Σπερχογεία και ο Πανθουριακός μπορεί να είναι στον Δήμο Καλαμάτας, αλλά δεν είναι φυσικά ομάδες της Καλαμάτας.

Οι άλλες 15 ομάδες της περιφέρειας στο νέο πρωτάθλημα θα είναι οι: Πάμισος, Εράνη, Τσικλητήρας Πύλου, Εθνικός Μελιγαλά, Πανθουριακός, Τέλλος Αγρας, Ανδρούσα, Α.Ε. Μάνης, Σπερχογεία, Κυπαρισσία, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας και το Καλό Νερό, η Μεθώνη και η Κορώνη που ανέβηκαν από την Α1 τοπική.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στο προπέρσινο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής συμμετείχαν 6 καλαματιανές ομάδες (Αναγέννηση Παραλίας, Α.Ο. Φαραί, Απόλλωνας Καλαμάτας, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ομόνοια, Ασπρόχωμα), ενώ αν γυρίσουμε επτά χρόνια πίσω στη σεζόν 2011-12 θα διαπιστώσουμε πως οι καλαματιανές ομάδες ήταν περισσότερες από αυτές της περιφέρειας! Συγκεκριμένα τότε στην Α’ τοπική ήταν 9 οι ομάδες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας (Μεσσηνιακός, Α.Ο. Φαραί, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Απόλλωνας Καλαμάτας, Ομόνοια, Αίαντας, Ασπρόχωμα, Ηρακλής Καλαμάτας και Παναθηναϊκός Καλαμάτας) και μόνο 7 της περιφέρειας (Κυπαρισσία, Σπερχογεία, Εθνικός Μελιγαλά, Τέλλος Αγρας, Α.Ε. Αβίας, Αστέρας Αρφαρών και Ακρίτας Κορώνης).