Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2014 19:55

«Πολλά ταλέντα στην Περιφέρεια μας», λένε Χατζόπουλος και Σκαφιδάς - στον Κορδία προπονήθηκαν σήμερα παίδες και νέοι

Γράφτηκε από τον
«Πολλά ταλέντα στην Περιφέρεια μας», λένε Χατζόπουλος και Σκαφιδάς - στον Κορδία προπονήθηκαν σήμερα παίδες και νέοι

Η πρώτη προπόνηση των ομάδων παίδων και νέων της 9ης Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παναρίτι Αργολίδας και σήμερα ήταν η σειρά της Καλαμάτας να φιλοξενήσει την δεύτερη και τελευταία προπόνηση πριν τους επίσημους αγώνες.
Στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία λοιπόν συγκεντρώθηκαν οι 25 παίκτες των παίδων και οι 25 παίκτες των νέων, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί από Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία.


Να σημειωθεί ότι προπονητής στην ομάδα νέων της 9ης Περιφέρειας θα είναι ο Μεσσήνιος Αγγελος Σκαφιδάς, γιατί η ΕΠΣ Μεσσηνίας κατέκτησε την πρώτη θέση στην πρώτη φάση (προπονητής των παίδων είναι ο προπονητής της πρωταθλήτριας Αργολίδας) ενώ υπεύθυνος και των δύο ομάδων είναι ο Πωλ Χατζόπουλος.
Από την ΕΠΣΜ Μεσσηνίας έχουν επιλεγεί οι Ορέστης Αντεμάϊ, Βασίλης Παπαθεοδωρίδης (Αίαντας), Γιάννης Σαρδέλης (Πατίστα), Νίκος Συρμπόπουλος (Πράσινα Πουλιά), Γιώργος Τσιλιγωνέας (Α.Ε. Μάνης) στους παίδες και οι
Παναγιώτης Βέλμαχος, Νίκος Νικολόπουλος (Βέργα), Λυκούργος Εξαρχάκος, Γιάννης Μάλαμας (Πράσινα Πουλιά), Νίκος Λάγιος (Εθνικός Μελιγαλά), Κώστας Παπαδόπουλος (Δώριο), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (Αμφιθέα), Ραφαήλ Σταματόπουλος (Πάμισος) στους νέους.
Το πρώτο παιχνίδι έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου με την 8η Περιφέρεια. Στις 5 Μαρτίου θα παίξουν η 8η με την 7η Περιφέρεια και στις 26 Μαρτίου η 9η με την 7η Περιφέρεια.

Οι δηλώσεις
των προπονητών

Ο Πωλ Χατζόπουλος σε δηλώσεις του στο «Notosport», αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στους νεαρούς άσους των δύο ομάδων αλλά και στην πρωταθλήτρια ομάδα των νέων της Μεσσηνίας.
Σημείωσε πάντως ότι αρκετά παιδιά της Περιφερειακής ομάδας δεν αγωνίζονται στους συλλόγους τους…
«Είναι η δεύτερη προπόνηση της ομάδας και τα παιδιά τώρα γνωρίζονται μεταξύ τους. Το πρόβλημα είναι ότι μετά το πρώτο ματς ακολουθεί ρεπό και έτσι θα ξαναπαίξουμε μετά από ένα μήνα. Υπάρχουν παιδιά που έχουν ταλέντο και πρέπει πλέον να το καλλιεργήσουν. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα που μπορούν να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. Φυσικά η μετάβαση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολη. υπάρχουν και παιδιά που δεν αγωνίζονται στις ομάδες τους και χρειάζονται ειδική προσοχή στις μικτές και περιφερειακές ομάδες. Συνολικά οι φετινές ομάδες βλέπω ότι έχουν ταλέντο αλλά θα πρέπει να δουλέψουν για να το βγάλουν στο γήπεδο».
Όσον αφορά την Μεσσηνία, ο κ. Χατζόπουλος τόνισε: «Ειδικά η ομάδα των νέων ήταν πολύ καλή και δεν είναι τυχαίο ότι τερμάτισε πρώτη. Βλέπω ότι είναι ανεβασμένο το επίπεδο και στους παίδες και στους νέους, όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά και στις άλλες ενώσεις της Περιφέρειας μας.
Ο Άγγελος Σκαφιδάς από την πλευρά του τόνισε: «Εδώ βρίσκονται τα ταλέντα μας. Μια πολύ καλή ομάδα. Όπως πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα έτσι και φέτος θέλουμε αρχικά να είμαστε στους τελικούς. Διαθέτουμε πολύ καλό υλικό και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι τα παιδιά δεν τα βγάζουμε εμείς. Τα βγάζουν οι γονείς και οι ομάδες τους και εμείς τα διαχειριζόμαστε».