Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 13:12

Ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Μεσσηνίας για τη σεζόν 2019-20

Γράφτηκε από τον

 

Μόνο δύο ομάδες της ΕΠΣ Μεσσηνίας θα περάσουν τη νέα σεζόν τα μεσσηνιακά σύνορα.

Η “Μαύρη Θύελλα” και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το νομό στη Γ’ εθνική. Ο ΑΟΔ θα το κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ για την Καλαμάτα η εκ νέου συμμετοχή στη Γ’ εθνική θεωρείται αποτυχία.

Αφενός γιατί είχε ξεκάθαρο στόχο την άνοδο και αφετέρου διότι με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, η Γ’ εθνική είναι η τέταρτη ιεραρχικά κατηγορία της χώρας και αμιγώς ερασιτεχνική.

Οι υπόλοιπες Μεσσηνιακές ομάδες θα λάβουν μέρος στα τέσσερα συνολικά πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΣΜ. Την Α’ Α1, Β’ και Γ’ τοπική.

Στην Α’ τοπική δικαίωμα συμμετοχής έχουν 16 ομάδες. Στην Α1 τοπική 14 ομάδες. Στη Β’ τοπική 27 ομάδες, ενώ ο αριθμός της Γ’ τοπικής θα καθοριστεί από το ποιες νέες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή.

Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα πρωταθλήματα για τη Γ’ τοπική είναι ότι θα γίνουν – όπως γράψαμε και το Σάββατο – πλέι -οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Σύμφωνα βέβαια με τα όσα λέγονται από την ΕΠΣΜ, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από τη Β’ στη Γ’ τοπική.

Τα δεδομένα για άνοδο και υποβιβασμό θα ξεκαθαρίσουν οριστικά, όταν βγουν οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Ακόμα άλλωστε βρισκόμαστε στον Ιούνιο και δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό με όλες τις ομάδες. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι να μην υπάρξουν φαινόμενα αποχώρησης ή παραίτησης των ομάδων, όπως συνέβη την προηγούμενη σεζόν, όπου για πρώτη φορά όλα τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν με λιγότερες ομάδες.

Και κάθε αγωνιστική είχαμε ένα τουλάχιστον ματς σε κάθε κατηγορία που κρινόταν στα χαρτιά.

Η “Ελευθερία” παρουσιάζει σήμερα τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Μεσσηνίας

Ποιες ομάδες δηλαδή και σε ποια πρωταθλήματα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος.

Α’ ΤΟΠΙΚΗ

Πάμισος, Εράνη, Απόλλωνας Καλαμάτας, Τσικλητήρας Πύλου, Εθνικός Μελιγαλά, Πανθουριακός, Τέλλος Αγρας, Ανδρούσα, Μάνη, Σπερχογεία, Κυπαρισσία, Ολυμπιακός Ανάληψης, Α.Ε. Αβίας, Καλό Νερό, Μεθώνη, Ακρίτας Κορώνης.

Α1 ΤΟΠΙΚΗ

Ομόνοια, Ολυμπιακός Καλαμάτας, Ηρακλής Καλαμάτας, Ηρακλής Κυπαρισσίας, Απόλλωνας Πεταλιδίου, Α.Ο Φυτειάς, Χανδριναϊκός, Δώριο, Παπαφλέσσας Χώρας, Θύελλα Χαρακοπιού, Αστέρας Αρφαρών, Νέος Αρις, Πανιώνιος, ΑΕΚ Καλαμάτας.

Β’ ΤΟΠΙΚΗ

Α.Ο. Φαραί, Μιλτιάδης, Αναγέννηση Παραλίας, Μεσσηνιακός, Αίαντας, Διαγόρας Κοπανακίου, Θύελλα Μερόπης, Παπαφλέσσας Αμφειας, Αστέρας Βαλύρας, Πατίστα, ΑΠΣ Αρις, Παναθηναϊκός Καλαμάτας, Ατρόμητος Πλατύ, Α.Ε. Λογγάς, Καλλιθέα, Ακαδημία Πάμισος, Κεραυνός, Βλαχόπουλο, Πράσινα Πουλιά, Νέδουσα, Λέικα, Δαναός, Δόξα Καλαμάτας, Ερμής Καλαμάτας, Νέστωρ Πύλου, ΠΑΟΚ, Θύελλα Παραλίας

Γ’ ΤΟΠΙΚΗ

Ικαρος, Πανευαϊκός, Στενωσιά, Λέοντες, Ασπρόχωμα, Εθνικός Καλαμάτας, Α.Ε. Γαργαλιάνων.