Σάββατο, 22 Φεβρουάριος 2014 00:30

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Φουντώνει η… μάχη σε κορυφή και ουρά - τα νέα των 16 ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Δέκα αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η… καρό σημαία στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και η μάχη τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά έχει φουντώσει για τα καλά. Στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας οι πρωτοπόροι έχουν επικίνδυνα ματς με την Κυπαρισσία να δοκιμάζεται στην Ανδρούσα και τον Πάμισο να φιλοξενεί τον πάντα υπολογίσιμο και δυνατό Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο τρίτος της κατάταξης Εθνικός Μελιγαλά, που είναι στο μείον τέσσερα από την κορυφή, έχει δύσκολη έξοδο στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα και χρειάζεται το διπλό.


Από εκεί και πέρα σπουδαίο παιχνίδι θα γίνει στο Δώριο με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Α.Ο. Φαραί με φόντο την παραμονή, ενώ στο γειτονικό Διαβολίτσι ο ΑΟΔ κοντράρεται με την Εράνη σε ένα ανοικτό ματς σε κάθε αποτέλεσμα. Καθοριστικό παιχνίδι δίνει και
ο Αστέρας Αρφαρών με τη Σπερχογεία αναζητώντας εναγωνίως το τρίποντο, όπως φυσικά και η ουραγός Μεθώνη που παίζει τα… ρέστα της απέναντι στον ανεβασμένο Απόλλωνα Καλαμάτας. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια που αντιμετωπίζει τον Τσικλητήρα Πύλου με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης για να πλησιάσει ή και να φτάσει τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Να κερδίσει τον Τσικλητήρα Πύλου ώστε να έχει αξία το μεγάλο διπλό στα Αρφαρά θέλει η Ομόνοια που έχει την ψυχολογία με το μέρος της. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη θα μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό με σκοπό να επιβάλει τον ρυθμό της και να πετύχει αν είναι δυνατόν ένα γρήγορο γκολ. Η διαφορά από την 13η θέση είναι τρεις βαθμοί και η καλαματιανή ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να φτάσει στη σωτηρία.
Σίγουρα όμως το ματς είναι δύσκολο απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Ο Μπουραντώνης που προέρχεται από τραυματισμό δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί.
Ο Τσικλητήρας προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Τέλλο Αγρα και γενικώς δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν το τελευταίο διάστημα. Μπορεί η παραμονή να είναι εξασφαλισμένη όμως η ομάδα της Πύλου θα παίξει για το γόητρο, αλλά και για να διατηρήσει τη θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα. Γι' αυτό και θα κοιτάξει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο ματς με την Ομόνοια.
Ο τεχνικός Κώστας Κλάδης μπορεί να υπολογίζει τον Πανταζόπουλο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όμως θα λείψει ο Παπαγεωργίου που έχει χτυπήσει στον ώμο.
Επίσης υπολογίζεται και ο Μαρής, ενώ ανέτοιμος είναι ο Π. Καλδής.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Οι δύο ήττες από Σπερχογεία και Απόλλωνα Καλαμάτας διατήρησαν την Ανδρούσα στους 28 βαθμούς, η οποία καλείται να επιστρέψει στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου θέλει δύο νίκες ακόμη για να έχει το… κεφάλι της ήσυχο όσον αφορά την παραμονή και θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στη σημερινή αναμέτρηση. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να παίξει καλύτερα σε σχέση με τα δύο τελευταία ματς. Στο πλευρό της Ανδρούσας είναι δεδομένο πως θα βρεθούν αρκετοί φίλαθλοι, όπως κάνουν άλλωστε σε κάθε ματς. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κατζιλιέρη που πονά στη μέση, ενώ ο Κοντόπουλος για ένα ακόμη ματς θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί.
Η Κυπαρισσία ξέσπασε επί του Α.Ο. Φαραί και ελπίζει πως ξεπεράστηκε η "κοιλιά" που έκανε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό όμως θα φανεί στην πράξη και συγκεκριμένα στο ματς με την Ανδρούσα, όπου στόχος είναι αφενός η νίκη και αφετέρου η καλή εμφάνιση.
Πρόκειται για ένα δύσκολο ματς με μία ομάδα που στην έδρα της τα καταφέρνει περίφημα και μην ξεχνάμε πως εκεί κέρδισε και τον Εθνικό Μελιγαλά. Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δουν ως "τελικό" το παιχνίδι και να μπουν σοβαροί και ψυχωμένοι από το πρώτο λεπτό.
Στα αγωνιστικά την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Σταματόπουλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του θέλει από εδώ και στο εξής ο Πάμισος κάτι που σημαίνει πως χρειάζεται μόνο νίκες, αρχής γενομένης από το ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι νησιώτες παρά την ισοπαλία με την Εράνη στα Φιλιατρά παρέμειναν στην πρώτη θέση, έστω και ισόβαθμοι με την Κυπαρισσία, έχοντας βγάλει και δυσκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με την αντίπαλο τους.
Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό θέλει προσοχή γιατί πρόκειται για μία ομάδα που δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και έχει πολλούς έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του. Οι Τσίκινης και Γεωργακλής έχει επισημάνει στους παίκτες του τις δυσκολίες του αγώνα και ένα γρήγορο γκολ θα ήταν το ιδανικό σενάριο για να ξεκλειδώσουν την άμυνα των "ερυθρολεύκων".
Προβλήματα με απουσίες δεν υπάρχουν, εκτός φυσικά από τον Αλεβίζο που εξακολουθεί να απέχει για προσωπικούς λόγους.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έχασε πριν μία εβδομάδα από το Δώριο ένα εντυπωσιακό σερί που έτρεχε εδώ και οκτώ αγωνιστικές.
Η καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα στη Μεσσήνη, αναγνωρίζοντας φυσικά πως ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Η ομάδα του Διονύση Πουλή θα στηριχθεί και πάλι στην καλή της αμυντική γραμμή και θα επιδιώξει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις.
Απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Φουρναράκος και ο Μίντζηρας που εδώ και λίγο διάστημα απέχει των εκδηλώσεων της ομάδας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
               
Δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι για τον Αστέρα Αρφαρών και κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θεωρείται αποτυχία, γιατί τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν.
Το τρίποντο είναι επιτακτική ανάγκη απέναντι στη Σπερχογεία για το συγκρότημα του Τάκη Βούτσα που βρίσκεται ακριβώς… πάνω στη ζώνη του υποβιβασμού και τέτοια ματς στην έδρα του πρέπει να τα παίρνει.
Ο νεαρός Χαραλαμπόπουλος φαίνεται πως δεν προλαβαίνει ούτε αυτό το παιχνίδι, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Γιαννακόπουλου και Στ. Φέστα λόγω τραυματισμού.
Στον αντίποδα η Σπερχογεία είναι αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές έχοντας ανέβει αισθητά στο βαθμολογικό πίνακα, όμως ακόμη δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για την υπόθεση παραμονή. Γι' αυτό και θα αναζητήσει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα των Αφραρών παίζοντας με ανεβασμένη ψυχολογία.
Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει στη διάθεση του τον νεαρό Βασιλογιαννακόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Βασιλόπουλου.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Μετά τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασε στην Πύλο ο Τέλλος Αγρας έχει νέα δύσκολή αποστολή αυτή τη φορά στην έδρα του απέναντι στον Εθνικό Μελιγαλά. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να… ξεμπερδεύουν το ταχύτερο με την παραμονή και προϋπόθεση γι' αυτό είναι να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Φυσικά ο αγώνας με τον Εθνικό μόνο εύκολος δεν είναι και γι' αυτό οι παίκτες του Γιώργου Μηλίτση θα πρέπει να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, έχοντας στο πλευρό τους και αρκετούς φιλάθλους. Το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχουν απουσίες με την ομάδα των Γαργαλιάνων να παρατάσσεται κομπλέ.
Από την άλλη μεριά ο Εθνικός μείωσε στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική, όμως πρέπει να κάνει ένα σερί νικών αν θέλει να μείνει μέσα στο κόλπο της ανόδου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να φύγει νικητής από μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Αγρα. Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα δηλώνει πανέτοιμη γι' αυτό το παιχνίδι και υπάρχει αισιοδοξία πως θα συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση.
Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του αφού επιστρέφει και ο Κωνσταντόπουλος που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

ΜΕΘΩΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ούτε στη Σπερχογεία κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο διπλό η Μεθώνη και πλέον αν δεν κερδίσει αύριο ούτε τον Απόλλωνα Καλαμάτας, θα αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα του υποβιβασμού.
Ο αγώνας είναι στην κυριολεξία "τελικός" για τους "βυσσινί" που έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της αναμέτρησης και είναι αποφασισμένοι να μπουν με δύναμη και πάθος στο ματς. Ο ΑΟΜ είναι έξι βαθμούς κάτω από την 13η θέση και στην έδρα του πρέπει να κάνει το απόλυτο μέχρι το τέλος της σεζόν αν θέλει να ελπίζει σε σωτηρία.
Το θετικό είναι πως ο Κεράνης έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του και λογικά θα ξεκινήσει στην 11αδα.
Από την άλλη ο Απόλλωνας βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της σεζόν και πηγαίνει στη Μεθώνη για να συνεχίσει την ανοδική του πορεία. Οι "μελανόλευκοι" στα πέντε τελευταία ματς έχουν δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και σκοπός τους είναι να φύγουν αήττητοι και από την έδρα της Μεθώνης. Μετά τις τελευταίες επιτυχίες ο ιστορικός σύλλογος αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την διακεκαυμένη ζώνη, όμως ακόμη χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.
Ο τεχνικός Γιώργος Γρηγορόπουλος εκτός από τον εδώ και καιρό τραυματία Μάλαμα, ίσως υπολογίζει και στον Αντωναίο ενώ σίγουρα επιστρέφει ο Στασινός.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΕΡΑΝΗ

Μετά την… εντός προγράμματος ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά το Διαβολίτσι έχει να αντιμετωπίσει την Εράνη και καλείται να πάρει το τρίποντο ή στη χειρότερη των περιπτώσεων το βαθμό της ισοπαλίας.
Ο ΑΟΔ παίζει στην έδρα του και ενώπιον του κοινού του θέλει να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό όταν απέναντι του είναι μία ομάδα όπως η Εράνη.
Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη είναι τρεις βαθμούς πάνω από την 14η θέση και θέλει να αυξήσει αυτή τη διαφορά μετά την 20η αγωνιστική.
Το ευχάριστο είναι πως επανέρχεται ο Δασκαλάκης, ενώ και ο Βεργόπουλος θα βρίσκεται στην αποστολή και ίσως αγωνιστεί.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζερίτη, ενώ και αυτό το ματς θα χάσουν οι τραυματίες Κανέλλος, Αθανασόπουλος, Ζαμπάρας, Καπόγλης και Βασιλόπουλος.
Στον αντίποδα η Εράνη απέχει επτά βαθμούς από την πρώτη θέση της βαθμολογίας και γίνεται αντιληπτό πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει τόσο ψηλά. Θέλει όμως να διατηρήσει την καλή της εικόνα παραμένοντας κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων και παράλληλα να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση εν όψει του τελικού του κυπέλλου στις 12 Μαρτίου με την Κυπαρισσία.
Ο αγώνας με το Διαβολίτσι μόνο εύκολος δεν θα είναι και αυτό το ξέρουν καλά ο Μιχάλης Ζάγκος και οι παίκτες του.
Ο τιμωρημένος Μπεγλεκτσής θα χάσει και αυτό το ματς, ενώ δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή του Βλασσόπουλου που χτύπησε στο τελευταίο ματς.

ΔΩΡΙΟ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Οι δύο νίκες επί Κυπαρισσίας και Ολυμπιακού Καλαμάτας… εκτόξευσαν το Δώριο το οποίο τώρα οφείλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να κάνει ένα ακόμη βήμα παραμονής. Ο Δωριέας χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στο Κυριακάτικο ματς με τον Α.Ο. Φαραί γιατί κοντράρεται με μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα μετρά διπλά. Η ψυχολογία είναι με το μέρος των παικτών του Γιάννη Αντωνόπουλου που με αρκετό κόσμο στο πλευρό τους θα προσπαθήσουν να κάνουν το πλέον σημαντικό βήμα παραμονής.
Εκτός μάχης είναι ο τιμωρημένος Λούγκα και ο Γκρίτζαλης, ενώ ίσως επιστρέψει ο Βεσέλης.
Οσον αφορά τον Α.Ο. Φαραί παίζει πλέον με την πλάτη στον τοίχο αφού έχει πέσει στη ζώνη του υποβιβασμού και οφείλει να συνέλθει άμεσα για να μην έρθουν και χειρότερα… Ετσι η Καλαματιανή ομάδα πρέπει πάση θυσία να μη χάσει στο Δώριο, ενώ μία νίκη θα ήταν ότι καλύτερο τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα η ψυχολογία των παικτών δεν είναι και η καλύτερη, όμως καλούνται να βγάλουν εγωισμό στη σημαντικότερη καμπή του πρωταθλήματος.
Ο Βασίλης Μπλέτσας που θα έχει στο πλευρό του ως συνεργάτη τον Μανώλη Θεοδώρου θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Χριστόπουλο, Ξεροβάσιλα, Μπλέτσα και Κωστέα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Ομόνοια - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Νίκας, Βρυώνης, Ξηρόκωστας
Ανδρούσα - Κυπαρισσία
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Πάμισος - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Τσίρμπας, Καλογερόπουλος

Κυριακή
Αστέρας Αρφαρών - Σπερχογεία
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Ζαρακοβίτης
Τέλλος Αγρας - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Λάμιας, Ι. Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Μεθώνη - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μεθώνης, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Καλογερόπουλος
Διαβολίτσι - Εράνη
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.
Σερεμέτης, Αθανασοπούλου, Ταβουλαρέας
Δώριο - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Τσίρμπας, Βρυώνης

Η βαθμολογία
(σε 20 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    44-19    44
-. Πάμισος    43-17    44
3. Εθνικός Μελιγαλά    32-11    40
4. Εράνη    20-10    37
5. Τσικλητήρας Πύλου    25-16    32
6. Ανδρούσα    26-24    28
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    14-12    28
8. Σπερχογεία    23-23    27
9. Τέλλος Αγρας    26-27    26
10. Απόλλωνας Καλαμάτας    15-29    23
11. Διαβολίτσι    25-32    22
12. Δώριο    14-24    21
13. Αστέρας Αρφαρών    17-22    19
-. Α.Ο. Φαραί    16-27    19
15. Ομόνοια    22-37    16
16. Μεθώνη    18-44    13