Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014 19:31

"Πράσινη"... γκέλα, σπουδαίες νίκες για Πλατανιά, Ατρόμητο, Βέροια

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να έρθει ακόμα πιο κοντά στη δεύτερη θέση... κλότσησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη, που έφυγε από τη Λεωφόρο με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), σε αντίθεση με τον Πλατανιά (2-1 τον Αρη), τη Βέροια (0-1 στα Γιάννενα) και τον Ατρόμητο (2-0 την Ξάνθη) που πήραν σημαντικά τρίποντα.

 

Δύο ακόμα βαθμούς άφησε ο Παναθηναϊκός στο... σπίτι του, καθώς ο ανεβασμένος μέσα στη νέα χρονιά Εργοτέλης ισοφάρισε σε 1-1 στο 48' με τον Μπαντιμπαγκά το γκολ του Πράνιτς στο 19' που είχε δώσει προ9βάδισμα στο "τριφύλι". Οι "πράσινο" κυνήγησαν ως το τέλος το δεύτερο γκολ αλλά οι Κρητικοί άντεξαν. Εντονα γι' άλλη μία φορά τα παράπονα του τριφυλιού από τη διαιτησία, με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει λόγο για "ελεύθερους σκοπευτές που ήρθαν από το Κίεβο", εννοώντας τα σφυρίγματα του διαιτητή Δελφάκη.

Ο Πλατανιάς με το 2-1 επί του Αρη έφτασε τους 25 βαθμούς και βρέθηκε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόρες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά ο Μανιάς ισοφάρισε σε 1-1 στο 68'. Τελικά το τρίποντο χάρισε στους Κρητικούς ο Φάισκα με τους Μπακασέτα και Μπουγαϊδη να αποβάλλονται στο αμέσως επόμενο λεπτό. Με δύο παίκτες λιγότερους ο Αρης γνώρισε μία ακόμα ήττα και ελπίζει μόνο σε ένα... θαύμα για την παραμονή του.

Στο Περιστέρι οι παίκτες του Ατρόμητου δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το αρνητικό κλίμα που προκάλεσε η προφυλάκιση του προέδρου Γιώργου Σπανού (κατηγορείται για λαθρεμπόριο καυσίμων) και επικράτησαν 2-0 της Ξάνθης με γκολ των Λαζαρίδη (34') και Νάστου (90').

Στα Γιάννενα η Βέροια χτύπησε σε... νεκρό χρόνο με τον Ναμπουχάνε να πετυχαίνει στο 91ο λεπτό το γκολ μίας σπουδαίας νίκης για τη "βασίλισσα του βορρά", που πήρε βαθιά ανάσα με αυτό το τρίποντο.