Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019 13:51

Τέλος ο Γκιστ από τον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον
Τέλος ο Γκιστ από τον Παναθηναϊκό

Ο Τζέιμς Γκιστ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό έπειτα από εφτά χρόνια, με τους "πράσινους" να βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Επειτα από εφτά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, σε επιβεβαίωση του αποχαιρετιστήριου μηνύματος της συζύγου του στο Instagram.

O Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Αμερικανού φόργουορντ/σέντερ, ψάχνοντας έναν άλλο παίκτη για τις θέσεις των ψηλών. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποκτηθεί ο Τζέικομπ Γουάιλι, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στις δύο θέσεις των ψηλών.
Ο Γκιστ αποκτήθηκε μέσω ανταλλαγής από τον Παναθηναϊκό στα μέσα της σεζόν 2012/13 αντί του Άντι Πάνκο. Έκτοτε έβγαλε... ρίζες στους "πράσινους", περνώντας την επόμενη εφταετία με την φανέλα του "τριφυλλιού". Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδος, όντας ένας εκ των σημαντικότερων παικτών της ομάδας.

Ο Τζέιμς Γκιστ πήρε μέρος σε 178 αγώνες κανονικής περιόδου στην Basket League, έχοντας 8.3 πόντους και 4.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής και σε 47 αγώνες playoffs, αριθμώντας 8 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, στην EuroLeague πήρε μέρος σε 181 αγώνες, όπου είχε 9.1 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής.
Πηγή: sport24.gr