Παρασκευή, 28 Ιούνιος 2019 11:43

Κρίσιμη συνέλευση για τη “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

Η αναμονή έφθασε στο τέλος της και ήρθε η ώρα για τη γενική συνέλευση που θα καθορίσει το μέλλον της “Μαύρης Θύελλας”, η οποία δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στη Football League και θα συμμετάσχει και τη νέα σεζόν στη Γ’ εθνική. Το ερώτημα είναι με ποιο διοικητικό σχήμα, αλλά και με ποιους στόχους.

Οι απαντήσεις θα δοθούν σήμερα στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, εκεί όπου από τις 6 το απόγευμα θα λάβει χώρα η γενική συνέλευση με σκοπό την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Απόψε λοιπόν η Καλαμάτα ενδέχεται να εκλέξει το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα την οδηγήσει την επόμενη διετία, αλλά ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος από ποια πρόσωπα θα αποτελείται.

Οι λύσεις για τη... επόμενη μέρα

Η “Ελευθερία” έγραψε τη Δευτέρα ότι υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις, κάνοντας λόγο για τις κινήσεις Χριστόπουλου – Μαυρέα και την περίπτωση Ράλλη με βοήθεια από τον... Κούγια. Σε αυτές προστέθηκε και ενδιαφέρον από Μεσσήνιο επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας θα εκπροσωπηθεί στη συνέλευση από δικηγόρο, ο οποίος και θα μεταφέρει την πρότασή του για τα διοικητικά της Καλαμάτας. Από εκεί και πέρα, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης προτίθεται να αναλάβει την ομάδα μαζί με ομάδα 5-6 επιχειρηματιών και έχοντας την στήριξη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Ο κ. Ράλλης επιθυμεί μάλιστα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είναι παρών και ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, ο οποίος ηγήθηκε εξωδιοικητικά της φετινής προσπάθειας σηκώνοντας όλο σχεδόν το οικονομικό βάρος.

Μετά το μπαράζ ανόδου όμως με το Διαγόρα δήλωσε ότι αποχωρεί από τη “Μαύρη Θύελλα”, προσθέτοντας ωστόσο ότι αν του ζητηθεί βοήθεια δεν θα αρνηθεί.

Ο κ. Χριστόπουλος δεν θέλει όμως να εμπλακεί με “πολυμετοχικό” σχήμα και έχει αναθέσει στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Αντώνη Μαυρέα να διερευνήσει ποια θα είναι η κατάσταση στη σημερινή συνέλευση.

Ο Αντ. Μαυρέας έχει δηλώσει ότι θα δώσει το “παρών” για να μεταφέρει την πρόταση του Αγαθοκλή να αναλάβει την ομάδα. Βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχει ο ίδιος τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου και να μην αντιμετωπίσει τα φετινά προβλήματα. Ο Χριστόπουλος θέλει να συνεχίσει – σύμφωνα με τον Μαυρέα έχοντας την υποστήριξη κάποιων δικών του επιχειρηματιών.

Μένει να δούμε αν θα ακουστούν και οι τρεις παραπάνω προτάσεις στη συνέλευση ή κάποια πλευρά κάνει πίσω.

Τα θέματα της συνέλευσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η γενική συνέλευση της Καλαμάτας θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 9 μ.μ, ενώ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: Ενημέρωση – οικονομικός απολογισμός – έγκριση – έκθεση ελεγκτικής Επιτροπής – μελών. -Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής -Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής για την επόμενη 2ετία. Η ψηφοφορία θα είναι μυστική και το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει διετή θητεία.

Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι 5 υποψηφίους, ενώ θα εκλεγούν 7 τακτικά μέλη και 3 αναπληρωματικά, καθώς και 3 μέλη για την Ελεγκτική Επιτροπή. Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν, σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου, τα ταμειακώς εντάξει μέλη του αθλητικού Σωματείου. Εάν και εφόσον δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου και οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την ίδια μέρα και ώρα της επόμενης εβδομάδας.