Τρίτη, 02 Ιούλιος 2019 12:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Και επίσημα ο Βούζας στον πάγκο για δύο χρόνια

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Και επίσημα ο Βούζας στον πάγκο για δύο χρόνια

Ο Βασίλης Βούζας θα είναι όπως αναμενόταν ο νέος προπονητής της “Μαύρης Θύελλας”, όπως είχε γράψει η “Ελευθερία” στο φύλλο της Δευτέρας.

Ο 53χρονος τεχνικός ανακοινώθηκε επίσημα χθες το πρωί από τη νέα διοίκηση της Καλαμάτας και θα κληθεί να την οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Χριστόπουλο. Μάλιστα η συνεργασία είναι για δύο χρόνια, ενώ συνεργάτες του θα είναι δύο Μεσσήνιοι, ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας (βοηθός προπονητή) και ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων), που είναι ο μόνος που συνεχίζει από το περσινό τεχνικό επιτελείο.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας αναφέρει:

“Ο Π.Σ. «Η Καλαμάτα» ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή, κ. Βασίλη Βούζα. Ο κ. Βούζας θα αναλάβει το πόστο της τεχνικής ηγεσίας για τα επόμενα δύο χρόνια και το επιτελείο του θα απαρτίζεται από τους: Παναγιώτη Χριστοφιλέα (βοηθός προπονητή), Σωτήρη Λυμπερόπουλο (προπονητής τερματοφυλάκων) και τον διατροφολόγο - εργοφυσιολόγο Iωάννη Κοτσή”.

“Να διεκδικήσουμε τίτλους”

Με την έναρξη της συνεργασίας ο κ. Βούζας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Με την ομάδα της Καλαμάτας έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Θέλουμε να διεκδικούμε τίτλους και να φθάνουμε στην κορυφή.
Σε αυτόν τον τομέα ταυτιζόμαστε απόλυτα και το συγκεκριμένο στοιχείο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση μου για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό μου και υπόσχομαι τόσο στους ιθύνοντες της, όσο και στους φιλάθλους μας,ότι θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω την επιλογή τους”.

Ποιος είναι ο Βασίλης Βούζας

Πρώτος σύλλογος στον οποίο ανέλαβε προπονητής ο Βασίλης Βούζας ήταν ο Α.Ο. Μοσχάτου το 2002. Στην συνέχεια κοουτσάρισε ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών όπως Χαϊδάρι, Ατρόμητος Αθηνών, Ιωνικός, Αιγάλεω, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Ηρακλής Ψαχνών, Θρασύβουλος, Πανηλειακός ενώ από το 2014 έως και το 2018 ο Βασίλης Βούζας ήταν προπονητής στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού. Στον πάγκο της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού κάθισε για 143 επίσημους αγώνες σ' Ελλάδα και Ευρώπη. Στις 6 Μαρτίου 2017, ανέλαβε καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, μετά την απόλυση του Πάουλο Μπέντο. Παρέμεινε προπονητής μέχρι τα τέλη Μαρτίου του ίδιου έτους, όποτε και αντικαταστάθηκε από τον Τάκη Λεμονή.