Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 11:09

Μόνο 7 Μεσσήνιοι διαιτητές και βοηθοί στους πίνακες της ΕΠΟ

Γράφτηκε από τον

 

Μόνο 7 Μεσσήνιοι διαιτητές και βοηθοί βρίσκονται στους πίνακες που ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ για όλες τις κατηγορίες!

Η ΕΠΣΜ δεν έχει και φέτος κανέναν ρέφερι στις δύο κορυφαίες κατηγορίες, ενώ στους 190 συνολικά διαιτητές ο νομός μας έχει μόλις 3 και στους 330 βοηθούς όλων των κατηγοριών 4!

Ενας απογοητευτικός αριθμός σε μια σεζόν που αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των διαιτητών στους πίνακες λόγω του VAR, της δημιουργίας της SL2, της αύξησης των ομάδων στην 3η κατηγορία και γενικότερα της δημιουργίας νέων πρωταθλημάτων.

Στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Μεσσηνία έχει μόνο τον Ηλία Αλεξέα (φωτό). Ο διεθνής διαιτητής παραμένει για μία ακόμα χρονιά στον πίνακα βοηθών διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.

Από εκεί πέρα, οι Κώστας Αδαμόπουλος και Σοφία Αθανασόπουλου είναι στον πίνακα βοηθών διαιτητών της 2ης κατηγορίας. Διαιτητές 3ης κατηγορίας θα είναι ο Αποστόλης Καυκάς, ο Γιάννης Κουτσαναστάσης και ο Ηλίας Ρέκκας και ο Μάριος Καρβούνης στους βοηθούς διαιτητές της 3ης κατηγορίας,

Στην 1η κατηγορία οι διαιτητές είναι 26, από 21 διαφορετικές ΕΠΣΜ. Παρέμειναν 21 από την προηγούμενη σεζόν, υποβιβάστηκαν 2 και ανέβηκαν 5 ρέφερι από τη δεύτερη κατηγορία. Μεταξύ αυτών και ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική, που διαιτήτευσε τον δεύτερο αγώνα μπαράζ ανόδου ανάμεσα στην Καλαμάτα και το Διαγόρα!

Οι βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας είναι 50 (από 30 διαφορετικές ΕΠΣ) και σύμφωνα με την ΕΠΟ παρέμειναν 44 βοηθοί διαιτητές από την προηγούμενη περίοδο. Υποβιβάστηκαν 4 βοηθοί διαιτητές στη 2η κατηγορία, ενώ ανέβηκαν: 6 βοηθοί διαιτητές από τη 2η κατηγορία.

Στη δεύτερη κατηγορία υπάρχουν 52 άνδρες διαιτητές και 2 γυναίκες, από 36 διαφορετικές ΕΠΣ. Από την προηγούμενη περίοδο παρέμειναν 34, προστέθηκαν 2 που υποβιβάστηκαν από την 1η κατηγορία, υποβιβάστηκαν 2 διαιτητές στην 3η κατηγορία και ανέβηκαν 18 ρέφερι από την 3η κατηγορία (οι 2 είναι γυναίκες).

Οσον αφορά τους βοηθούς διαιτητές της 2ης κατηγορίας, είναι 84 από 41 διαφορετικές ΕΠΣΜ, εκ των οποίων παρέμειναν οι 70 από την περασμένη σεζόν.

Προστέθηκαν: 4 βοηθοί διαιτητές που υποβιβάστηκαν από την 1η κατηγορία. Υποβιβάστηκαν: 3 βοηθοί διαιτητές στην 3η κατηγορία και ανέβηκαν 9 βοηθοί διαιτητές από την 3η κατηγορία + 1 επανένταξη (γυναίκα).

Στην τρίτη κατηγορία ο αριθμός των διαιτητών αυξήθηκε σε 110 εξαιτίας της αύξησης των ομάδων που συμμετέχουν στην 3η εθνική κατηγορία, της δημιουργίας των πρωταθλημάτων νέων της SL2 και της αύξησης του αριθμού των αγώνων των γυναικείων πρωταθλημάτων. Επίσης αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των διαιτητών, που επιλέχθηκαν από τις ΕΠΣ και εγκρίθηκαν στο σεμινάριο Προχωρημένου Σταδίου Κατάρτισης Επιπέδου 2 (GreeKore Promising) για την Κατηγορία 4 Προχωρημένων διαιτητών (70). Ο συνολικός αριθμός των διαιτητών που συμμετέχουν σε αυτές τις διοργανώσεις θα είναι 180.

Από τους 110 διαιτητές (από 48 διαφορετικές ΕΠΣ), οι 56 παρέμειναν από την προηγούμενη περίοδο, ενώ προστέθηκαν 2 διαιτητές που υποβιβάστηκαν από τη 2η κατηγορία. Από εκεί και πέρα , υποβιβάστηκαν 4 διαιτητές στην 4η κατηγορία και ανέβηκαν 52 διαιτητές από την Κατηγορία 4 Προχωρημένων διαιτητών. Για τους βοηθούς διαιτητές της 3ης κατηγορίας ανακοινώθηκαν τα εξής: α' Σύνολο 196 βοηθοί διαιτητές (από 52 διαφορετικές ΕΠΣ). β) Παρέμειναν: 187 βοηθοί διαιτητές από την προηγούμενη περίοδο. γ) Προστέθηκαν: 3 βοηθοί διαιτητές από τη 2η κατηγορία. δ) Επανεντάχθηκαν: 4 βοηθοί διαιτητές. ε) Αλλαγή ιδιότητας: 2 (από διαιτητές έγιναν βοηθοί διαιτητές).

Οι παρατηρητές

Στον πίνακα παρατηρητών ο εκπαιδευτής διαιτησίας Νίκος Χρονόπουλος είναι στη δεύτερη κατηγορία, ενώ στην τρίτη κατηγορία η Μεσσηνία έχει τέσσερις παρατηρητές τους Χρήστο Κότσαρη, Σταύρο Λάμια, Γιώργο Μπλάνα και Δημήτρη Νίκα.

Ο πίνακας παρατηρητών της 2ης κατηγορίας έχει 74 παρατηρητές από 43 διαφορετικές ΕΠΣ. Παρέμειναν οι 64 από την προηγούμενη περίοδο. Υποβιβάστηκε: 1 παρατηρητής στην 3η κατηγορία και ανέβηκαν 9 παρατηρητές από την 3η κατηγορία + 1 επανένταξη. Τέλος ο συνολικός αριθμός παρατηρητών στην 3η κατηγορία είναι 144 (από 48 διαφορετικές ΕΠΣ). Εκ των οποίων παρέμειναν οι 122 από την προηγούμενη περίοδο και προστέθηκε1 παρατηρητής που υποβιβάστηκε από τη 2η κατηγορία. Υποβιβάστηκαν: 7 παρατηρητές στην 4η κατηγορία, ενώ οι 21 είναι οι νέοι παρατηρητές.