Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019 12:37

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η “Μαύρη Θύελλα” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Με αισιοδοξία ξεκίνησε η “Μαύρη Θύελλα” (φωτό)

 

Με αισιοδοξία και ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Foooball League ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της η “Μαύρη Θύελλα”.

Η πρώτη της ομάδας έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού παρουσία περίπου 100 φιλάθλων ενώ λίγο πριν την έναρξη της ολοκληρώθηκε μια ακόμη μεταγραφή.

Απέκτησε τον Σέρβο Στέφαν Βουκμίροβιτς

Συγκεκριμένα η Μεσσηνιακή ομάδα απέκτησε τον επιτελικό μέσο Σέρβο Στεφάν Βουκμίροβιτς (28 ετών, 1.76 ύψος) ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Football League με την ΑΕ Καραϊσκάκης μετρώντας 17 συμμετοχές και κανένα γκολ.

Την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε παίξει στην Τούζλα (32 συμμετοχές, 2), τη σεζόν 2016-2017 στην Κουαντάν με 11 συμμετοχές, 0 γκολ στον α’ γύρο και στην Σλόγκα Σίμιν με 4 συμμετοχές και 0 γκολ στο β’ γύρο, τη σεζόν 2015-2016 στην Μπόρατς στον α’ γύρο με 26 συμμετοχές, 0 γκολ και στην Σλόμποντα με 11 συμμετοχές, 0 γκολ στο β’ γύρο ενώ το 2014-2015 είχε παίξει στην Ράντνικ με 12 συμμετοχές και 1 γκολ.

Πρόκειται λοιπόν για παίκτη που έχει αγωνιστεί κυρίως στην χώρα του, με αρκετές γεμάτες σε συμμετοχές σεζόν αλλά και με φανερή δυσκολία στο γκολ.

Οι παίκτες και η προσθήκη

Πολυμενέα στο τεχνικό τιμ

Ο Μεσσήνιος Γιώργος Πολυμενέας προστέθηκε στο τεχνικό τιμ της Καλαμάτας, αναλαμβάνοντας τη θέση του γυμναστή. Ετσι το τεχνικό τιμ απαρτίζουν οι Παναγιώτης Καραβαντάς (φυσιοθεραπευτής), Δημήτρης Ξουρής (σκάουτερ), Τάκης Χριστοφιλέας (βοηθός προπονητή), Βασίλης Βούζας (προπονητής), Σωτήρης Λυμπερόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων) και Γιώργος Πολυμενέας (γυμναστής).

Οσον αφορά τους παίκτες, στην χθεσινή πρώτη παρευρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Τσιγάρος, Μιχαήλ Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Κασωτάκης, Γρηγόρης Μάκος, Βαγγέλης Λαθύρης, Δήμος Στάθης, Θανάσης Πάντος, Γιάννης Τσιβελεκίδης, Χριστόφορος Τσουβαλτσίδης, Κώστας Τάμπας, Γιάννης Γαλούπης, Μίλος Τζόκιτς, Ορέστης Αντεμάι, Λυμπέρης Στεργίδης, Βαγγέλης Αλεξόπουλος, Ελβις Γκελγκέρια, Στεφάν Βουκμίροβιτς, Καλβιρόπουλος, Οικονομέας, Κωνσταντίνος Ψυχογιάννης, Ρουμελιώτης, Σαούτης.

Η προετοιμασία θα συνεχιστεί στην Καλαμάτα με καθημερινές προπονήσεις μέχρι την Πέμπτη που η ομάδα θα πάει στο Πήλιο, όπου θα μείνει μέχρι τις 13 Αυγούστου. Εκεί θα δώσει και τα τρία πρώτα φιλικά παιχνίδια της ενώ μετά την επιστροφή της θα προγραμματιστούν 3-4 φιλικά ακόμη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Πρασσάς αναμένεται αύριο στην Καλαμάτα ενώ την Τετάρτη θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

Βούζας: “Πρωταγωνίστρια σε όποια κατηγορία και αν παίξει”

Μπαίνουν νέες βάσεις στην ομάδα και ελπίζουμε ότι στο τέλος η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία. Η ομάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να παρουσιαστεί η ομάδα όπως πρέπει”, τόνισε αρχικά ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας Βασίλης Βούζας που σε ερωτήσεις σχετικά με μεταγραφές και ανανεώσεις, τόνισε ότι μεταγραφές μπορεί να γίνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή καθώς και ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μείνουν 1-2 παίκτες ακόμη από την περσινή ομάδα.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτεί η Καλαμάτα τυχόν αποχώρηση ομάδας από την Football League και να παίξει τελικά από φέτος στην μεγαλύτερη κατηγορία (να πάρει τη θέση της ως δεύτερη του περσινού πρωταθλήματος), ο Βούζας τόνισε πως είναι κάτι που παρακολουθούν και πως σε κάθε περίπτωση η Καλαμάτα θα είναι πρωταγωνίστρια σε όποια κατηγορία και αν αγωνιστεί. Σημείωσε ακόμη ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να συνδυάσει αποτελέσματα με καλό ποδόσφαιρο καθώς και ότι ξεχώρισε 3-4 παιδιά από τις δοκιμές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, τα οποία ίσως αποκτηθούν.

Δηλώσεις Μάκου και Τζόκιτς

Ο Γρηγόρης Μάκος αποτελεί αναμφίβολα το μεγαλύτερο όνομα που έχει αποκτηθεί έως τώρα από την Καλαμάτα. Ο έμπειρος μέσος τόνισε πως ήρθε στην Μεσσηνιακή ομάδα επειδή υπάρχει προοπτική και πολύ καλή οργάνωση. Δήλωσε ενθουσιασμένος από τις πρώτες του μέρες στην ομάδα και τόνισε πως επαρχιακές ομάδες με πολύ κόσμο, όπως η Καλαμάτα, είναι κρίμα να είναι σε τόσο χαμηλές κατηγορίες. Σημείωσε και αυτός πως ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος.

Ο Σέρβος Μίλος Τζόκιτς από την πλευρά του χαρακτήρισε ιστορική και μεγάλη την ομάδα της Καλαμάτας, είπε ακόμη πως πρέπει να παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία και πως φετινός στόχος είναι η άνοδος.

β