Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019 15:50

Εθνική: Προπονητής ο Φαν Σιπ, τεχνικοί διευθυντές Κωνσταντινίδης - Φύσσας

Γράφτηκε από τον
Εθνική: Προπονητής ο Φαν Σιπ, τεχνικοί διευθυντές Κωνσταντινίδης - Φύσσας

Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να προσλάβει στο πόστο των τεχνικών διευθυντών τους Κώστα Κωνσταντινίδη και Τάκη Φύσσα, με τον Ολλανδό Τζόν Φαν Σιπ να αναλαμβάνει το τιμόνι.

Και Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας. Σε αυτήν την απόφαση προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την Εθνική ομάδα. Αμφότεροι θα έχουν το πόστο του τεχνικού διευθυντή, υπάρχει όμως ο εξής διαχωρισμός.

Ο ένας θα είναι τεχνικός διευθυντής όλων των εθνικών ομάδων και ο άλλος τεχνικός διευθυντής αποκλειστικά για την ανδρών. Παρότι ακόμη δεν είναι κάτι οριστικό, εκτιμάται πως ο Κωνσταντινίδης θα είναι υπεύθυνος για όλα τα τμήματα και θα έχει τον τελευταίο λόγο, ενώ ο Φύσσας θα ασχολείται αποκλειστικά με την Ανδρών.

Στην ΕΠΟ υπήρχαν δύο τάσεις. Εκείνοι που ήθελαν για τεχνικό διευθυντή τον Κωνσταντινίδη και αυτοί που ήθελαν τον Φύσσα. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση να προσληφθούν αμφότεροι.

Από εκεί και πέρα, προκρίθηκε η λύση του Ολλανδού προπονητή Τζον Φαν Σιπ, για τον πάγκο της Εθνικής. Γεννημένος στον Καναδά, παιδί του Άγιαξ ο Φαν Σιπ, έχει κάνει σημαντική καριέρα στον Αίαντα και τη Τζένοα. Έπαιξε μπάλα 15 χρόνια, μέτρησε πάνω από 270 εμφανίσεις στον Αίαντα, προτού μετακομίσει στην Ιταλία. Παράλληλα, ήταν 41 φορές διεθνής με την Ολλανδία και σημείωσε δυο τέρματα, αγωνιζόμενος στα πλάγια.

Στην ποδοσφαιρική διαδρομή του ο 55χρονος κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1982, 1983, 1985 και 1990) και τρία Κύπελλα Ολλανδίας (1983, 1986 και 1987), ενώ ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που σήκωσε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992.

Ως προπονητής υπήρξε βοηθός στον Άγιαξ, έχει διατελέσει προπονητής στην Τβέντε και μετέπειτα στο Μεξικό (Τσίβας Γουαδαλαχάρα) και την Αυστραλία (Μέλμπουρν Χαρτ, Μέλμπουρν Σίτι), ενώ η Τσβόλε αποτέλεσε την τελευταία του ομάδα τη σεζόν 2017-18.

Πηγή: sport24.gr