Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 19:28

Οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της FIFA

Γράφτηκε από τον

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους δέκα υποψήφιους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το βραβείο The Best FIFA Men's Player . Εκτός έμεινε ο κάτοχος Μόντριτς, ενώ στους προπονητές διεκδικεί τίτλο ο Σάντος.

Ο Λούκα Μόντριτς κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο της FIFA ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Φέτος, ο Κροάτης δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το βραβείο, καθώς δεν βρίσκεται στη δεκάδα των υποψηφίων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τους 10 παίκτες που θ' αναμετρηθούν σε ψηφοφορία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στους υποψήφιους, πάντα το στάνταρ δίδυμο Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι, ενώ μπήκαν στη διεκδίκηση και οι πιτσιρικάδες που οδήγησαν τον Άγιαξ στην περσινή ξέφρενη πορεία στο Champions League. Πρόκειται για τους Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ οι οποίοι αποχώρησαν με προορισμό την Μπαρτσελόνα και την Γιουβέντους αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Λίβερπουλ, την νικήτρια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι εκπρόσωποι της είναι τρεις: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Σάντιο Μανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ. Ας δούμε, τώρα, αναλυτικά όλους τους διεκδικητές:

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Φρένκι Ντε Γιονγκ (Άγιαξ/Μπαρτσελόνα)

Ματάις Ντε Λιχτ (Άγιαξ/Γιουβέντους)

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι/Ρεάλ Μαδρίτης)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Σάντιο Μανέ (Λίβερπουλ)

Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή στον κόσμο, καθώς εντός της λίστας βρίσκεται ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας, Φερνάντο Σάντος. Ο ανταγωνισμός βέβαια είναι τεράστιος, αφού φιγουράρουν και τα ονόματα των Γιούργκεν Κλοπ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Έρικ Ντε Χαγκ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά και του Τίτε που κατέκτησε με την Βραζιλία το Κόπα Αμέρικα.

Τζαμέλ Μπελμαντί (Αλγερία, εθνική ομάδα)

Ντιντιέ Ντεσάμπ (Γαλλία, εθνική ομάδα)

Μαρσέλο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)

Ρικάρντο Γκαρέκα (Περού, εθνική ομάδα)

Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι)

Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (Τότεναμ)

Φερνάντο Σάντος (Πορτογαλία, εθνική ομάδα)

Έρικ Ντε Χαγκ (Άγιαξ)

Τίτε (Βραζιλία, εθνική ομάδα)

Επισήμανση: Το βραβείο θα απονεμηθεί στον νικητή κατόπιν ψηφοφορίας από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, τους προπονητές των εθνικών ομάδων, συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τους οπαδούς μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει ανοίξει η FIFA.

Πηγή: sport24.gr