Τετάρτη, 07 Αύγουστος 2019 14:45

Δεν κατεβαίνει στη Γ’ εθνική ο Ξενοφών Κρεστένων

Γράφτηκε από τον

 

Την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, πήραν την Δευτέρα οι διοικούντες του Ξενοφώντα Κρεστένων!

Οι περσινοί πρωταθλητές Ηλείας μετά από τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, διαπίστωσαν πως πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας, μιας και το οικονομικό ήταν μεγάλος βραχνάς.

Ετσι αποφάσισαν να μην δηλώσουν συμμετοχή στη Γ’ εθνική, αλλά να υπάρξει ένα βιώσιμο σχέδιο ύπαρξης της ομάδας και στο μέλλον, μέσα από τη συμμετοχή της ξανά στην Α1 κατηγορία.

Ανοίγει ο δρόμος για τον Ολυμπιακό Ζαχάρως

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΕΠΣ Ηλείας επικοινώνησε με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως (κατέλαβε την τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα), ο οποίος λόγω της διάλυσης του Ενιπέα Λατζοϊου, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ως δεύτερος επιλαχών. Πλέον δίνεται η δυνατότητα στην ιστορική ομάδα της Ζαχάρως να συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε εθνική κατηγορία, μετά από 17 χρόνια και την συμμετοχή της στην τότε

Δ’ εθνική. Σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη που εκτός από το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, έχουν προσκληθεί φίλαθλοι, επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς.

Η σύσκεψη θα έχει στόχο να τεθεί επί τάπητος το θέμα συμμετοχής και η δήλωση μέχρι την Παρασκευή που λήγει η σχετική προθεσμία. Οπως αναφέρει ο ilianews.gr το κλίμα στη Ζαχάρω είναι ευχάριστο και αρκετοί ποδοσφαιριστές καλοβλέπουν την ένταξη τους στους “ερυθρόλευκους”. Και βέβαια η παρουσία του γνωστού μας Άρη Ρουμελιώτη (πρώην προπονητής Μιλτιάδη και Απόλλωνα Πεταλιδίου την περασμένη δεκαετία στη Δ’ εθνική), η οποία παίζει κι αυτή καταλυτικό ρόλο στην προσέλκυση ποδοσφαιριστών.